Air Strike

Recensent:
Rogier Burghout
05-03-2019

Totaalbeoordeling:

5
Blu-ray

Air Strike (Blu-ray)
Samenvatting

In de Tweede Wereldoorlog vocht de moedige Chinese Luchtmacht onder gruwelijke omstandigheden tegen het machtige Keizerlijke Leger van Japan. Naast het trainen van Chinese soldaten geeft de Amerikaanse Air Force-commandant Jack Johnson (Bruce Willis) leiding aan zijn eigen luchtvaarteenheid die tegen de sterke Japanse troepen moet gaan vechten. Ondertussen glipt een vermomde Japanse spion het stadje Chongqing binnen. Hij doet een gedurfde poging om militaire blauwdrukken te stelen en het Chinese leger zo een grote tegenslag te leveren. Twee rivaliserende families in het stadje hebben nu een gemeenschakkelijke vijand gevonden om te gaan bestrijden.

Commentaar

Er zijn veel films gemaakt over de Tweede Wereldoorlog en de meeste hebben allemaal de kant van de geallieerden belicht. Een stuk minder hebben de kant van de vijand belicht en al helemaal die van de Japanners. Clint Eastwood heeft dit nog het meest recent gedaan met zijn tweeluik Flags of our fathers/Letters from Iwo Jima waarvan de laastgenoemde de Japanse zaak toelichtte. Air Strike (of zoals ook internationaal Unbreakable Spirit genoemd) probeert hetzelfde te doen maar faalt hier helaas jammerlijk in. De opzet en het enthousiasme bij de cast en crew is er wel, dat is wel te zien. De acteurs doen hun best maar zijn niet echt ervaren en dat zie je in hun spel. Het productie-ontwerp en de sets zijn af en toe best groot en goed in elkaar gezet. Waar het mis gaat is bij het script, dat hangt van los zand aan elkaar, en bij acteurs als Bruce Willis en Adrian Brody. Dat Bruce Willis zichzelf door dit soort films gapend voortsleept voor het loonstrookje wisten we wel, maar dat Adrian Brody ook een schim zou zijn van zijn rol als bijvoorbeeld The Pianist, dat is erg jammer om te moeten constateren. Er blijft verder helaas niet veel over om van te genieten.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Oorlog
Regio: A, B, C
Jaar: 2018
Speelduur: 126 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels/Mandarijn
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372006931

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Air Strike is in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.40:1 in 1080P HD op Blu-ray Disc gezet. Over de bron van opname is verder geen informatie beschikbaar, maar de beelden doen een digitale opname vermoeden. De beeldkwaliteit is overdag best goed te noemen. Kleuren zijn helder en duidelijk en ook huidtonen komen goed naar voren. Scherpte is prima. Bij avond- en nachtscènes is het contrast wel redelijk goed maar het zwart kan af en toe wel wat dichtlopen. Verder is het een prima transfer zonder verdere fouten of artefacten.

Geluidskwaliteit

Air Strike krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master Audio 5.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Engelse en Mandarijn gesproken taal. De track doet zijn werk naar behoren maar gooit nergens hoge ogen. Het is een beetje een hollen-of-stilstaan-track. In rustige scènes hoor je de dialogen netjes en helder uit de centerspeaker en verder gebeurt er niet zoveel. Bij actiescènes gaan de surroundspeakers wel meedoen en wordt het een spektakel. Het levert de audiotrack wel een onevenwichtig karakter op.

Extra's

Bij het afspelen van de Blu-ray Disc van Air Strike worden er eerst trailers afgepeeld die je niet kan overslaan. Na de trailers volgt direct de hoofdfilm. Er is geen menu aanwezig, de ondertiteling kan je aan- en uitschakelen via de afstandbediening. Er zijn verder ook geen extra's aanwezig.

Wel is het noemenswaardig om te vermelden dat de film de uncut versie is van 126 minunten én met een audiotrack met Engels en Mandarijn gesproken dialogen. In Amerika bijvoorbeeld wordt deze film volledig Engels gedubd aangeboden en met 25 minuten minder speeltijd. Dat de enige juiste versie wordt aangeboden op Blu-ray Disc is het benoemen waard.

Conclusie

In een klein Japans stadje moeten Japanse vechteenheden allerlei vijanden bestrijden, zowel in de lucht als ook op de grond als spionnen hun plannen willen stelen. Air Strike is typisch een kwestie van " leuk geprobeerd, jammerlijk uitgevoerd". En dat is al helemaal erg met de "hulp" van grote acteurs als Bruce Willis en Adrian Brody. De Blu-ray Disc van Air Strike heeft degelijk beeld en audio maar verder geen extra's. Het enige noemenswaardige is dat de film de uncut versie is met de originele dialogen. Voor de echte fans.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  08-03-2019

Beste Rogier, ik vermoed dat je The Pianist i.p.v. The Piano bedoeld. Klopt helemaal, bedankt voor de correctie! Ik heb het aangepast.
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  08-03-2019

Beste Rogier, ik vermoed dat je The Pianist i.p.v. The Piano bedoeld.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots