Bad Boys II

Totaalbeoordeling:

7.2
UHD

Bad Boys II (UHD)
Samenvatting

In Miami is het nooit rustig. Vanuit Amsterdam is er een continue aanvoer van XTC naar Miami. De politie van Miami zet een speciale 'task-force' op om dit te stoppen. De vrouw van Marcus Burnett (Martin Lawrence) wil eigenlijk dat hij het rustiger aan gaat doen en wil een bureaubaan voor hem. Burnett zit onder de plak, dus de formulieren voor de overstap zijn al ingevuld. Intussen heeft Mike Lowrey (Will Smith) ook een geheim voor zijn partner, namelijk dat hij verkering heeft met de zus van Marcus , Syd (Gabrielle Union). De bende waarmee ze de strijd aangaan is er niet zomaar eentje, namelijk een Cubaans kartel die de hele drugshandel in Miami wil overnemen. En die gaan niet zomaar liggen en pootje geven als de politie aanklopt. Burnett en Lowrey hebben er een grote kluif aan en moeten alles-op-alles zetten om het kartel te stoppen. Van Miami tot aan in Cuba toe. Als ze tijd vinden tijdens het kibbelen, tenminste.

Commentaar

Bad Boys II volgde in 2003 op het immense succes op van Bad Boys en regisseur Michael Bay wilde nog grootser uitpakken. Nou, dat grootser gelukt, maar dat maakt het allemaal niet persé beter. Het spontane en het enigszinse bescheidene van deel 1 is namelijk wel volledig overboord gegooid. Met een speelduur van maar liefst bijna 2,5 uur gaan echt alle remmen los. Qua verhaal krijgt de relatie van Burnett en Lowrey wel een nieuwe 'dimensie' maar daarmee is ook alles gezegd. De grappen zijn over het algemeen wat banaler en ook sommige actiescènes zijn niet echt smakelijk (de achtervolging met de lijkwagen is hier een heel goed voorbeeld van). De film zit verder goed in elkaar en alle ontwikkelingen volgen zich snel op. Andere actiescènes ziet er wel 'smaakvol' gemaakt uit en de gemaakte grappen zijn zowaar soms nog wel grappig. De scène waarin een 'shootout' wordt weergeven en waarbij de camera een continue rondgang maakt door de verschillende ruimtes is erg goed gemaakt en best indrukwekkend. Ook de achtervolgingen en de scènes die zich afspelen in Cuba zitten vol met energie en drijven de film goed voort. Toch voelt de film op een gegeven moment wel erg vermoeid en repetitief aan en dat heeft toch ook met de lange speelduur te maken. Het is allemaal net wat te lang en teveel. Ondanks dat is Bad Boys II best een goed vervolg te noemen op de eerste film. Het had alleen allemaal wel een tandje minder gemogen.

Bad Boys II is eerder veel op DVD verschenen in zowel een single-disc-uitgave als een 2-disc Special edition en ook de bekende Superbit-uitgave waarvan hier een recensie is te vinden. Ook is de film op Blu-ray Disc verschenen. Op UHD heeft Sony ervoor gekozen om in Nederland alleen de UHD te verpakken in de uitgave, de BD niet zoals bij bijna alle uitgaven het geval is. Sony doet dat ook bij hun nieuwe releases, bij oudere back-catalog-uitgaven krijg je alleen de UHD. Jammer, maar helaas.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Komedie/Humor, Misdaad
Regio: A, B, C
Jaar: 2003
Speelduur: 147 min
Verpakking: UHD keepcase
Resolutie: 3840 x 2160
Beeldverhouding: 2.40:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Duits
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
  • DTS-HD MA 5.1 - Spaans
  • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609638240

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Sony brengt Bad Boys II op UHD in het oorpspronkelijke beeldformaat van 2.40:1 met een 2160p-resolutie en HDR10-beeldverbetering. De beeldkwaliteit van de Blu-ray was al indrukwekkend, en de UHD kan daar niet veel bovenop gooien. Toch, in vergelijking, zie je wat meer kleurenschakering door de HDR10-beeldverbetering. Tezamen met de verhoogde resolutie zie je meer details en ook in donkere scènes is meer zichtbaar. Ook schaduwdetail gaat omhoog. De UHD is dus geen revolutie ten opzichte van de BD, maar meer een beter gedefinieerde beeldkwaliteit.

NB: Screenshots zijn afkomstig van de (apart verkrijgbare) Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

Het geluid van Bad Boys II krijgt ook een goede upgrade op UHD. Sony heeft er een Dolby TrueHD 7.1-audiotrack op gezet met een Atmos-extensie en deze knalt werkelijk door je beeldscherm heen. Ten opzichte van de 5.1-audiotrack op BD is er vooral een upgrade gekomen in dynamiek en continue aanwezigheid van geluid, overal in de huiskamer. Ook de hoogte-kanalen doen erg goed hun werk. Ook het laag dendert eigenlijk overal doorheen. Een fantastische audiotrack.

Extra's

Zoals hierboven al aangegeven bevat de UHD van Bad Boys II geen extra's.

Conclusie

In Bad Boys II krijgen de twee 'getrouwde' agenten Marcus Burnett (Martin Lawrence) en Mike Lowrey (Will Smith) het opnieuw met elkaar aan de stok en hebben deze keer ook nog eens geheimen voor elkaar. Als ze tijd hebben tijdens het kibbelen moeten ze ook nog eens een Cubaans drugskartel oprollen. Als dat maar goed gaat. In Bad Boys II ging regisseur Michael Bay helemaal voluit met over-de-top-actie en spektakel maar ging wel ver de scheef met banale grappen en actiescènes. De UHD van Bad Boys II geeft een kleine opwaardering in kwaliteit ten opzichte van de Blu-ray Disc maar is de upgrade desondanks zeker waard.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Dolby Atmos Dolby TrueHD DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:0
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots