Bad Boys For Life

Recensent:
Rogier Burghout
24-06-2020

Totaalbeoordeling:

6.9
UHD

Bad Boys For Life (UHD)
Samenvatting

In zonnig Miami waakt de sterke arm nog steeds over vrede en veiligheid. Agenten Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) zijn intussen ervaren rechercheurs geworden. Maar het verleden achtervolgt hen. In Mexico ontsnapt de gevaarlijke terroriste Isabel Aretas (Kate del Castillo) en zij heeft een dodenlijst gemaakt....waar Mike Lowrey ook op staat. Ze stuurt haar zoon Armando (Jacob Scipio) naar Amerika om deze dodenlijst uit te voeren en Mike wordt hier ook het slachtoffer van. Als hij ternauwernood weet te overleven is Marcus intussen met pensioen gegaan. Voor hem is het allemaal welletjes geweest. Maar Mike zint op wraak en vraagt zijn partner om nog voor één keer de strijd aan te gaan. Tegen wil en dank gaat Marcus akkoord en de Bad Boys van Miami komen eraan. Maar dan komen ze voor de verrassing van hun leven te staan. 

Commentaar

Eindelijk is het dan zover. Er werd vaak over gesproken, gespeculeerd maar telkens kwam het er nooit van: een derde Bad Boys-film. Na Bad Boys uit alweer 1995 en Bad Boys II uit 2003 is het nu dan zover: Bad Boys For Life. Na Michael Bay is het nu de beurt aan het onbekende Belgische duo Adil El Arbi en Bilall Fallah om er iets moois van te maken. Veel films hebben ze nog niet op hun CV staan, de meest bekende is wellicht Patser uit 2018 met de Nederlandse hip-hop-artiest Ali B. in een hoofdrol. Bad Boys For Life is heel wat maatjes groter qua productie voor het tweetal maar dit is totaal niet van de film af te zien. De film zit goed in elkaar met genoeg actie en humor. Qua stijl lijkt de film heel erg op een 'Michael Bay'-film maar het Belgische tweetal heeft de 'Bayhem' nogal ingedamd en dat doet de film alleen maar goed. Ook zit er een serieuzere toon in de film en behandelt in de film thema's zoals ouder worden en de verjonging van je collega's, reflectie en acceptatie van je huidige rol binnen het korps en de maatschappij. Allemaal niet te serieus natuurlijk, want de Bad Boys moeten wel blijven lachen en kibbelen. En dat gebeurt gelukkig genoeg met een aantal erg leuke scènes, bijvoorbeeld met de Porsche van Mike Lowrey (Will Smith). Er zit in de film ook een hele grote verrassing en plotwending die best aardig gevonden is. Bad Boys For Life is een erg leuke film geworden met een niet al te ingewikkelde verhaallijn die desondanks nog wel voor een frisse adem zorgt. Actie, spektakel en humor zijn van de bovenste plank en het is knap van het regisseurs-duo dat deze film lijkt op een film die meer ervaren regisseurs gemaakt hadden kunnen hebben. Bad Boys For Life is erg geslaagd en heeft goede kritieken gekregen van zowel pers als publiek, en mede daarom is een vierde film al in de maak, en de geruchten gaan dat Michael Bay daar weer betrokken bij wil zijn. Hopelijk houdt hij zichzelf even wat meer in, want als de vierde Bad Boys op zijn laatste film gaat lijken dan kunnen ze beter Adil en Bilall weer gaan bellen.

Bad Boys For Life krijgt naast een uitgave op Blu-ray Disc ook een UHD+BD-uitgave met de film op 4K-beeldkwaliteit. Deze uitgave wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Komedie/Humor, Misdaad
Regio: A, B, C
Jaar: 2020
Speelduur: 124 min
Verpakking: UHD Duo Keepcase
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 2.39:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS:X - Engels
 • DTS-HD MA 5.1 - Frans
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Picture Home Entertainment
EAN: 8712609633511

Extra's

 • Uitgebreide en alternatieve scènes
 • Outtakes en Bloopers
 • Erop of eronder: het maken van Bad Boys For Life
 • Partners in Crime: achter de scènes
 • Dat werd tijd: het 3e vervolg
 • Easter Eggs
 • Epische Stunts
 • Stephen A. Smith Auditie

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

UHD
Bad Boys For Life krijgt op UHD een 4K-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 en met HDR10-beeldverbetering. De film is gesitueerd in Miami en het warme weer wordt goed uitgebeeld op film. Er worden veel warme en felle kleuren gebruikt en de transfer heeft een kleine oversaturatie om de hitte nog eens te benadrukken. De 4K-transfer geeft dat prachtig weer met veel felle kleuren,  en een zeer goed zwartniveau en contrast. De scherpte is optimaal, alle kleine details worden geweldig scherp weergegeven. HDR10 geeft een goede nuance binnen donkere scènes en ook contrastrijke omgevingen. Er valt niks af te dingen op deze transfer, deze is simpelweg wederom perfect van Sony.

Blu-ray Disc
De Blu-ray Disc van Bad Boys For Life krijgt een 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. Sony weet hier de maximale prestatie uit de BD-techniek te persen, want ook deze transfer is geweldig voor wat mogelijk is op het medium. Scherpte, kleuren, zwartniveau en contrast zijn prima in orde. De UHD is hier zeker de superieure, maar de BD doet hier zeker weinig voor onder.

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

UHD
Bad Boys For Life krijgt op UHD een werkelijk bombastische en agressieve DTS-HD Master Audio 7.1-track met een DTS:X-extensie mee in het oorspronkelijke Engelse taal. Deze 'object-based'-audiotrack plaatst je als kijker middenin de actie en laat je pas los als de film afgelopen is. Alle dialogen, actiemomenten en rustige scènes worden heel goed afgewisseld met een perfecte dynamiek, spreiding en plaatsing van het geluid. Deze track is een echte 'rollercoaster'.

Blu-ray Disc
De Blu-ray Disc van Bad Boys For Life komt er qua specificaties iets bekaaider vanaf, namelijk met "alleen" een DTS-HD Master Audio-track verdeeld over 5.1-kanalen, in tegenstelling tot de 7.1-opstelling van de basistrack van de DTS:X-track op de UHD. Qua beleving valt dit verschil gelukkig mee, maar er wordt wel een kleine puntenaftrek toegekend. Verder is deze track zeker niet behelpen, want de actie schiet van links tot rechts door je kamer heen. De plaatsing van het geluid is iets meer directioneel, waardoor de spreiding iets minder optimaal is. Verder is dit een prima audiotrack.

Extra's

Alle extra's van Bad Boys For Life staan op de bijgeleverde Blu-ray Disc, zijn in 1080p HD en zijn Nederlands ondertiteld.

Uitgebreide en alternatieve scènes (8 min)
Een aantal verwijderde scènes, inclusief een alternatief einde.

Outtakes en Bloopers (3 min)
Veel humor en grappen op de set.

Erop of eronder: het maken van Bad Boys For Life (14 min)
Een redelijk standaard making-of, met veel interviews en beelden van de sets.

Partners in Crime: achter de scènes (16 min)
Een driedelige featurette, waarbij bepaalde aspecten van de productie worden besproken. Zeker leuk en interessant. 

Dat werd tijd: het 3e vervolg (7 min)
Hier zie je een terugblik naar de vorige films, en de totstandkoming van dit derde deel.

Easter Eggs (7 min)
In de film zitten grappige verwijzingen verwerkt naar de vorige films. Hier zie je welke.

Epische Stunts (9 min)
Hier zie je het maken van bepaalde grootste stuntscènes in de film.

Stephen A. Smith Auditie (1 min)
Hier zie je audities van bepaalde karakters in de film.

Conclusie

Agenten Mike Lowerey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) zijn al jaren partners en ervaren rechercheurs. Als het verleden hen komt achtervolgen en Mike dit ternauwernood overleeft, is het voor Marcus wel welletjes en gaat hij met pensioen. Mike zint op wraak en vraagt zijn partner om hem nog voor één keer te vergezellen voor een laatste strijd tegen het kwaad. Maar dit kwaad heeft nogal wat op zijn kerfstok dat het duo nooit kan vermoeden. Bad Boys For Life is een geslaagde mix van actie, spektakel, humor en de wat serieuze thema's. Gelukkig niet al te serieus want er wordt genoeg gelachen, geschoten en met een auto achtervolgd. Het Belgische regisseursduo Adil en Bilall is redelijk nieuw en voor hen is het de eerste echt grote productie. Dat valt er niet aan af te zien want de film is een zeer geslaagde mix geworden die tegelijkertijd zichzelf goed in toom kan houden. Op deze derde Bad Boys-film hebben we lang moeten wachten maar dit is het meer dan waard geweest. Er komt een vierde aan, dit keer met Michael Bay er weer bij, en je kan alleen maar hopen dat die net zo goed is als deze. Want Bad Boys For Life is gewoon een erg leuke film geworden. De UHD+BD-uitgave is een ware voltreffer geworden met geweldig beeld en audio op beide discs. Helaas heeft de audio op BD slechts een 5.1-variant, maar gelukkig is dit in de beleving nauwelijks te merken. De extra's geven een leuke kijk achter de schermen. Een aanrader.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio DTS:X 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:9.5
Extra's:8
5.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots