Trapped

Recensent:
Rogier Burghout
03-09-2020

Totaalbeoordeling:

4
Blu-ray

Trapped (Blu-ray)
Samenvatting

Oud-marinier Walter Franklin (Nicolas Cage) woont samen met zijn vrouw Fancy (KaDee Strickland) in een mooie Victoriaans huis op een rustig eilandje in Amerika. Als hij midden in de nacht wakker wordt gemaakt door een indringer, aarzelt hij geen moment. Hij achtervolgt de indringer en probeert hem neer te schieten. Maar in plaats van hem te raken beschadigt hij zijn hek. Walter huurt vervolgens Buddy (Luke Benward) in om het hek te maken. Buddy is een alleenstaande vader en kan wel een extra zakcentje gebruiken. Tijdens de reparatie slaat het weer plotseling om en kan Buddy niet meer weg en moet noodgedwongen blijven overnachten bij Walter en zijn vrouw. Maar Walter vertrouwt Buddy eigenlijk niet, en zeker niet zijn verleidelijke echtgenote. Die doet Buddy een aanbod die hij niet kan weigeren, en Walter bevindt zich vervolgens in een dodelijk spel vol hebzucht, seks en geweld. Walter moet radicale beslissingen nemen om de nacht te overleven.

Commentaar

Acteur Nicolas Cage is best diep afgegleden in zijn carrière. Ooit was hij een actieheld in films als Con Air en Face/Off, en won hij zelfs een Oscar voor Leaving Las Vegas, tegenwoordig maakt hij zeer geniereke C-actiefilms met een twijfelachtige kwaliteit (net als 211 recent bijvoorbeeld). Hij is niet de enige, want acteurs als Bruce Willis (Air Strike) en John Travolta (Speed Kills) volgen hetzelfde pad. Trapped (of Grand Isle zoals de film oorspronkelijk heet) is de zoveelste toevoeging op dit deel van zijn CV waarop hij het niet het meest trots op hoeft te zijn. De film is ook al de tweede film (de eerste was Deadfall (1993)) met Nicolas Cage met een 0% op Rotten Tomatoes, die website die fungeert als betrouwbare peiling van het succes van een film. Trapped begint nog wel aardig en heeft best een spannende opbouw en het lijkt een best aardige film te worden. Maar dan volgt ongeveer halverwege de film een nogal krampachtige wending die de film doet afglijden in een zeer ongeloofwaardig en ridicuul geheel. Uiteraard is het interessant als een film een stramien volgt dat niet eerder gevolgd is, maar bij Trapped is het overduidelijk nogal amateuristisch uitgevoerd. Het script wordt erg matig tot slecht, en zelfs de aanwezigheid van Cage en ook Kelsey Grammer kan de film helaas niet redden. Deze anderhalf uur kan je beter spenderen aan een andere film.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Thriller
Regio: B
Jaar: 2019
Speelduur: 97 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372009239

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Trapped staat in de oorspronkelijke beeldverhouding van 2.39:1 in een 1080p-resolutie op Blu-ray Disc. Helaas is de beeldkwaliteit niet al te indrukwekkend. Over het algemeen heeft de film een nogal somber uiterlijk met veel uitgewassen kleuren, dit kan de stijlkeuze zijn van de makers. Verder is de scherpte redelijk in orde. Waar het echter niet zo goed gaat is in de donkere en de slecht verlichte scènes. Hier zie je weinig contrast en schaduwdetail, ook loopt het zwart een beetje dicht. Er zijn niet veel compressiefoutjes te zien maar allemaal erg strak ziet het er niet uit. De film heeft een typisch goedkoop direct-to-video-uiterlijk en dit wordt helaas niet veel beter via deze erg matige transfer op Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

Trapped krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master Audio 5.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De audiotrack doet het gelukkig wel wat beter dan de beeldkwaliteit. Maar om met het mindere te beginnen: de dialogen. Die zijn best slecht verstaanbaar maar dat komt vaak meer door het overdreven zuidelijke accent dat de spelers hebben in hun spraak. Toch komt het niet helemaal lekker duidelijk uit de centerspeaker. De rest van de track is op zich prima met een redelijke spreiding. De dynamiek is soms een beetje onrustig tussen rustige scènes en de wat meer spannende en actiescènes. De subwoofer doet verder prima mee met ondersteuning in het laag. Het cijfer 7 is een erg krappe en net aan verdiend.

Extra's

Er staan geen extra's op deze Blu-ray Disc van Trapped.

Conclusie

Walter Franklin (Nicolgas Cage) moet door onverwachte weersomstandigheden een monteur laten overnachten. Zijn vrouw ziet hem wel zitten en doet hem een spannend voorstel. Wat volgt is een nacht vol met seks, hebzucht en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Walter moet er alles aan doen om het geheel op te lossen. Trapped is een zeer generieke actiethriller die halverwege een dusdanige ridicule wending maakt dat het geheel nogal ontspoort. Een niet al te beste film. De uitgave op Blu-ray Disc bevat een matige beeldtransfer, een redelijke audiotrack en verder geen extra's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots