Speed Kills

Recensent:
Rogier Burghout
31-08-2020

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

Speed Kills (Blu-ray)
Samenvatting

Vastgoedmiljonair Ben Aronoff (John Travolta) besluit om van het koude New Jersey naar het warme Miami Beach te verhuizen. Daar wordt hij op slag verliefd op het fenomeen powerboatracing en besluit hij een bedrijf te starten om de perfecte powerboat te ontwikkelen. Aronoff wordt al snel kampioen in zijn sport, maar investeert zoveel in de races dat de kosten de pan uitrijzen. Ondanks dat Aronoff er in slaagt zijn powerboats aan vele beroemdheden te slijten, komt hij in de persoonlijke problemen. Daarnaast belandt hij ook in een onderzoek naar de witwaspraktijken van zijn "vriend", maffioso Meyer Lansky (James Remar). Wanneer het net zich steeds meer om Aronoff heen sluit, realiseert hij zich dat alleen een wonder hem nog uit deze penibele situatie kan redden...

Commentaar

Speed Kills is de nieuwste direct-to-video-film van acteur John Travolta, die nu veel in het B-film-circuit werkt (met als negatieve uitschieter Gotti), net als collega's Bruce Willis (Air Strike) en Nicolas Cage (Trapped). Speed Kills is een semi-autobiografische film en is gebaseerd op het leven van Don Aronoff. Waarom de makers de naam van Don naar Ben hebben veranderd blijft een raadsel. Ook is het best opvallend dat het ware leven van Aronoff, en vooral het verloop en einde, best nog wat spannendere ontwikkelingen kent dan in de film getoond worden. Speed Kills is in tegenstelling tot de naam nogal traag van verloop. Er spelen best wat bekende namen in, maar het wil allemaal niet echt beklijven. Het verhaal is een beetje suf en kabbelt wat voort. Travolta acteert een beetje overdreven en kan niet echt overtuigend gestalte geven aan Aronoff. Je voelt dat hij een rol speelt die hem niet echt ligt op een of andere manier. Wat overblijft is een aardig misdaadverhaal in een film die redelijk wegkijkt, maar gezien de echte ontwikkelingen in het leven van Aronoff nog een stuk interessanter had kunnen zijn.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Drama, Misdaad
Regio: B
Jaar: 2018
Speelduur: 102 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372009390

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Speed Kills staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Blu-ray Disc. De beeldkwaliteit is best aardig gezien het feit dat de film digitaal is gedraaid (saillant detail is dat de cinematograaf Andrzej Sekala is die met Travolta heeft samengewerkt voor de klassieker Pulp Fiction). Het beeld komt best tot zijn recht tijdens de zonnige en kleurrijke scènes in Miami Beach. De transfer straalt met een mooi contract, kleuren en scherpte. Bij donkere scènes gaat het wat minder met een matig zwartniveau en schaduwdetails. Het is een beetje overbelicht, waardoor het diepe zwart minder aanwezig is. Verder een prima transfer van degelijke kwaliteit.

Geluidskwaliteit

Speed Kills krijgt een nette DTS-HD Master Audio 5.1-track mee in de oorspronkelijk Engelse taal. De audiotrack is erg goed en actief. Het biedt een mooie spreiding van de diverse geluidseffecten en de track wordt lekker agressief tijdens de powerboatscènes. Dialogen zijn netjes hoorbaar en de track is eigelijk altijd wel actief. Ook de subwoofer doet goed mee in het laag en laat de motoren van de powerboats goed door je huiskamer knallen. Een erg goede audiotrack.

Extra's

Er staan geen extra's op de Blu-ray Disc van Speed Kills.

Conclusie

Ben Aronoff (John Travolta) is een succesvolle vastgoedmiljonair die de regen van New Jersey zat is en de zon wil van Miami Beach. Daar wordt hij verliefd op het powerboatracen en besluit hij zelf de snelste boot te ontwikkelen. Dat lukt hem en hij is erg succesvol in het wereldje. Ben wordt overmoedig en investeert zoveel dat hij in de problemen komt. Gaat hij hier nog uitkomen? Speed Kills is een aardige direct-to-video-misdaadfilm waarbij het opvallend is dat het echte leven van Don Aronoff, waarop de film is gebaseerd, nog wat meer spannende en interessantere ontwikkelingen kent dan in de film getoond worden. Speed Kills blijft daardoor wat voortkabbelen en is wat traag. Best een aardige film, maar niet meer dan dat. De Blu-ray Disc zit verder prima in elkaar met een zeer nette videotransfer en een meer-dan-prima audiotrack. 

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

DVD Watcher  |  21-10-2020

Aangepast. (y)
Lees meer >

Ludo Keeris  |  21-10-2020

Aangepast.
Lees meer >

DVD Watcher  |  21-10-2020

@Rogier: Bij samenvatting heb je staan ''Ban Aronoff''. Dat moet Ben zijn, in plaats van Ban. Wellicht kan je het aanpassen. Overigens vond ik het wel een leu...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots