Club van Sinterklaas & Het Grote Pietenfeest, De

Recensent:
Rogier Burghout
03-11-2021

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Club van Sinterklaas & Het Grote Pietenfeest, De (DVD)
Samenvatting

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur - in opdracht van Sinterklaas - een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?

Commentaar

De Club van Sinterklaas zijn een reeks films en ook een TV serie rondom dezelfde Pieten die van alles meemaken. Deze film is van 2020, in 2021 verschijnt een nieuwe film in de bioscoop, namelijk De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje. In tegenstelling tot andere Sinterklaas-films, zoals De Grote Sinterklaasfilm, en Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (waarin overigens dezelfde acteurs en karakters spelen als in de Club van Sinterklaas-serie), zijn er ook Club van Sinterklaas-films en TV-serie die meer gericht zijn op muziek en dans. Zo ook deze film, De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest. Het verhaal is erg dun en erg simpel en is vrij snel verteld. Wat de film leuk maakt, vooal voor kinderen, zijn de muzieknummers en de dansacts die het verhaal afwisselen. Die muyzieknummers zijn erg leuk gemaakt en hebben een hoog Kinderen voor Kinderen-gehalte. Dit maakt het heel herkenbaar voor kinderen en dat vergroot de herkenbaarheid. De speelduur is lang genoeg om de aandacht van kinderen vast te houden en de muzieknummers zorgen ervoor dat je de film vaker op wilt zetten. Pret voor (vooral) klein en ook groot.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Familie, Jeugd
Regio: 2
Jaar: 2020
Speelduur: 67 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 2.39:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372014424

Extra's

  • Paniek op het kasteel
  • Pietentube
  • Pakjesavond op 5 dec.

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest krijgt een SD-beeldtransfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. De beeldkwaliteit is prima. Scherpte is netjes en alle felle kleuren worden goed weergegeven. Contrast en schaduwdetail is prima. Verder ook geen (compressie)fouten of andere artefacten. Een nette DVD-transfer die de klus prima klaart.

Geluidskwaliteit

De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest krijgt op DVD een Dolby Digital 5.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Nederlandse taal. De track voldoet meer dan prima. Dialogen zijn helder en duidelijk, en tijdens de mzueknummers doen de surroundkanalen ook netjes mee. De subwoofer ondersteunt in het laag. Een degelijke track die prima functioneert.

Extra's

Op de DVD van De Club van Sinterklaas staan de volgende extra's. Dit zijn allen muzieknummers die ook in de film voorkomen.

Paniek op het kasteel (3 min)

Pietentube (2 min)

Pakjesavond op 5 dec. (4 min)

Conclusie

Het is een ramp: Coole Piet is verdwenen! Maar dan kan het Grote Pietenfeest niet doorgaan! Wat nu? De rest van de Pieten gaan hem zoeken, maar waar is hij? En wat heeft Smoezel ermee te maken? De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest is een leuke Sinterklaas-film die voornamelijk op muziek leunt. Maar dat maakt de pret niet minder. De DVD is prima in orde met voldoende beeld en geluid. De extra's zijn drie muzieknummers die ook de film voorkomen. In deze tijd voor de aankomst van Sinterklaas voor de kids een aanrader!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
5.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots