Coming 2 America

Recensent:
Rogier Burghout
30-03-2022

Totaalbeoordeling:

5.5
Blu-ray

Coming 2 America (Blu-ray)
Samenvatting

Akeem en Semmi zijn terug! Vanuit het weelderige koninkrijk Zamunda gaan de nieuwe koning Akeem (Eddie Murphy) en zijn vertrouweling Semmi (Arsenio Hall) op een nieuw hilarisch avontuur, Daarvoor reizen ze van hun grootse Afrikaanse land naar de wijk Queens in New York - waar het allemaal begon.

Commentaar

Coming 2 America is een vervolg op de hitfilm Coming To America, alweer uit 1988. Eddie Murphy is druk bezig met een comeback en richt zich erop om vervolgen te maken op grote hits uit zijn eerdere carrière, zoals dit vervolg en ook een vervolg van Beverly Hills Cop, namelijk een deel vier. Voor deze vervolgen krijgt hij niet handen op elkaar van de productiemaatschappijen voor een release in de bioscopen, maar weet hij lucatieve deals te sluiten met een streaming-gigant, namelijk Amazon Prime. Zijn nieuwe films worden daarom ook exclusief eerst uitgebracht op het streamkanaal van Amazon. Wel worden deze films nog op een fysieke uitgave uitgebracht door Paramount, de filmmaatschappij waarmee hij al zijn hitfilms eerder heeft gemaakt. Coming 2 America is helaas wel een erg slecht en flauw vervolg geworden, met veel grappen die hun doel niet bereiken en erg ongeloofwaardig overkomen. Ook zijn er veel beeldvullende scènes opgenomen die verder weinig verhaal vertellen maar alleen voor de aanlkleding zijn toegevoegd (een aantal dans-scènes bijvoorbeeld). Wesley Snipes steelt watd at betreft de show met zijn ridicule vertolking van een generaal. Voor echte die hard-fans van Eddie Murphy (zijn die er nog?) is dit een leuke toevoeging aan zijn oeuvre, voor de rest is dit echt een vergetelijke film en is alleen deel één leuk om nog eens te bekijken.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie
Regio: A, B, C
Jaar: 2021
Speelduur: 98 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.00:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Audio Descriptie
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8719372014974

Extra's

  • Commentary by Director Craig Brewer
  • From Queens to Zamunda
  • Trailer Gallery

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Coming 2 America staat in het oorspronkelijke beedlformaat van 2.00:1 op Blu-ray Disc. De film heeft een spetterend kleurenpalet met veel vrolijke kleuren. Alles wordt natuurgetrouw weergegeven en omdat dit een recente productie is, is de transfer dik in orde. Scherpte, detaillering, contrast, zwartniveau: alles ziet er prima uit.

Geluidskwaliteit

De DTS-HD MA 5.1-track van Coming 2 America zal de beluisteraar geen nieuwe sonische beleving geven, maar doet verdienstelijk zijn werk. Dialogen komen netjes en helder uit het centergedeelte, verder komen alle geluidseffecten en muziek uit de surroundkanalen. Een nette en verdienstelijke audiotrack.

Extra's

Coming 2 America heeft zelfs wat extra's gekregen op Blu-ray Disc. Alles is in 1080p HD en Nederlands ondertiteld.

Commentary by Director Craig Brewer
Adiocommentaar met de regisseur van de film.

From Queens to Zamunda (5 min)
Een korte making-of featurette met beelden van achter de schermen.

Trailer Gallery (4 min)
Een paar trailers van de film.

Conclusie

Akeem en Semmi zijn terug! Vanuit het weelderige koninkrijk Zamunda gaan de nieuwe koning Akeem (Eddie Murphy) en zijn vertrouweling Semmi (Arsenio Hall) op een nieuw hilarisch avontuur, Daarvoor reizen ze van hun grootse Afrikaanse land naar de wijk Queens in New York - waar het allemaal begon. Coming 2 America is helaas een wel erg slecht en flauw vervolg geworden, met veel grappen die hun doel niet bereiken en erg ongeloofwaardig overkomen. Voor echte die hard-fans van Eddie Murphy (zijn die er nog?) is dit een leuke toevoeging aan zijn oeuvre, voor de rest is dit echt een vergetelijke film en is echt alleen deel één leuk om nog eens te bekijken. De Blu-ray Disc van Coming 2 America zit prima in elkaar met een goede beeld- en geluidskwaliteit en zelfs een paar extra's. Puur voor de echte fan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

9 Angst Dolby Digital DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:7.5
Extra's:6
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots