Monster Hunter

Recensent:
Rogier Burghout
26-04-2022

Totaalbeoordeling:

6.5
UHD

Monster Hunter (UHD)
Samenvatting

Achter onze wereld gaat nog een andere schuil: een wereld vol gevaarlijke en machtige monsters die met een dodelijke wreedheid over hun territorium regeren. Wanneer Captain Artemis (Mila Jovovich) en haar eenheid, (T.I. Harris, Meagan Good, Diego Boneto) door een plotse zandstorm in een nieuwe wereld terecht komen, ontdekken de soldaten tot hun schrik dat deze vijandige en onbekende omgeving bewoond wordt door gigantische en angstaanjagende monsters die bestand zijn tegen hun wapens. Terwijl ze wanhopig proberen te overleven, ontmoeten ze een mysterieuze Hunter (Tony Jaa), die de machtige wezens dankzij zijn unieke vaardigheden steeds één stap voor is. Naarmate Artemis en Hunter naar elkaar toe groeien, ontdekt ze dat hij deel uitmaakt van een team geleid door de Admiral (Ron Perlman). Omdat hun wereld vernietigd dreigt te worden door een groot gevaar, bundelen de moedige krijgers hun unieke krachten en verenigen ze zich voor de ultieme krachtmeting.

Commentaar

Monster Hunter is een bekende video-game franchise met diverse delen. En wie moet je bellen als je een pretentieloze maar kwalitatief solide en vermakelijke verfilming wilt maken? Juist, de regisseur van de Resident Evil-serie en zijn echtgenote. Regisseur Paul W.S. Anderson (Event Horizon, Death Race, The Three Musketeers, Pompeii) en actrice Mila Jovovich hebben jaren samen gewerkt aan de Resident Evil-franchise en nadat deze werd afgesloten met The Final Chapter in 2016 had het echtpaar wel weer eens zin in een gevecht met nieuwe monsters. En zo geschiedde de verfilming van Monster Hunter, die werd gemaakt net voor de COVID-pandemie en in 2020 in de bioscopen kwam. De film is optimaal vermaak zonder diepgang of pretenties. En vooral dat laatste is voor een groot deel de redding van de film. Je moet het allemaal niet zo serieus nemen, en dat straalt de film ook uit. De cast heeft zichtbaar lol in hun rollen en naast Jovovich is het altijd leuk om Tony Jaa en Ron Perlman aan het werk te zien. Verder is het vooral onderuit leunen en verstand op nul, want naast hersenloos vermaak heeft deze film verder geen diepgang te bieden. Maar voor een avond ontspanning is dat zeker niet erg.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regio: A, B, C
Jaar: 2020
Speelduur: 103 min
Verpakking: UHD Steelbook
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 2.39:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609635201

Extra's

  • De Monster Hunters
  • Monsterlijk Arsenaal
  • Voor de Gamers
  • Verwijderde Scènes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

UHD
Monster Hunter krijgt op UHD een native 4K-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 en met HDR10-beeldverbetering. De transfer ziet er werkelijk fabelachtig mooi uit. Scherpte en detaillering zijn uitmuntend: elk detail van de monsters en de kleding en uitrusting van de soldaten komt haarscherp over. Helderheid en keuren komen erg krachtig en fel over. HDR10 zorgt voor een mooie kleurenschakering en ook meer detail in donkere scènes. Contrast en zwartniveau zijn ook uitstekend. Een vlekkeloze transfer.

Blu-ray Disc
Monster Hunter krijgt op Blu-ray Disc ook een perfecte 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. In vergelijking tot de 4K mist deze net een tandje scherpte en stabiliteit met de kleuren, voornamelijk in de donkere scènes, maar dat mag de pret niet drukken. Verder ook een geweldige transfer op Blu-ray Disc.

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

UHD
Monster Hunter krijgt op 4K UHD een Dolby Atmos track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. Net als het beeld is het geluid ook weergaloos. Deze Atmos-track mag echt referentiemateriaal genoemd worden. De track is zeer actief en agressief en zorgt ervoor dat je hele ruimte wordt gevuld met een continue geluidsbeleving. Alles is van de bovenste plank in deze track: dialogen, spreiding, dynamiek, de activiteit van de subwoofer, alle kanalen worden maximaal open gedraaid.

Blu-ray Disc
Monster Hunter krijgt op Blu-ray Disc "slechts" een DTS-HD MA 5.1-track mee in de oorspronkelijk Engelse taal. De track is zeker niet behelpen komt ook zeer agressief uit de hoek. De track is wel ietwat directioneler ingesteld en mist de hoogte-kanalen. Verder een prima track die zeker overeind blijft in de beleving.

Extra's

De UHD+BD-uitgave van Monster Hunter heeft een paar extra's die allemaal op de Blu-ray Disc staan. Het zijn er niet veel en kort van speelduur, maar ze dekken aardig de basis van hoe de film is gemaakt.

De Monster Hunters (8 min)
Een kort overzicht van alle karakters en de acteurs die ze spelen.

Monsterlijk Arsenaal (5 min)
Hier wat meer informatie over de wapens die gebruikt worden in de film.

Voor de Gamers (7 min)
In deze featurette zie je wat meer achtergrond over hoe de games werden vertaald naar het witte doek.

Verwijderde Scènes (3 min)
Twee korte verwijderde scènes.

Conclusie

Achter onze wereld gaat nog een andere schuil: een wereld vol gevaarlijke en machtige monsters die met een dodelijke wreedheid over hun territorium regeren. Wanneer Captain Artemis (Mila Jovovich) en haar eenheid, (T.I. Harris, Meagan Good, Diego Boneto) door een plotse zandstorm in een nieuwe wereld terecht komen, ontdekken de soldaten tot hun schrik dat deze vijandige en onbekende omgeving bewoond wordt door gigantische en angstaanjagende monsters die bestand zijn tegen hun wapens. Omdat hun wereld vernietigd dreigt te worden door een groot gevaar, bundelen de moedige krijgers hun unieke krachten en verenigen ze zich voor de ultieme krachtmeting. Monster Hunter is vooral onderuit leunen en verstand op nul, want naast hersenloos vermaak heeft deze film verder geen diepgang te bieden. Maar voor een avond ontspanning is dat zeker niet erg. En dit is prima te doen met deze UHD+BD die beeld en geluid heeft van de bovenste plank en daarnaast wat extra's. Dit alles is verpakt in een nette Steelbook.

Laatste reacties

Werner  |  05-05-2022

Het probleem met Anderson is dat, als je één van zijn films hebt gezien, je ze allemaal hebt gezien.
Lees meer >

edwinvb  |  05-05-2022

wat een slechte film.... een typische Anderson film, met de jaren steeds slechter!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Dolby Atmos Dolby TrueHD DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:6
5.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots