All the Old Knives

Recensent:
Rogier Burghout
22-08-2022

Totaalbeoordeling:

8
Streaming

All the Old Knives (Streaming)
Samenvatting

CIA-Agent Henry Pelham (Chris Pine) wordt na 8 jaar na een afgelopen zaak erop uit gestuurd door zijn baas Vick (Laurence Fishburne) om de plotseling verdwenen mede-agente en zijn minnares Celia (Thandiwe Newton) op te sporen en te ondervragen. De zaak van 8 jaar geleden betrof namelijk een vliegtuigkaping die niet goed is afgelopen en waar veel slachtoffers zijn gevallen. Celia vluchtte tijdens de kaping vanuit het CIA-kantoor in Wenen en liet Henry verbouwereerd achter. Ze is verhuisd naar Californië, is getrouwd en heeft twee kinderen. Vanwege de plotselinge vreselijke afloop van deze kaping heeft de CIA het vermoeden dat er een mol is geweest die de kapers de plannen van de CIA heeft doorgespeeld over hoe de autoriteiten de kaping wilden bestrijden. De verdenking gaat uit naar Celia, omdat die tijdens de kaping plosteling verdween, maar gaat ook uit naar mede-agent Bill (Jonathan Pryce), van wie ze verdachte telefoon-gegevens hebben gevonden die de traceren zijn naar zijn kantoor. Henry staat voor de taak om de waarheid boven water te halen, en voor eens en altijd uitleg te krijgen waarom Celia hem ineens verliet.

Commentaar

All the Old Knives is een spionage-thriller, geregisserd door de onbekende Deense regisseur Janus Metz. Verwacht geen actiefilm zoals vanuit de Jason Bourne of Jack Ryan-franchises (waarvan het laatste deel -Jack Ryan genaamd- Chris Pine ook de hoofdrol speelt van agent Jack Ryan) maar meer een thriller in de stijl van Tinker, Tailor, Soldier, Spy. De setting in All the Old Knives is als die van Spy Game, maar dan zonder de actie-scènes. De hoofdsetting van de film is in het restaurant, met flashbacks naar hetgeen wat is gebeurd en wordt verteld door de hoofdpersonen, synoniem aan de ondervraging in Spy Game, met de daarbij behorende flashbacks. All the Old Knives heeft een goede opbouw waarbij aan het begin een aantal zaken wordt verteld, maar veel nog onduidelijk is en wordt ontvouwd in de rest van de film. Het verhaal vereist wel de aandacht van de kijker, want de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en sommige aanwijzingen worden kort verteld maar zijn wel essentieel om het geheel te kunnen begrijpen. All the Old Knives is een spannende thriller die gelukkig niet al te lang duurt en zo een strak en prettig verteltempo heeft. Verwacht geen actie en spektakel, maar een ingenieuze spionage-thriller die wel de aandacht nodig heeft zodat je aan het einde de eindjes aan elkaar kan knopen. Maar dat is het dan zeker meer dan waard.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Speelfilm, Thriller
Jaar: 2022
Speelduur: 101 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

CIA-Agent Henry Pelham (Chris Pine) wordt na 8 jaar na een afgelopen zaak erop uit gestuurd door zijn baas Vick (Laurence Fishburne) om de plotseling verdwenen mede-agente en zijn minnares Celia (Thandiwe Newton) op te sporen en te ondervragen. Die zaak van 8 jaar geleden was een kaping en er wordt gedacht dat er een mol bij de CIA zit. De verdenking gaat uit naar Celia, omdat die tijdens de kaping plotseling verdween, maar gaat ook uit naar mede-agent Bill (Jonathan Pryce), van wie ze verdachte telefoon-gegevens hebben gevonden die de traceren zijn naar zijn kantoor. Henry staat voor de taak om de waarheid boven water te halen, en voor eens en altijd uitleg te krijgen waarom Celia hem ineens verliet. All the Old Knives is een spannende thriller die gelukkig niet al te lang duurt en zo een strak en prettig verteltempo heeft. Verwacht geen actie en spektakel, maar een ingenieuze spionage-thriller die wel de aandacht nodig heeft zodat je aan het einde de eindjes aan elkaar kan knopen. Maar dat is het zeker meer dan waard.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

edwinvb  |  23-08-2022

film gezien. goed en verassende verhaal. vond m wel traag, kon er moeilijk doorheen komen. idd weinig tot geen actie, daarvoor moet je deze niet kijken.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.