Marksman, The

Recensent:
Rogier Burghout
07-09-2022

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Marksman, The (Streaming)
Samenvatting

Langs de grens tussen de VS en Mexico in Arizona heeft Jim Hanson (Liam Neeson), een veeboer en Vietnamveteraan, het moeilijk. Zijn geliefde vrouw is net overleden aan kanker en de bank staat op het punt zijn enorme eigendom af te nemen. Zijn rustige leven wordt plotseling verstoord door de onverwachte komst van twee illegale immigranten die de grens naar zijn land oversteken.

Commentaar

The Marksman is het zoveelste actievehikel met Liam Neeson in de hoofdrol. Hij maakt er erg veel de laatste jaren, ondanks dat hij aangaf na Cold Pursuit afscheid te nemen van zijn actierollen. Ze blijken toch wel leuk te zijn voor Neeson, gezien zijn vele actiefilms die hij ernaa maakte. En die zijn wisselend van kwaliteit, sommigen zijn best goed, zoals Honest Thief, The Commuter en The Ice Road, maar sommigen ook wat minder, zoals Blacklight. The Marksman valt er een beetje tussenin. Het verhaal is best aardig en de interactie tussen de jongen, gespeeld door Jacob Perez, en Liam Neeson is best aardig en ook best overtuigend gespeeld. Wat iets minder geloofwaardig is dat Liam Neeson een gepensioneerde Amerikaanse veeboer speelt met een overduidelijk Iers accent. Dat komt een beetje vreemd over, maar verder speelt hij zijn rol prima. Het feit dat hij sscherpschutter in het Amerikaanse leger is geweest is handig voor een aantal schietscènes, maar heeft verder eigenlijk niet een hele grote rol in het verhaal. Het gaat er meer om dat hij de strijd aandurft met wat leden van een mexcicaans drugskartel die de grens oversteken om wraak te nemen om wat het karakter van Neeson net heeft gedaan. The Marksman is in het zuiden van Amerika opgenomen en de wijdse woenstijnen worden prima in beeld gebracht. The Marksman is zeker niet hoogstaand, maar een aardige actiefilm voor een avondje ontspanning tussendoor. De speelduur is prima, niet te lang en ook niet te kort. Voor fans van het genre zeker een prima actiefilm.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Drama, Misdaad
Jaar: 2021
Speelduur: 108 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Langs de grens tussen de VS en Mexico in Arizona heeft Jim Hanson (Liam Neeson), een veeboer en Vietnamveteraan, het moeilijk. Zijn geliefde vrouw is net overleden aan kanker en de bank staat op het punt zijn enorme eigendom af te nemen. Zijn rustige leven wordt plotseling verstoord door de onverwachte komst van twee illegale immigranten die de grens naar zijn land oversteken. The Marksman is zeker niet hoogstaand, maar een aardige actiefilm voor een avondje ontspanning tussendoor. De speelduur is prima, niet te lang en ook niet te kort. Voor fans van het genre zeker een prima actiefilm.

Laatste reacties

rogue  |  09-09-2022

Deze was inderdaad een stuk beter dan Blacklight, maar dat is geen grootse prestatie. Maar goed, als je tegenwoordig een Neeson film gaat kijken weet je wel wat...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.