Bullet Proof

Recensent:
Rogier Burghout
10-10-2022

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

Bullet Proof (Blu-ray)
Samenvatting

Een kruimeldief (James C. Clayton) denkt de slag van zijn leven te slaan door de gestoorde drugsbaron Temple (Vinnie Jones) te bestelen. Tot hij in de kofferbak van zijn vluchtauto een verstekeling aantreft: Temples zwangere vrouw Mia (Lina Lecompte). Dat stelt hem voor een verscheurend dilemma: verdwijnen met de buit of haar redden uit de klauwen van haar gewelddadige man.

Commentaar

Op de cover van Bullet Proof staat Vinnie Jones (Midnight Meat Train, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, RocknRolla) prominent afgebeeld, en we kennen hem voornamelijk als de slechterik vanwege zijn boze blik en grof uiterlijk. Dat is in Bullet Proof ook niet anders, en Jones speelt de voornaamste slechterik in de film. Opvallend is dat de regisseur van de film, James C. Clayton, de "good guy" speelt maar op affiches van de film nergens vermeld staat. Bullet Proof is verder een aardige en generieke actiefilm, die vooral lijdt aan teveel slechterikken die rondlopen in de film. Dat leidt de aandacht wat af van Vinnie Jones en dat is soms jammer, want ondanks dat hij door zijn leeftijd nog meer groeven in zijn gezicht heeft, is aan zijn charisma en overtuigingskracht niks ingeboet en kan hij nog steeds een scène erg goed domineren en daarmee indruk maken. Bullet Proof is verder een dertien-in-een-dozijn actiefilm waarvan je het verloop kan uittekenen, maar dat is soms voor een avond verstand-op-nul filmkijken niet erg. Prima te doen dus, vooral met een nette speelduur van anderhalf uur.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 90 min
Verpakking: Blu-ray Keepcase in afwijkende kleur
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.00:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Source 1 Media
EAN: 8717662588266

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Bullet Proof staat in het originele maar best afwijkende beeldformaat van 2.00:1 op Blu-ray Disc. De transfer is prima in orde: nette scherpte, prima kleuren-representatie en een goed contrast. Schaduwdetaillering is ook dik in orde. Een prima transfer.

Geluidskwaliteit

Bullet Proof krijgt op Blu-ray Disc helaas slechts een surround track mee in lossy Dolby Digital 5.1 Dat is helaas geen coverfout zoals bij Operation Mincemeat wel het geval was. Dat gezegd hebbende doet de Dolby Digital-track verder prima zijn werk. Dialogen klinken netjes en helder uit het centergedeelte en verdere actiescènes klinken prima uit de surround-kanalen. De track is niet zo levendig en biedt niet een volcontinue geluidsbeeld. Spreiding en dynamiek zijn daarom niet zo geweldig en dat is verder jammer, maar ook weer niet heel erg onoverkomenlijk. Buitenlandse releases hebben wel een DTS-HD MA 5.1-track dus het is verder een raadsel waarom deze niet is overgenomen.

Extra's

Er staan geen extra's op de Blu-ray Disc van Bullet Proof.

Conclusie

Een kruimeldief (James C. Clayton) denkt de slag van zijn leven te slaan door de gestoorde drugsbaron Temple (Vinnie Jones) te bestelen. Tot hij in de kofferbak van zijn vluchtauto een verstekeling aantreft: Temples zwangere vrouw Mia (Lina Lecompte). Dat stelt hem voor een verscheurend dilemma: verdwijnen met de buit of haar redden uit de klauwen van haar gewelddadige man. Bullet Proof is verder een dertien-in-een-dozijn actiefilm waarvan je het verloop kan uittekenen, maar dat is soms voor een avond verstand-op-nul filmkijken niet erg. Prima te doen dus, vooral met een nette speelduur van anderhalf uur. Bullet Proof krijgt een aardige uitgave op Blu-ray Disc met een prima beeldkwaliteit, maar met helaas slechts een lossy Dolby Digital 5.1-track en verder zonder extra's. De uitgave wordt wel verpakt in een zwarte Blu-ray case om het esthetisch interessant te maken en die moeite valt wel te prijzen.

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  11-11-2022

Het verbaast me dat het geluid een 5 heeft gekregen, omdat het meestal beoordeeld wordt op basis van de gebruikte codec i.p.v. op wat er bij de fysieke drager m...
Lees meer >

Gerco Stuivenberg  |  10-11-2022

Het verbaast me dat het geluid een 5 heeft gekregen, omdat het meestal beoordeeld wordt op basis van de gebruikte codec i.p.v. op wat er bij de fysieke drager m...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:5
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots