Obi-Wan Kenobi

Recensent:
Rogier Burghout
15-12-2022

Totaalbeoordeling:

8
Streaming

Obi-Wan Kenobi (Streaming)
Samenvatting

10 jaar na de confrontatie met Anakin Skywalker/Darth Vader (Hayden Christensen) vlucht Obi-Wan Kenobi (Ewn McGregor) naar een desolate planeet en leeft als een kluizenaar. Hij heeft een anoniem baantje als productiemedewerker en probeert zijn leven in anonimiteit te besteden. Hij heeft afgesproken met senator Bail Organa (Jimmy Smits) om hem alleen in dringende omstandigheden te bereiken. En dat gebeurt, want zijn dochter Leia is ontvoerd. Obi-Wan gaat met grote voorzichtigheid de zoektocht aan maar ontdekt dat dit meer is dan een simpele ontvoering...

Commentaar

Er werd de afgelopen jaren al vaker gefluisterd dat er een film werd gemaakt over Obi-Wan Kenobi. Het blijft een interssant karakter vol met mysterie en geheimen en dus ideaal voor verdere verdieping. De film werd geschrapt na tegenvallende kritieken en resulaten van Solo: A Star Wars Story en dus werd het stil rondom dit karakter. Toen kwamen de Star Wars series op Disney+ en die waren dusdanig succesvol dat er besloten om een miniserie te maken over Obi-Wan Kenobi, met daarbij opnieuw Ewan McGregor in de hoofdrol en ook Hayden Christensen speelt mee als Anakin Skywalker/Darth Vader. Het is een miniserie met een afgerond verhaal en het speelt zich 10 jaar voor Revenge of the Sith en een paar jaar voor A New Hope. De serie is erg goed gemaakt met veel mooie locaties en aankleding. McGregor en Christensen hebben overduidelijk veel plezier in hun rollen en de verschillende flashbacks waarin Anakin nog als de padawan van Obi-Wan speelt zijn erg leuk om naar te kijken. Het hoofdverhaal, de ontvoering van Leia, biedt genoeg spanning maar als fan kijk je eigenlijk toch het meeste uit naar Obi-Wan en Anakin. En let op: nog een groot karakter vanuit A Phantom Menace heeft een leuke, kleine cameo. De miniserie telt 6 afleveringen, en dat is meer dan genoeg om de spanning vast te houden en een mooi afgerond verhaal te vertellen. Obi-Wan Kenobi is een erg leuke miniserie geworden waarin je wat meer te zien krijgt van zowel Obi-Wan als Anakin, en is een leuke toevoeging op de gehele franchise. Er wordt nog niet echt gesproken over een tweede seizoen, alhoewel die meer dan welkom zou zijn. Ewan McGregor staat in ieder geval klaar om terug te keren in dit iconische karakter.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Avontuur, Science fiction
Jaar: 2022
Speelduur: 60 min
Uitgever: Disney+

Conclusie

10 jaar na de confrontatie met Anakin Skywalker/Darth Vader (Hayden Christensen) vlucht Obi-Wan Kenobi (Ewn McGregor) naar een desolate planeet en leeft als een kluizenaar. Hij heeft een anoniem baantje als productiemedewerker en probeert zijn leven in anonimiteit te besteden. Hij heeft afgesproken met senator Bail Organa (Jimmy Smits) om hem alleen in dringende omstandigheden te bereiken. En dat gebeurt, want zijn dochter Leia is ontvoerd. Obi-Wan gaat met grote voorzichtigheid de zoektocht aan maar ontdekt dat dit meer is dan een simpele ontvoering. Obi-Wan Kenobi is erg goed gemaakt met veel mooie locaties en aankleding. McGregor en Christensen hebben overduidelijk veel plezier in hun rollen en de verschillende flashbacks waarin Anakin nog als de padawan van Obi-Wan speelt zijn erg leuk om naar te kijken. Het hoofdverhaal, de ontvoering van Leia, biedt genoeg spanning maar als fan kijk je eigenlijk toch het meeste uit naar Obi-Wan en Anakin. De miniserie telt 6 afleveringen, en dat is meer dan genoeg om de spanning vast te houden en een mooi afgerond verhaal te vertellen. Obi-Wan Kenobi is een erg leuke miniserie geworden waarin je wat meer te zien krijgt van zowel Obi-Wan als Anakin, en is een leuke toevoeging op de gehele franchise. Er wordt nog niet echt gesproken over een tweede seizoen, alhoewel die meer dan welkom zou zijn. Ewan McGregor staat in ieder geval klaar om terug te keren in dit iconische karakter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
7.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.