Jack Ryan - The Final Season

Recensent:
Rogier Burghout
26-04-2024

Totaalbeoordeling:

8.5
Blu-ray

Jack Ryan - The Final Season (Blu-ray)
Samenvatting

In het vierde en laatste seizoen is Jack Ryan op zijn gevaarlijkste missie tot nu toe. Als de nieuwe adjunct-directeur van de CIA heeft Jack de taak om interne corruptie aan het licht te brengen. Terwijl hij onderzoekt, ontdekt Jack de convergentie van een drugskartel met een terroristische organisatie, waardoor uiteindelijk een samenzwering veel dichter bij huis wordt onthuld en het geloof van onze held in het systeem dat hij altijd heeft gevochten om te beschermen, op de proef wordt gesteld.

Commentaar

Het vierde en helaas alweer laatste seizoen van de serie Jack Ryan komt sneller dan verwacht. En dan niet alleen qua tijd, want dit laatste seizoen komt zo'n half jaar na seizoen 3, terwijl we na seizoen 2 bijna 3 jaar hebben moeten wachten op een vervolg (en dat kwam natuurlijk vanwege de Corona pandemie). Maar ook kwam het nieuws onverwacht dat dit het laatste seizoen zou zijn, en dat is best jammer, want de serie kwam lekker op stoom. Voor dit vierde seizoen hebben ze in ieder geval één foutje hersteld, en dat is de rol van Cathy Mueller (gespeeld door Abbie Cornish). Voor wie de films heeft gezien, dit is de vrouw met wie Jack Ryan uiteindelijk trouwt en het was dus best gek dat Cathy na een hoofdrol in seizoen 1 ineens in seizoen 2 en 3 volledig afwezig was en er geen verklaring werd gegeven voor haar afwezigheid. Gelukkig is ze weer present in dit vierde seizoen, en ook als "romantic interest" van Jack. Dit laatste seizoen, seizoen 4, biedt weer genoeg actie en intrige. Het is helaas wel het eerste en enige seizoen dat 6 in plaats van 8 afleveringen telt. De eerste twee afleveringen moeten even op stoom komen, en je moet goed je aandacht erbij houden, want er worden genoeg plotontwikkelingen, nieuwe karakters en locaties geïntroduceerd. Een nieuw karkater is Chavez, geweldig gespeeld door Michael Pena. Ondanks dat de verhalen van de serie niet gebaseerd zijn op boeken die Tom Clancy heeft geschreven, is Chavez wel een karakter uit de boeken. De onderlinge chemie met Mike November, Chavez, Jack Ryan en James Greer is erg goed en ze spelen goed op elkaar af. De laatste afleveringen zijn erg spannend en beiden zowaar wat onzekerheid of Ryan het wel zal overleven (ondanks je weet dat dit uiteraard het geval is). Het is erg jammer dat dit het laatste seizoen is van Jack Ryan, want aan het einde krijg je eigenlijk het gevoel dat ze net pas op stoom komen en dat er nog wel meer in het vat zit. Gelukkig zwaait Ryan aan het einde niet definitief af, dus wie weet komt er nog een volgend seizoen. Dit vierde seizoen is in elk geval weer een aanrader.

Jack Ryan - The Final Season wordt uitgebracht op DVD en Blu-ray Disc, en de laatstgenoemde wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Drama, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2023
Speelduur: 317 min
Verpakking: Blu-ray Duo Keepcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8719372017623

Extra's

  • Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Jack Ryan - The Final Season staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Blu-ray Disc. En ook dit vierde seizoen is verdeeld over twee discs zodat elke aflevering genoeg schijfruimte krijgt. En de beeldkwaliteit is dan ook uitstekend. scherpte is erg goed en kleuren worden goed weergegeven. verdere detaillering en contrast zijn ook uitstekend, en in donkere en slecht verlichte scènes is er voldoende schaduwdetaillering. Een uitstekende transfer.

Geluidskwaliteit

Ook dit laatste seizoen van Jack Ryan krijgt een Dolby Atmos-track voor alle afleveringen die een Dolby TrueHD 7.1-track als basis heeft. En ook deze track is weer van uitstekende kwaliteit. Spreiding is continue aanwezig en de track is erg dynamisch. Dialogen komen netjes en helder uit het center-gedeelte en alle overige geluiden worden goed verspreid. De track is erg energiek en ondersteunt de serie erg goed. Een geweldige track.

Extra's

Jack Ryan - The Final Season krijgt helaas maar één extra. Deze is in 1080p en Nederlands ondertiteld.

Deleted Scenes (3 min)
Slechts vier korte verwijderde scènes die niet heel veel toevoegen.

Conclusie

In het vierde en laatste seizoen is Jack Ryan op zijn gevaarlijkste missie tot nu toe. Als de nieuwe adjunct-directeur van de CIA heeft Jack de taak om interne corruptie aan het licht te brengen. Terwijl hij onderzoekt, ontdekt Jack de convergentie van een drugskartel met een terroristische organisatie, waardoor uiteindelijk een samenzwering veel dichter bij huis wordt onthuld en het geloof van onze held in het systeem dat hij altijd heeft gevochten om te beschermen, op de proef wordt gesteld. Het is erg jammer dat dit het laatste seizoen is van Jack Ryan, want aan het einde krijg je eigenlijk het gevoel dat ze net pas op stoom komen en dat er nog wel meer in het vat zit. Gelukkig zwaait Ryan aan het einde niet definitief af, dus wie weet komt er nog een volgend seizoen. Dit vierde seizoen is in elk geval weer een aanrader. De Blu-ray Disc van Jack Ryan - The Final Season zit technisch erg goed in elkaar, maar is helaas wat licht op het gebied van extra's.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

rogue  |  29-04-2024

Zelf kwam ik op een 7 uit, vond het derde seizoen toch wel iets beter. Maar ben het met je eens dat het jammer is dat het stopt, hadden nog wel even kunnen door...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Dolby Atmos Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:4
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots