Bad Boys: Ride or Die

Recensent:
Rogier Burghout
18-06-2024

Totaalbeoordeling:

8
Bioscoop

Bad Boys: Ride or Die (Bioscoop)
Samenvatting

Deze zomer keren de wereldwijd populaire Bad Boys terug met hun bekende mix van spectaculaire actie en buitensporige comedy, maar deze keer met een twist: Miami’s beste agenten zijn nu zelf op de vlucht.

Commentaar

Bad Boys: Ride or Die is alweer de vierde film in de populaire Bad Boys-filmreeks, die ooit begon als jaren-90 actievehikel van Michel Bay. Bay maakte hiermee furore met zijn vele uitgerekte slo-motion shots en over-de-top-actie en explosies. Wonderwel werkte deze mix bijzonder goed, en al gauw werd er een vervolg op gemaakt: Bad Boys II. Hierbij had Bay het credo: "Bigger is Better" en zo werd dit een dik twee-en-een-half uur actiespektakel, maar waar hij wel vaak over de rand van het smakelijke ging (vooral de achtervolgingsscène met de lijkwagen). Daarna werd het stil rondom de filmserie, totdat het Belgische duo Adil El Arbi en Billal Fallah na hun goed ontvangen, maar toch kleinere films Black en Gangsta, ineens de touwtjes in handen kregen van de grote Hollywood-productie en vervolg Bad Boys For Life (een titel die door veel fans beter geschikt werd bevonden voor het vierde deel, aangezien de "for" vaak werd aangeduid als "4"). Dit kwam gepaard met de nodige prestatiedruk op het duo, maar het derde deel werkte wonderwel erg goed. Dusdanig goed, dat het duo erna de regie kreeg over een grote DC-productie, namelijk Batgirl. Totdat ramspoed ook aan de deur kwam kijken, toen ze het nieuws kregen dat Warner Bros de film ging vernietigen om kosten te besparen. Deze gebeurtenis, ook samen met de schrijversstaking, heeft het duo wel geïnspireerd en gemotiveerd om van dit vierde Bad Boys-deel, een echte knaller te maken. Allereerst kan gezegd worden dat dit het korte Bad Boys-deel is, deze duurt een paar minuten minder lang dan het eerste deel. Dat doet de film eigenlijk alleen maar goed, want alle ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op en er zit daardoor continue vaart in de film. Dat maakt het verhaal soms wat chaotisch, maar omdat het verhaal toch ondergeschikt is aan de actie en de humor is dat niet echt erg. Smith en Lawrence hebben overduidelijk weer erg veel lol met elkaar en de onderlinge grappen en grollen werken soms aanstekelijk. Bad Boys: Ride or Die is een erg vrolijke maar vooral pretentieloze en luchtige actiekomedie geworden dat zich niet anders voordoen dan dat het wil zijn. Vermoedelijk is dat de reden dat de film zo goed werkt en je met een lach de bioscoop uitloopt.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Actie, Komedie/Humor
Jaar: 2024
Speelduur: 115 min
Uitgever: Sony Pictures

Conclusie

Deze zomer keren de wereldwijd populaire Bad Boys terug met hun bekende mix van spectaculaire actie en buitensporige comedy, maar deze keer met een twist: Miami’s beste agenten zijn nu zelf op de vlucht. Bad Boys: Ride or Die is een erg vrolijke maar vooral pretentieloze en luchtige actiekomedie geworden dat zich niet anders voordoen dan dat het wil zijn. Vermoedelijk is dat de reden dat de film zo goed werkt en je met een lach de bioscoop uitloopt.

Laatste reacties

rogue  |  18-06-2024

Ik heb echt een enorme allergie voor de zo niet leuke maar wel ongelooflijk irritante Martin Lawrence dat ik deze oversla. De eerste 2 films waren ook niets voo...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.