Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje, De

Recensent:
Rogier Burghout
26-11-2021

Totaalbeoordeling:

6.8
Bioscoop

Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje, De (Bioscoop)
Samenvatting

In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? Een kleine ramp dreigt, want zonder sleutel zal Sinterklaas geen kadootjes kunnen brengen bij alle kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen.

Commentaar

De Sinterklaas-films van De Club van Sinterklaas zijn al jaren erg succesvol. Begonnen als een soapserie op TV in 1999 is dit format uitgegroeid tot iets groots met elk jaar een bioscoopfilm en live-concerten. Voorbeelden hiervan zijn Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht en De Club van Sinterklaas & Het Grote Pietenfeest. De films hebben grofweg twee types van opzet: meer filmgericht en meer muziekgericht. De Vlucht door de Lucht is meer opgezet als film met meer verhaal dan liedjes, bij Het Grote Pietenfeest ligt de nadruk meer op muziek dan op het verhaal. Bij Het Vergeten Pietje is het echter een beetje in het midden. Aan het verhaal wordt best veel aandacht besteed, maar er worden ook genoeg liedjes gezongen en gedanst. Alle hoofdrolspelers, zoals Wilbert Gieske als Sinterklaas, Job Bovelander als Coole Piet, Beryl van Praag als Tespiet en Anouk de Pater als Danspiet, zijn van de partij. Ze hebben er overduidelijk veel lol in en dat is te merken. Ook de vloggersfamilie de familie Bellinga is opnieuw van de partij, en er is zelfs een leuke cameo en muzieknummer met Frans Duijts. De Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje is weer een erg leuke Sinterklaas-film en geschikt voor jong en oud!

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Familie, Jeugd
Jaar: 2021
Speelduur: 69 min
Uitgever: Dutch FilmWorks

Conclusie

In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? De Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje is weer een geslaagde Sinterklaas-film met alle bekende hoofdrolspelers, de vloggersfamilie Bellinga en zelfs een leuke cameo van Frans Duijts. Een aanrader voor de kleinsten, maar als ouder heb je er ook genoeg lol aan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
5.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.