Way Down

Recensent:
Rogier Burghout
15-07-2022

Totaalbeoordeling:

8.2
Blu-ray

Way Down (Blu-ray)
Samenvatting

De geniale ingenieur Thom (Freddie Highmore) is geïnteresseerd in de kluis van de Bank van Spanje. Er zijn geen blauwdrukken en geen levend mens heeft kennis van hoe de kluis gebouwd is. Wanneer Thom erachter komt dat hier slechts 10 dagen een legendarische schat zal worden bewaard, bedenkt hij samen met kunsthandelaar Walter (Liam Cunningham) een gedetailleerd plan om in te breken. Ze hebben slechts 90 minuten om tijdens de finale van het WK voetbal van 2010 (tussen Nederland en Spanje!) in te breken in de ondoordringbare kluis van de Bank van Spanje.

Commentaar

Way Down (in Amerika The Vault geheten, een meer toepasselijke titel) is geregisseerd door Jaume Balagueró, bekend van de horror-reeks [REC], waar van [REC] en [REC] 4 hier op de website recensies te vinden zijn, en Mientras duermes (Engelse titel: Sleep Tight). Way Down is een hele andere keuze van de regisseur, namelijk die van heist-film. De regisseur wil het genre niet opnieuw uitvinden en heeft daarvoor voor een conventionele aanpak gekozen en de film ook daarop ingedeeld. Way Down is dan ook netjes opgedeeld in drie stukken: introductie van de karakters, planning van de overval, en de overval zelf. Het volgt allemaal het standaard stramien, maar dat is niet erg. Wat natuurlijk wél leuk is (alhoewel, sommigen willen hier liever niet aan herinnerd worden), is dat deze film zich afspeelt tijdens de WK Voetbalfinale van 2010 tussen Nederland en Spanje. De acteurs en de karakters maken de film erg de moeite waard. Feddie Highmore is de centrale persoon, en speelt zijn rol met verve. Maar ook Liam Cunningham en Sam Riley spelen geweldig. Way Down is een erg leuke heist-film en blijft onderhoudend. Verwacht geen geweldige plottwisten of andere verrassingen, maar gewoon een degelijke actiethriller. En dan kan je avond filmkijken zeker niet meer stuk.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2021
Speelduur: 117 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372015216

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Way Down krijgt een 1080p-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. En de beeldkwaliteit is pirima, erg goed zelfs. De kleurstelling is wat gedesatureerd en komt "zakelijk saai" over. Geen poespas, geen felle kleuren. De transfer geeft dit allemaal erg goed weer. Verder zijn scherpte en contract helemaal in orde. Wat ook opvalt is dat schaduwdetail in de donkere scènes erg goed is. Een top transfer.

Geluidskwaliteit

Way Down krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1-track mee in de oorspronkelijk Engelse taal. En dit is een hele goede track, echt heel erg goed. De track is erg levendig en heel dynamisch. Dialogen zijn helder verstaanbaar maar vooral uit de surround speakers komt continue activiteit. Niet overdadig, maar zodat je als kijker je echt midden in de actie voelt staan. Een geweldige track.

Extra's

Er staan jammer genoeg geen extra's op de Blu-ray Disc van Way Down.

Conclusie

De geniale ingenieur Thom (Freddie Highmore) is geïnteresseerd in de kluis van de Bank van Spanje. Er zijn geen blauwdrukken en geen levend mens heeft kennis van hoe de kluis gebouwd is. Wanneer Thom erachter komt dat hier slechts 10 dagen een legendarische schat zal worden bewaard, bedenkt hij samen met kunsthandelaar Walter (Liam Cunningham) een gedetailleerd plan om in te breken. Way Down is een erg leuke heist-film en blijft onderhoudend. Verwacht geen geweldige plottwisten of andere verrassingen, maar gewoon een degelijke actiethriller. En dan kan je avond filmkijken zeker niet meer stuk. De uitgave op BD is dik in orde met een geweldige beeld- en geluidskwaliteit, maar heeft jammer genoeg geen extra's.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

9 Angst Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots