Pinocchio

Recensent:
Rogier Burghout
21-09-2022

Totaalbeoordeling:

5
Streaming

Pinocchio (Streaming)
Samenvatting

In een Italiaans dorp wordt Pinocchio (Benjamin Ainsworth) tot leven gebracht door de Blauwe Fee (Cynthia Erivo) en zoekt het leven van avontuur terwijl hij ernaar streeft een echte jongen te zijn. Pinocchio's leven staat op zijn kop als hij zijn vader (Tom Hanks) verlaat om het circus te volgen.

Commentaar

Pinocchio is de nieuwste live-action-remake die Disney heeft gemaakt van de animatieklassieker, na o.a. Dumbo, The Lion King en Aladdin. The Little Mermaid wordt ook bijna uitgeracht en de eerste trailers riepen al veel reacties op, omdat Disney ervoor kiest om de overwegend blanke animatie-karakters een meer inclusief karakter te geven en dus niet persé kiest voor een blanke acteur/actrice om de keuze in de animatie-versie te volgen. Piunocchio is geregisseerd door vermaard filmmaker Robert Zemeckis, die veel ervaring heeft in live-action in combinatie met CGI en motion capture. The Polar Express, Beowulf maar ook The Christmas Carol zijn de eerste voetstappen hierin geweest, maar helaas niet allemaal geslaagd. Zemeckis heeft hierbij vaak samen gewerkt met acteur Tom Hanks, die hij ook in Cast Away geregisseerd heeft. Pinocchio is de nieuwste samenwerking van de twee, waarin Hanks de goedlachse, maar ietwat sullige klokkenmaker Gepetto speelt die niets anders wilt dan een echt zoontje. Als zijn droom vervolgens uitkomt, geeft dat hem meer zorgen dan dat hij had kunnen bedenken. De achilleshiel van regisseur Zemeckis is dat hij tijdens het maken de film zich wat teveel bezighoudt met de techniek achter de film, en niet met de chemie en connectie voor de camera. Dat is wat ontbrak bij zijn eerste motion-capture-films en dat is eigenlijk ook wat hier ontbreekt. Hanks speelt een personage dat daadwerkelijk voor de camera speelt, maar Pinocchio wordt er via CGI later in verwerkt. En dan zie je dat de connectie en de chemie ontbreekt als je de twee samen ziet op het scherm. En dat ligt niet aan Hanks, want die zoet zeker zijn best, maar het is moeilijk om chemie en connectie op te roepen zonder dat iets of iemand tegenover je speelt. En ook voor de makers van de pop Pinocchio is het lastig om iets te maken van een houten pop die verder geen echte blik of emotie uitstraalt. Zemeckis heeft dit probleem wel een beetje door, en probeert via het personage van Japie Krekel nog wel teweeg te brengen, maar helaas komt dat ook niet helemaal uit de verf. Waar het toch om gaat is dat Pinocchio graag een echt jongetje wilt zijn, en dat probeert hij te zijn door samen te spelen met echte jongetjes. En ook die interacties zijn vaak niet helemaal geslaagd. Iedereen doet echt zijn best, en ook acteurs als Joseph-Gordon Levitt en Luke Evans proberen er wat van te maken, maar helaas komt die magie, die chemie niet over de bühne. Het is de makers echt te prijzen dat ze het hebben geprobeerd en de decors, kostuums en de gehele aankleding en uiterlijk van de film zijn dik in orde, maar er ontbreken de essentiële chemie en de magie in Pinocchio, en daar draait het uiteindelijk toch allemaal om.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Avontuur, Jeugd
Jaar: 2022
Speelduur: 105 min
Uitgever: Disney+

Conclusie

In een Italiaans dorp wordt Pinocchio tot leven gebracht door de Blauwe Fee en zoekt het leven van avontuur terwijl hij ernaar streeft een echte jongen te zijn. Pinocchio's leven staat op zijn kop als hij zijn vader verlaat om het circus te volgen. De makers van Pinocchio hebben echt allemaal hun best gedaan, en ook acteurs als Joseph-Gordon Levitt en Luke Evans proberen er wat van te maken, maar helaas komt die magie, die chemie niet over de bühne. Het is de makers echt te prijzen dat ze het hebben geprobeerd en de decors, kostuums en de gehele aankleding en uiterlijk van de film zijn dik in orde, maar er ontbreken de essentiële chemie en de magie in Pinocchio, en daar draait het uiteindelijk toch allemaal om.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

9 Angst
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.