Shazam! Fury of the Gods

Recensent:
Rogier Burghout
28-07-2023

Totaalbeoordeling:

6.8
UHD

Shazam! Fury of the Gods (UHD)
Samenvatting

Een wraakzuchtig trio oude godinnen arriveert op aarde, op zoek naar een magische kracht die lang geleden van ze is gestolen. Hierdoor raken Shazam en zijn bondgenoten verwikkeld in een strijd om hun superkrachten, hun leven en het lot van de wereld.

Commentaar

Shazam! Fury of the Gods is het vervolg op Shazam! uit 2019, ook geregisseerd door David F. Sandberg. Shazam! deel 2 is een beetje een vreemde eend in de bijt, want naast het feit dat Shazam al een karakter is dat alleen in z'n eigen solofilm heeft gespeeld binnen het DCEU (en niet in andere solofilms van andere superhelden of in een "team-up"-film zoals Justice League) is het ook al bekend dat de huidige DCEU ophoudt te bestaan en er na deze film ook geen vervolgen meer komen. De reden dat de film toch is gemaakt was het feit dat het vervolg al erg vroeg was aangekondigd, namelijk toen de eerste film een week in de bioscoop draaide. Daarnaast is de releasedatum ietwat vertekend, omdat de productie van de film veel vertraging heeft opgelopen door de Corona-pandemie. Shazam! Fury of the Gods speelt zich kort na de gebeurtenissen af van deel 1. De groep superhelden wonen samen in een samengesteld gezin en maken dagelijk hun beslommeringen mee op school en daar buiten. De enige die nogal geobserdeerd is met zijn krachten en wat hij ermee moet doen is Billy Batson/Shazam (Shawn Levy). Dit komt goed uit want er staat een nieuwe dreiging voor de deur, namelijk de twee zussen van de onderwereld (Helen Mirren en Lucy Liu) die de aarde willen vernietigen. Een derde zus zit in tweestrijd, want die voelt zich meer verbonden met de mensheid. Shazam! deel twee is een aardig vervolg en borduurt qua sfeer verder op het eerste deel. Dus genoeg dreiging, maar ook genoeg humor. Die humor is soms een beetje teveel en langdradig en voelt soms een beetje flauw aan. Shawn Levy doet zijn best om zijn rol grappig en fris over te laten komen, maar dat lukt soms niet altijd. Hij doet soms teveel zijn best om de lolligste te zijn. De rest van de cast hobbelt er achteraan, en hebben buiten Freddy (Jack Dylan Grazer) niet echt een eigen karakterontwikkeling. De dreiging vanuit Liu en Mirren komt voldoende over, maar boet gedurende de film een beetje aan kracht in. Het wordt repetatief en op een gegeven moment wordt de film erg voorspelbaar. De actie en effecten zijn op zich prima in orde, maar je ziet niet echt iets wat je als kijker nog niet eerder hebt gezien. Om Shazam! Fury of the Gods toch verassend te houden zit er een leuke cameo in (die nu wel volledig in beeld wordt gebracht) en maar liefst 2 post-credits-scènes. Of deze nog een vervolg krijgen is erg onzeker, dat bewees de post-credits scène wel van Black Adam. Shazam! Fury of the Gods is een aardig leuk vervolg en ook als er hierna niks nieuws meer komt staan de twee films best leuk op zichzelf. Als film op zichzelf komt Shazam! Fury of the Gods net wat tekort om echt vernieuwend en onderscheidend te zijn, maar als vervolg op de eerste Shazam! is deze best oke geslaagd.

Shazam! Fury of the Gods wordt op DVD, Blu-ray Disc en 4K UHD uitgegeven, warvan de laatste ook een mooie Steelbook-uitgave krijgt. Deze wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Komedie
Regio: A, B, C
Jaar: 2023
Speelduur: 124 min
Verpakking: UHD Steelbook
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 2.39:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby Atmos - Duits
 • Dolby Atmos - Frans
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Engels
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
 • Dolby TrueHD 7.1 - Frans
 • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888265727

Extra's

 • Commentary by Director David F. Sandberg
 • Deleted Scenes
 • Mythology of Shazam! Fury of the Gods
 • Shazam! Let's Make a Sequel
 • Shazam! Scene Deconstruction
 • Shazam! The Zac Effect
 • Shazamily Reunion
 • Sisterhood of Villains
 • The Rock of Eternity: Decked Out

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

UHD
Shazam! Fury of the Gods krijgt op 4K UHD een 2160p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat. En de beeldkwaliteit is erg goed te noemen. Kleuren zijn helder, fris en sprankelend, mede dankzij Dolby Vision. Scherpte is uitstekend. Ook zaken als contrast, schaduwdetail en zwartniveau zijn prima. Gewoon een goede, stabiele transfer.

Blu-ray Disc
Ook op Blu-ray is de transfer van Shazam! Fury of the Gods prima te noemen. Eigenlijk net zo stabiel als de 4K-variant, alleen mis je soms wat details in donkere scènes door het gebrek aan Dolby Vision. Verder gewoon ook een prima transfer.

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

UHD
Shazam! Fury of the Gods kriijgt op UHD een Dolby Atmos-track met een Dolby TrueHD 7.1.-track als basis. En deze klinkt gewoon heel erg goed. Er is continue wel activiteit en de track is erg dynamisch en agressief als het moet. In rustigere scènes is de track wat meer ingetogen. Een prima audiotrack.

Blu-ray Disc
Tja, daar hebben we het helaas toch weer. De Blu-ray Disc van Shazam! Fury of the Gods krijgt ook een Dolby Atmos-track, maar deze keer met een Doby Digital Plus 7.1-track als basis. Dat hebben we een tijdje niet meer gezien, en dit is toch weer best opvallend. Want de film heeft toch niet een dusdanige speelduur, en de extra's zijn ook niet van dien mate dat er te weinig schijruimte zou zijn voor een volwaarde Atmos/TrueHD-track. De track klinkt verder prima, de DD+-track heeft uiteraard wat minder kracht en punch en levert wat in op dynamische activiteit, maar de keuze blijft toch vreemd.

Extra's

Shazam! Fury of the Gods krijgt een aardig pakket aan extra's mee. Deze staan alleen op de Blu-ray Disc, behalve het audiocommentaar dat ook op de 4K UHD staat. Alle extra's zijn in 1080p HD en zijn Nederlands ondertiteld.

Commentary by Director David F. Sandberg
Audiocommentaar van de regisseur, waarbij veel leuke anekdotes worden vergteld over de totstandkoming van de film en ook wordt verwezen naar andere DC-producties, zoals The Peacemaker.

Deleted Scenes (31 min)
Best veel alternatieve en verwijderde scènes. Leuk om een keer te bekijken.

Mythology of Shazam! Fury of the Gods (5 min)
Hire wat meer achtergrondinformatie over de mythologie dat wordt gebruikt in de film.

Shazam! Let's Make a Sequel (25 min)
Een best uitgebreide en interessante making-of over de totstandkoming van dit vervolg.

Shazam! Scene Deconstruction (10 min)
Hier wordt het maken van vijf scènes uitgelegd. 

Shazam! The Zac Effect (4 min)
Hier zie je dat hoofdrolspeler Zachery Levi de lachers op zijn hand heeft tijdens het maken van de film.

Shazamily Reunion (5 min)
Hier zie je wat achtergrondbeelden over de reünie van alle castleden van het eerste deel.

Sisterhood of Villains (8 min)
Deze featurette gaat over de casting van de drie zusters die de slechterikken spelen in de film.

The Rock of Eternity: Decked Out (6 min)
Hier zie je meer achtergrondbeelden van het maken van de grot dat een belangrijk decorstuk is in dit vervolg.

Conclusie

Een wraakzuchtig trio oude godinnen arriveert op aarde, op zoek naar een magische kracht die lang geleden van ze is gestolen. Hierdoor raken Shazam en zijn bondgenoten verwikkeld in een strijd om hun superkrachten, hun leven en het lot van de wereld. Shazam! Fury of the Gods is een aardig leuk vervolg en ook als er hierna niks nieuws meer komt staan de twee films best leuk op zichzelf. Als film op zichzelf komt Shazam! Fury of the Gods net wat tekort om echt vernieuwend en onderscheidend te zijn, maar als vervolg op de eerste Shazam! is deze best oke geslaagd. De UHD+BD-uitgave is mooi verzorgd in een mooie steelbook en krijgt technisch een prima presentatie, maar de keuze voor de Atmos/DD+-track op de Blu-ray Disc blijft vreemd. De extra's zijn leuk om een keer te bekijken.

Laatste reacties

rogue  |  04-08-2023

Ik zal deze later nog een keer proberen, de eerste keer hebben we 'm na 15 minuten afgezet. Op een of andere manier kwamen we niet in de film, terwijl deel 1 be...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Grof Dolby Atmos Dolby Digital Plus Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6.8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.8
Beeldkwaliteit:9.5
Geluidskwaliteit:7.5
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots