John Wick: Chapter 4

Recensent:
Rogier Burghout
26-07-2023

Totaalbeoordeling:

8.8
UHD

John Wick: Chapter 4 (UHD)
Samenvatting

De strijd tussen John Wick en de High Table blijft voortduren. De prijs op het hoofd van John Wick lijkt steeds meer te stijgen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de sterkste tegenstanders tot nu toe.

Commentaar

John Wick: Chapter 4 (afgekort tot John Wick 4) is alweer het vierde deel van de actiefranchise, geregisseerd door oud-stuntman Chad Stahelski en met Keanu Reeves in de hoofdrol (Stahelski was ook de stunt-dubbel van Reeves in de Matrix-trilogie). Het eerste deel van de succesvolle actieserie begon alweer in 2015, met daarna in 2017 deel 2, en in 2019 deel 3. Dit vierde deel duurt met 169 minuten het meest lang van alle films en is ook tot nu toe de meest ambitieus. Regisser Stahelski heeft zich veel laten inspiren door western als The Good, The Bad and The UglyOnce Upon A Time in the West, maar ook films als BullitDirty Harry en een Zatochi-film. Naast hoofdrolspeler Kenau Reeves zien we ook oude bekenden als Laurence Fishburne, Ian McShane, wijlen Lance Reddick (die nog een eerbetoon krijgt bij de home video-uitgave van deze film) en legende Donnie Yen, die de blinde huurmoordenaar Caine speelt, die veel van zijn rol in de IP Man-films verweerft in zijn rol als deels vriend en deels vijand van John Wick. John Wick: Chapter 4 is naast opnames in New York ook o.a. opgenomen in Berlijn en Parijs, met grote rollen van locaties als de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en de zeer bekende Berlijnse nachtclub Berghain, waarvan de beruchte uitsmijter Sven Marquardt een bijrol heeft in de film. John Wick 4 is groots opgezet met actie, heel veel actie. De film bevat vele grootse actiescénes, zoals in de nachtclub maar ook in een appartement waarbij de lange, one-shot scène vanaf bovenaf naar beneden wordt gefilmd en waarbij John Wick een wapen gebruikt met zogenaamde "Dragon Breath"-kogels waarbij je je tegenstander direct in vlam zet. Ook de eindscéne die is gefilmd op de beroemde trap vanaf Mont Martre naar de Sacre Coeur is lang, maar superstrak gefilmd en geregisseerd en ook een ware eyecatcher. John Wick 4 duurt wel erg lang en de grootste actiescènes kunnen het erg dunne verhaal niet helemaal maskeren, maar de onderscheidende manier van filmen en maken van die grootse scènes maken veel goed. Keanu Reeves heeft slechts 380 woorden in de film en maakt als karakter niet veel ontwikkeling door, net als de rollen van Ian McShane en Laurence Fishburne. Grootste vijand van John Wick is de Marqius, gespeeld door Bill Skarsgard. Die komt soms niet helemaal goed uit de verf is is soms meer een karikatuur dan de ultieme bedreigende antagonist die hij moet voorstellen. Desondanks is John Wick 4 puur actie en spektakel, en daarbij erg goed gemaakt. Het dunne verhaal laat wel een beetje doorschijnen dat het verhaal van John Wick misschien nu eigenlijk wel verteld is, maar aangezien deze film een groot succes is, zal er wel snel gepraat worden over een vervolg.

John Wick 4 krijgt in de Benelux een brede fysieke release. Niet alleen wordt de film uitgebracht op standaard DVD en Blu-ray Disc, maar krijgt ook een Blu-ray uitgave in Steelbook en als Limited Collector's Edition Blu-ray-uitgave. Ook krijgt de film een uitgave op 4K UHD, in een mooie Steelbook. Deze laatste uitgave wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2023
Speelduur: 162 min
Verpakking: UHD Steelbook
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 2.40:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
 • DTS-HD MA 7.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Belga Films
EAN: 5412370817426

Extra's

 • Chad and Keanu: Through Thick and Thin
 • The Blind Leading the Fight
 • Trailer
 • Train Like a Killer
 • Making a Killing
 • The Psychology of a Killer
 • Shut Up / Shoot Up
 • Packing a Punch
 • One Killer Shot
 • Killing at the Speed of Traffic
 • A Shot in the Dark
 • In Honor of the Dead
 • World of Wick

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

UHD
John Wick 4 krijgt op UHD een 4K-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.40:1, met HDR10 en Dolby Vision beeldverbetering. En de transfer is werkelijk prachtig. Scherpte is uitstekend, met daarbij mooie felle kleuren en diepe zwarttonen. Contrast en zwartniveau zijn uitstekend. Schaduwdetaillering is dankzij Dolby Vision erg sterke en biedt meer detail in donkere scènes. Een geweldige transfer.

Blu-ray Disc
John Wick 4 krijgt op BD een 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.40:1. Ook de beeldkwaliteit van de HD-transfer is fantastisch en doet maar weinig onder voor de 4K. Scherpte, contrast, detaillering, alles is dik in orde.

Geluidskwaliteit

UHD+BD
John Wick 4 krijgt op zowel UHD als BD een Dolby Atmos-track met een Dolby TrueHD 7.1-track als basis. En deze track is absoluut weergaloos en biedt een continue, bombastische en dynamische geluidsbeleving. Er komt eigen altijd uit alle kanalen geluid, hetzij dialogen of anders effecten/ambiance-geluiden of ook dikke actie. Een perfecte audiotrack.

Extra's

John Wick 4 krijg een groot pakket aan extra's mee, zelfs meer dan als internationale uitgaven (de laatstgenoemde featurette World of Wick staat alleen op een retailer-exclusieve uitgave in Amerika). Op beide discs staan alle extra's, dat betekent dat de extra's op de UHD in 4K-resolutie zijn en op de Blu-ray Disc in 1080p-resolutie. Alle extra's zijn Nederlands ondertiteld.

Chad and Keanu: Through Thick and Thin (6 min)
Hier zie je een overzicht van alle samenwerkingen tussen de regisseur en acteur.

The Blind Leading the Fight (9 min)
Deze featurette gaat over de rol gespeeld door Donnie Yen.

Trailer (2 min)
Trailer van de film.

Train Like a Killer (6 min)
Hier gaat het over alle gevechtstrainingen en de choreografie van alle gevechten.

Making a Killing (7 min)
Een versneld overzicht van het productieontwerp, locaties en sets.

The Psychology of a Killer (4 min)
Hier gaat het over de psychologie van de karakters uit de film.

Shut Up / Shoot Up (5 min)
Deze featurette gaat over de kostuums.

Packing a Punch (5 min)
Een overzicht van het maken van bepaalde grote actiescènes.

One Killer Shot (3 min)
Hier gaat het over het maken van één bepaalde scène.

Killing at the Speed of Traffic (10 min)
Deze featurette gaat over het filmen nabij de beroemde Arc de Triomphe.

A Shot in the Dark (6 min)
Hier gaat het over het filmen in de nacht en alle uitdagingen eromheen.

In Honor of the Dead (6 min)
Een hommage naar bepaalde personen en karakters uit de film.

World of Wick (20 min)
Hier zie je een overzicht van alle gebeurtenissen in de wereld van John Wick.

Conclusie

De strijd tussen John Wick en de High Table blijft voortduren. De prijs op het hoofd van John Wick lijkt steeds meer te stijgen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de sterkste tegenstanders tot nu toe. John Wick 4 is puur actie en spektakel, en daarbij erg goed gemaakt. Het dunne verhaal laat wel een beetje doorschijnen dat het verhaal van John Wick misschien nu eigenlijk wel verteld is, maar aangezien deze film een groot succes is, zal er wel snel gepraat worden over een vervolg. De 4K UHD+BD-uitgave van John Wick 4 is simpelweg perfect. Niet alleen bevatten de UHD en de BD perfect beeld en geluid, maar bevatten ook nog eens de meeste extra's. In het buitenland worden deze alleen op retailer-exclusieve uitgaves toegevoegd die niet leveren aan Nederland. Dit alles zit ook nog een verpakt in een mooie Steelbook. Een perfecte uitgave.

Laatste reacties

Werner  |  27-07-2023

Ik wacht tot 2 augustus voor de keepcase-versie. Ik zit tot 6 augustus toch sowieso nog in Canada.
Lees meer >

kurtg  |  26-07-2023

Goeie review, ga ik nog zeker aanschaffen.
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  26-07-2023

"Op beide discs staan alle extra's, dat betekent dat de extra's op de UHD in 4K-resolutie zijn en op de Blu-ray Disc in 1080p-resolutie. Alle extra's zijn Neder...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Dolby Atmos Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:10
9.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots