Black Lotus

Recensent:
Rogier Burghout
09-08-2023

Totaalbeoordeling:

6.5
Blu-ray

Black Lotus (Blu-ray)
Samenvatting

Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner (Rico Verhoeven), kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Commentaar

Black Lotus is het acteerdebuut van kickboxer Rico Verhoeven, die op dit moment wereldkampioen Kickboxer is bij Glory. Verhoeven heeft internationale sterallures en wil net als Dwayne "The Rock" Johnson een overstap maken van de vechtsport naar het witte doek. Voor Black Lotus heeft hij niet alleen de hoofdrol, maar is hij ook (mede) producent van de film. In die capaciteit heeft Verhoeven ervoor gezorgd dat er op veel beroemde lokaties in Amsterdam kon worden gefilmd, zoals op een verlaten De Dam en op het dak van het Kransnapolsky hotel. Ook heeft hij Frank Grillo (Boss Level, A Day to Die) kunnen strikken als voornaaste tegenspeler en antagonist in de film. Black Lotus gooit geen hoge ogen qua script en orginaliteit en Verhoeven heeft het verhaal veel doen laten lijken op een favoriete film van hem, namelijk Man on Fire, met Denzel Washington in de hoofdrol. Ook is er een hommage in de film verwerkt, namelijk een bijna 1-op-1 kopie van de beroemde scène in Amsterdamned waarin een lijk aan een brug hangt en er een toeristen sloep onderdoor vaart en het lijk in de boot komt te hangen. De regisseur van Amsterdamned, Dick Maas, heeft zelfs een cameo in deze scène in Black Lotus. Verder is Black Lotus een geheel voorspelbare en soms een beetje houterige actiefilm, en dat komt vooral wel door het nog onervaren acteerwerk van Verhoeven. Hij doet echt zijn best en sommige scènes zijn echt goed gedaan, maar je merkt dat hij niet echt een acteur is. Zijn tegenspelers doen ook hun best, en ook Frank Grillo probeert stoer en kwaadaardig over te komen, maar dat lukt soms maar ten dele. Black Lotus is als acteerdebuut van Rico Verhoeven zeker niet onaardig, en de film is verder vakkundig gemaakt qua productie, maar verbleekt wel een beetje met de andere films zoals hierboven genoemd. Toch weet Black Lotus te vermaken voor de anderhalf uur dat de film duurt.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2023
Speelduur: 89 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080i
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372016787

Extra's

  • Behind the Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Black Lotus krijgt op Blu-ray Disc een HD-transfer in het oorpsronkelijke beeldformaat van 2.39:1. De resolutie is echter een beetje vreemd gekozen, namelijk 1080/50i. Dit zie je niet veel meer, en zeker niet in recente transfers van bioscoopfilms. Ook heeft deze resolutie een slechte repuatie, want veel 1080/50i-transfers hebben niet de beste kwaliteit. Gelukkig is dat bij Black Lotus wel anders, en is de kwaliteit gewoon voldoende te noemen. Scherpte is goed aanwezig, net als detaillering en kleurstelling. Nederlandse producties hebben altijd wel een beetje de neiging om de print over te belichten en dat zorgt voor wat felheid en een overgesatureerde kleurstelling en witbalans. Dit is soms ook wel aanwezig in de transfer van Black Lotus, die daardoor wel natuurgetrouw is. Verder is de transfer prima in orde.

Geluidskwaliteit

Black Lotus krijgt op Blu-ray Disc een heuse Dolby Atmos-track met een Dolby TrueHD 7.1-track als basis. De track klinkt erg levendig en zorgt bij actiescènes voor veel ruimtelijk effect, ook in de hoogtekanalen. Dialogen zijn netjes en helder en er is wel vaak een continue dynamisch surround-effect aanwezig. Ook staat er nog een directionele DTS-HD MA 5.1-track op de Blu-ray Disc. Netjes verzorgd.

Extra's

De Blu-ray Disc van Black Lotus krijgt ook één extra mee. Deze is in 1080p HD en Nederlands ondertiteld. 

Behind the Scenes (8 min)
Hier zie je wat korte B-roll scènes, gefilmd op de verschilllende lokaties waar is gefilmd, met daarbij wat toelichting en quotes van hoofdrolspeler en producent Rico Verhoeven.

Conclusie

Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner (Rico Verhoeven), kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden. Black Lotus is als acteerdebuut van Rico Verhoeven zeker niet onaardig, en de film is verder vakkundig gemaakt qua productie, maar verbleekt wel een beetje met de andere films zoals hierboven genoemd. Toch weet Black Lotus te vermaken voor de anderhalf uur dat de film duurt. De Blu-ray Disc van Black Lotus is erg goed verzorgd met een goede beeldkwaliteit (ondanks de vreemde keuze voor een 1080/50i-transfer) en heuse Dolby Atmos-track en zelfs nog een extra met wat B-roll materiaal. Een mooie verzorgde uitgave.

Laatste reacties

Gerco Stuivenberg  |  17-09-2023

Heb gisteren de film voor de 2e keer bekeken en nu met de Atmos, want de eerste keer was met de DTS-HD MA en Neural:X. Bij het luisteren en vergelijken vielen...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  10-08-2023

Sorry, maar de technische info is niet correct. De film van DFW staat op een BD25 (ca. 17GB voor de film) en de transfer is 1080i50 (geen 1080p24), Oftewel is ...
Lees meer >

Hombre  |  10-08-2023

Sorry, maar de technische info is niet correct. De film van DFW staat op een BD25 (ca. 17GB voor de film) en de transfer is 1080i50 (geen 1080p24), Oftewel is ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Dolby Atmos Dolby TrueHD DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:8.5
Extra's:7
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots