Day to Die, A

Recensent:
Rogier Burghout
10-06-2022

Totaalbeoordeling:

5
Blu-ray

Day to Die, A (Blu-ray)
Samenvatting

Wanneer Connor Connelly (Kevin Dillon) tijdens een reddingsmissie door onderhandelaar Niles Alston (Bruce Willis) wordt bedrogen gaan er veel levens verloren. Twee jaar later werkt Connor als reclasseringsambtenaar en is Alston opgeklommen tot corrupte politiechef die samenwerkt met drugsbendeleider Pettis. Als Connor uit zelfverdediging een van Pettis' handlangers neerschiet, wil deze wraak en financiële compensatie voor het verlies van zijn mannetje. Hij ontvoert Connor zijn zwangere vrouw en eist binnen twaalf uur twee miljoen dollar. Het is aan Connor om, met hulp van het voormalige reddingsteam, gevaarlijke drugsovervallen uit te voeren, het geld af te leveren, zijn vrouw te redden en de rekening met Alston te vereffenen. En dat allemaal binnen twaalf uur…

Commentaar

A Day to Die is de nieuwste film in het B-oeuvre van steracteur Bruce Willis, met daarbij oude bekende Kevin Dillon (Wild Things) en Frank Grillo (Boss Level) in de andere twee hoofdrollen. Het B-oeuvre van Willis is op dit forum altijd erg bekritiseerd (kijk maar naar de recensies van American Siege, Breach, Air Strike en First Kill voor een paar recente voorbeelden) maar sinds dat in het nieuws is gekomen dat Willis ophoudt met acteren door een hersenaandoening waardoor hij teksten niet of moeilijk kan onthouden, bekijk je A Day to Die toch met ietwat andere ogen. De film wordt er niet beter op, zeker niet, maar toch heb je als kijker wat hernieuwd respect voor Willis dat hij tenminste nog meespeelt in een film. Want A Day to Die zal één van zijn laatste zijn, helaas. Glass was zijn laatste "grote" film waarin hij heeft meegespeeld, en het is jammer dat hij nog niet zo'n grote rol meer kan spelen in een kwalitatieve goede film. Want ook dat is A Day to Die niet geworden, anders dan bijna twee uur aan matig vermaak.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 105 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372015056

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

A Day to Die wordt in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Blu-ray Disc gezet. e film, speelt zich af in hete oorden, en dat probeert de beeldtransfer ook weer te geven. De kleuren zijn overgesatureerd en worden feller en warmer weergegeven dan dat ze zijn. Scherpte is daardoor soms wat minder en de film heeft ook een overdadige grove korrel (grain). Er zijn ook wat verschillen in kleurenpaletten, zo is het kleurenpalet bij de protagonisten erg kleurrijk en warm, en bij de antagonisten erg koel, blauw en grijs. De transfer geeft dit verder prima weer en er zijn verder geen fouten of andere artefacten. Een prima transfer. 

Geluidskwaliteit

A Day to Die krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1-track in de oorspronkelijke Engelse taal. Dialogen komen netjes en helder uit het centergedeelte, met de rest van de audiotrack verspreid over de surround kanalen. Een prima track.

Extra's

Op de Blu-ray Disc van A Day to Die staan geen extra's.

Conclusie

Wanneer Connor Connelly (Kevin Dillon) tijdens een reddingsmissie door onderhandelaar Niles Alston (Bruce Willis) wordt bedrogen gaan er veel levens verloren. Twee jaar later werkt Connor als reclasseringsambtenaar en is Alston opgeklommen tot corrupte politiechef die samenwerkt met drugsbendeleider Pettis. Als Connor uit zelfverdediging een van Pettis' handlangers neerschiet, wil deze wraak en financiële compensatie voor het verlies van zijn mannetje. Hij ontvoert Connor zijn zwangere vrouw en eist binnen twaalf uur twee miljoen dollar. Het is aan Connor om, met hulp van het voormalige reddingsteam, gevaarlijke drugsovervallen uit te voeren, het geld af te leveren, zijn vrouw te redden en de rekening met Alston te vereffenen. Sinds dat in het nieuws is gekomen dat Bruce Willis ophoudt met acteren door een hersenaandoening waardoor hij teksten niet of moeilijk kan onthouden, bekijk je A Day to Die toch met ietwat andere ogen. De film wordt er niet beter op, zeker niet, maar toch heb je als kijker wat hernieuwd respect voor Willis dat hij tenminste nog meespeelt in een film. Want A Day to Die zal één van zijn laatste zijn, helaas. De Blu-ray Disc is netjes verzorgd met prima beeld- en geluidskwaliteit en verder zonder extra's.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Werner  |  10-06-2022

Ik heb eigenlijk zeer veel medelijden met Willis. Dit is wat je als acteur absoluut niet wil, zo'n ziekte.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Drugs Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots