Club van Sinterklaas & De Race tegen de Klok, De

Recensent:
Rogier Burghout
20-11-2023

Totaalbeoordeling:

8
DVD

Club van Sinterklaas & De Race tegen de Klok, De (DVD)
Samenvatting

Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen waardoor alle Sintmagie verdwijnt. Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Commentaar

De Sinterklaas-films van De Club van Sinterklaas zijn al jaren erg succesvol. Begonnen als een soapserie op TV in 1999 is dit format uitgegroeid tot iets groots met elk jaar een bioscoopfilm en live-concerten. Voorbeelden hiervan zijn Sinterklaas & Het Gouden HoefijzerSinterklaas en de Vlucht door de LuchtDe Club van Sinterklaas & Het Grote Pietenfeest en in 2021 De Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje. De films hebben grofweg twee types van opzet: meer filmgericht en meer muziekgericht. De eerste twee genoemde films zijn meer opgezet als films met een nadrukkelijke focus op de verhaallijn, met bijna geen liedjes, Daarna, toen de benaming De Club van Sinterklaas werd toegevoegd, kregen de films meer focus op zang en dans, om de kleinsten onder ons lekker te kunnen laten bewegen. De Club van Sinterklaas & de Race tegen de Klok is de nieuwste film van de Club en alle bekende ingrediënten zitten er weer in: een probleem vlak voor Sinterklaasavond, de Club die het oplost en allerlei vrolijke liedjes tussendoor. De productie zit er mooi gemaakt uit met mooie aangeklede locaties en decors. De cast heeft er overduidelijk lol in en er zitten zelfs ook wat aardige visuele effecten in. De kleinsten onder ons zullen het verhaal soms best spannend vinden, en de papa's en de mama's kunnen ook genieten van het verhaal en de de aanstekelijke en moderne Sinterkaas liedjes. Sinterklaas & De Race tegen de Klok is een leuk nieuw avontuur van de Club en is een uitstekende film om lekker in de Sinterklaas-sfeer te komen.

Sinterklaas & De Race tegen de Klok krijgt een uitgave op DVD en deze wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Familie, Jeugd
Regio: 2
Jaar: 2022
Speelduur: 73 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 2.39:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 5.1 - Vlaams
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372016657

Extra's

  • Coole Piet & Danspiet - Race tegen de Klok (videoclip)
  • Kado - Geheimen van de Sint (videoclip)

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Sinterklaas & De Race tegen de Klok krijgt een SD-beeldtransfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. De beeldkwaliteit is prima. Scherpte is netjes en alle felle kleuren worden goed weergegeven. Contrast en schaduwdetail is prima. Verder ook geen (compressie)fouten of andere artefacten. Een nette DVD-transfer die de klus prima klaart.

Geluidskwaliteit

Sinterklaas & De Race tegen de Klok krijgt op DVD een Dolby Digital 5.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Nederlandse taal. Er is ook een 5.1-track in het Vlaams toegevoegd. De Nederlandse track voldoet meer dan prima. Dialogen zijn helder en duidelijk, en tijdens de mzueknummers doen de surroundkanalen ook netjes mee. De subwoofer ondersteunt in het laag. Een degelijke track die prima functioneert.

Extra's

Op de DVD van Sinterklaas & De Race tegen de Klok staan de volgende extra's. Dit zijn beide muzieknummers die ook in de film voorkomen.

Coole Piet & Danspiet - Race tegen de Klok (videoclip) (3 min)

Kado - Geheimen van de Sint (videoclip) (3 min)

Conclusie

Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen waardoor alle Sintmagie verdwijnt. Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?  De Club van Sinterklaas & de Race tegen de Klok is de nieuwste film van de Club en alle bekende ingrediënten zitten er weer in: een probleem vlak voor Sinterklaasavond, de Club die het oplost en allerlei vrolijke liedjes tussendoor. De productie zit er mooi gemaakt uit met mooie aangeklede locaties en decors. Sinterklaas & De Race tegen de Klok is een leuk nieuw avontuur van de Club en is een uitstekende film om lekker in de Sinterklaas-sfeer te komen. De DVD van Sinterklaas & De Race tegen de Klok is prima in orde met voldoende beeld en geluid. De extra's zijn twee muzieknummers die ook de film voorkomen. In deze tijd voor de aankomst van Sinterklaas voor de kids een aanrader!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots