Invitation to a Murder

Recensent:
Rogier Burghout
17-01-2024

Totaalbeoordeling:

7
Blu-ray

Invitation to a Murder (Blu-ray)
Samenvatting

Zuid-Engeland, 1934. Miranda Green, een 28-jarige bloemiste uit Londen, wordt samen met vijf mysterieuze vreemdelingen uitgenodigd om het afgelegen landhuis van miljardair Lew Findley te bezoeken. Niet alleen blijft hun gastheer bij hun aankomst afwezig, ook wordt één van de gasten in koelen bloede vermoord. Miranda besluit op zoek te gaan naar verborgen aanwijzingen en ondervraagt getuigen om de moordenaar te vinden, voordat zij het volgende slachtoffer wordt.

Commentaar

Invitation to a Murder is een mysterie/thriller gesitueerd in het Engeland van 1934. De film doet heel erg overkomen als een verfilming van een Agatha Christie-novelle en moordmysterie, En lijkt daarom heel erg op filsm als bijvoorbeeld Death on the Nile en A Haunting in Vencice, maar ook op films als Knives Out en Glass Onion. Echter moet je de films niet teveel vergelijken, want deze Invitation to a Murder kan helaas het niveau van eerder genoemden helaas niet echt halen. De film wordt aangeprezen als een "A Miranda Green Mystery" en dit doet vermoeden dat de makers meerdere moordmysteries gepland hebben voor het hoofdpersonage. Miranda Green is de amateur detective in de film met haar scherpe waarnemingen en doortastende werkwijze en wordt gespeeld door Mischa Barton. Inviation to a Murder speelt zich af op een kasteel aan een verlaten Engels eilandje, maar dat is dan ook het enige echte Engelse aan de film. De rest, inclusief de accenten, komen erg Amerikaans over. Sowieso zijn de acteerprestaties van de gehele cast met voornamelijk B-acteurs niet verschrikkelijk goed en komt het soms wel een beetje amateuristisch over. Het enige wat de film echt redt is het verhaal. Het moordmysterie maakt je als kijker wel nieuwsgierig, en uiteindelijk wil je wel weten wie het heeft gedaan. En dan is de speelduur van 92 minuten meer dan genoeg voor de afronding van dit verhaal. Invitation to a Murder is een prima tussendoor-film en uitstekend geschikt voor een avondje ontspanning.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Mysterie, Thriller
Regio: B
Jaar: 2023
Speelduur: 92 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: The Searchers
EAN: 9789461879981

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Inviation to a Murder krijgt op Blu-ray Disc ene 1080p-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. Het beeld is over het algemeen prima. De film speelt zich voornamelijk 's nachts af en dan zaken als detaillering, scherpte en contrast prima. Alleen overdag is het contrast erg opgeschroefd en komen zonnige scènes wel erg fel over. Verder een prima transfer.

Geluidskwaliteit

Inviation to a Murder krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1-track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De track is vooral gericht op de voorste kanalen met af en toe spreiding naar de surroundkanalen. De track voldoet prima en scoort een ruim voldoende. 

Extra's

Er staan geen extra's op de Blu-ray Disc van Invitation to a Murder.

Conclusie

Zuid-Engeland, 1934. Miranda Green, een 28-jarige bloemiste uit Londen, wordt samen met vijf mysterieuze vreemdelingen uitgenodigd om het afgelegen landhuis van miljardair Lew Findley te bezoeken. Niet alleen blijft hun gastheer bij hun aankomst afwezig, ook wordt één van de gasten in koelen bloede vermoord. Miranda besluit op zoek te gaan naar verborgen aanwijzingen en ondervraagt getuigen om de moordenaar te vinden, voordat zij het volgende slachtoffer wordt. Inviation to a Murder is een aardig moordmysterie. De acteerprestaties van de gehele cast met voornamelijk B-acteurs zijn niet verschrikkelijk goed en komt het soms wel een beetje amateuristisch over. Het enige wat de film echt redt is het verhaal. Het moordmysterie maakt je als kijker wel nieuwsgierig, en uiteindelijk wil je wel weten wie het heeft gedaan. En dan is de speelduur van 92 minuten meer dan genoeg voor de afronding van dit verhaal. Invitation to a Murder is een prima tussendoor-film en uitstekend geschikt voor een avondje ontspanning. De Blu-ray Disc is verder technisch prima in orde en heeft verder geen extra's.

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  17-01-2024

Deze heb ik (dacht ik) op amazon gezien. Inderdaad een leuk tussendoortje, waarbij je terecht aangeeft dat de film het niet haalt bij films als Death on the Nil...
Lees meer >

rogue  |  17-01-2024

Deze heb ik (dacht ik) op amazon gezien. Inderdaad een leuk tussendoortje, waarbij je terecht aangeeft dat de film het niet haalt bij films als Death on the Nil...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots