Wish

Recensent:
Rogier Burghout
01-05-2024

Totaalbeoordeling:

7.8
Streaming

Wish (Streaming)
Samenvatting

De eigenzinnige Asha doet een wens die zo krachtig is dat deze wordt beantwoord door Star, een kosmische kracht vol grenzeloze energie. Asha en Star bundelen hun krachten om de strijd aan te gaan tegen machtige vijanden om het koninkrijk te redden.

Commentaar

Wish is de 62e animatiefilm van Disney, en is gemaakt om het 100-jarig bestaan van de animatiestal te vieren. Wish vertelt het thema van wensen die mensen hebben, wat ze voor eenieder waard zijn en hoe belangrijk het is om daar als andere respectvol mee om te gaan. Het is een mooi thema, en werkt wel voor elke generatie. Maar Wish is vooral ook een liefdesbrief naar alle eerdere 61 animatiefilms die Disney heeft gemaakt, en de film zit dan ook vol met verwijzingen naar andere films en Disney-karakters. Soms subtiel, zoals bepaalde verwijzingen in teksten naar Disney-films, maar anderen zijn ook veel duidelijker aanwezig. Zo wenst een kleermaakster een bepaalde jurk en vervolgens wordt ze besprenkeld met sterrenstof en heeft ze de jurk aan van Doornroosje, Peter Pan is op een gegeven moment prominent in beeld als karakter, en de filmposter van Wish heeft het ontwerp van die van Sneeuwwitje. Verder zijn er nog andere verwijzingen naar Mickey Mouse (ook naar Fantasia), De Kleine Zeemeermin en Bambi. Tijdens de aftiteling zie je eigenlijk wel alle Disney-karakters voorbij komen in sterrenstof. Het maakt Wish tot een echte Disney-film en vooral voor de echte Disney-liefhebber om alle easter eggs te ontdekken en te herkennen. Voor de algemene kijker is Wish een mooi en herkenbaar verhaal en biedt het zeker anderhalf uur mooi vermaak.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Animatie, Avontuur
Jaar: 2023
Speelduur: 95 min
Uitgever: Disney+

Conclusie

De eigenzinnige Asha doet een wens die zo krachtig is dat deze wordt beantwoord door Star, een kosmische kracht vol grenzeloze energie. Asha en Star bundelen hun krachten om de strijd aan te gaan tegen machtige vijanden om het koninkrijk te redden. Alle verwijzingen en easter eggs maken van Wish een echte Disney-film en vooral voor de echte Disney-liefehebber om alle easter eggs te ontdekken en te herkennen. Voor de algemene kijker is Wish een mooi en herkenbaar verhaal en biedt het zeker anderhalf uur mooi vermaak.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Werner  |  02-05-2024

Wie de film graag op 4K heeft, zal moeten uitwijken naar Japan óf iemand kennen die 'm in de supermarktketen Wal-Mart kan gaan halen in de States.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.