Batman Collection

Recensent:
Rogier Burghout
10-08-2020

Totaalbeoordeling:

8
UHD

Batman Collection (UHD)
Samenvatting

Batman
Batman (Michael Keaton) gaat in deze eerste moderne verfilming de strijd met het kwaad aan in Gotham City. De baas van de onderwereld is Grissom (Jack Palance) die al jaren de scepter voert. Maar dan staat er een nieuwe baas op. Iemand die voor niets of niemand bang is en het maniakele een nieuwe naam geeft: The Joker (Jack Nicholson).

Lees hier meer

Batman Returns
Batman (Michael Keaton) krijgt nieuwe vijanden in een winters Gotham City. Niet alleen heeft de meedogenloze zakenman Max Schreck (Christopher Walken) snode plannen, maar ook hebben The Penguin (Danny DeVito) en Catwoman (Michelle Pfeiffer) zo hun eigen plannen om Batman te dwarsbomen in zijn strijd tegen het kwaad.

Lees hier meer

Batman Forever
Deze keer staat Batman (Val Kilmer) voor nieuwe dreigingen vol met raadsels en dubbelzinnigheid. Ten eerste krijgt hij het aan de stok met Harvey Dent/Two Face (Tommy Lee Jones) en ook met de raadselachtige grimmigheid van The Riddler (Jim Carey). Als een blok valt hij voor Dr. Chase Meridian (Nicole Kidman), maar valt ze ook voor hem of voor zijn alter ego? Met al deze uitdagingen heeft Batman alle hulp nodig, en deze krijgt hij van Robin (Chris O'Donnell).

Lees hier meer

Batman & Robin
Batman (George Clooney) staat voor een ijzige klus wanneer Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) de straten van Gotham terug laat gaan naar de ijstijd. Ook de giftige Poison Ivy (Uma Thurman) laat Batman in hachtelijke situaties komen. Naast Robin (Chris O'Donnell) krijgt het tweetal ook de hulp van Batgirl (Alicia Silverstone) om Gotham te redden van al het kwaad.

Lees hier meer

Commentaar

Batman
Batman is als eerste moderne verfilming meer dan geslaagd. Michael Keaton zet een uitstekende Batman neer en Jack Nicholson weet prima gestalte te geven aan The Joker. Regisseur Tim Burton tekende dan ook voor het tweede deel: Returns.

Lees hier meer

Batman Returns
Michael Keaton is terug als Batman, maar de hoofdrollen worden toch echt opgeëisd door Danny DeVito als The Penguin en Michelle Pfeiffer als Catwoman. Ook Christopher Walken geeft goed getalte aan de slechterik Schrek. Toch weet Michael Keaton stand te houden en dit levert de beste Batman-film van de vier op.

Lees hier meer

Batman Forever
Val Kilmer speelt nu de rol van Batman in de eerste film van regisseur Joel Schumacher. De film is zeker geslaagd, ook door de sterke vertolkingen van Jim Carrey en Tommy Lee Jones. De film was een dusdanig succes dat Schumacher ook deel vier mocht maken: Batman & Robin.

Lees hier meer

Batman & Robin
De laatste film is helaas de grote uitglijer van de vier films. George Clooney is helaas miscast als Batman en hij doet het nog wel aardig als Bruce Wayne. Arnold Schwarzenegger is totaal niet grappig, al vindt hij dat zelf wel als Mr. Freeze. Ook Chris O'Donnell en Alicia Silverstone lopen er een beetje verloren bij. Uma Thurman doet het wel goed, maar de rest van de film gaat onderuit met teveel overdreven en pompeuze actiescènes. Helaas.

Lees hier meer

Alle vier de films hebben eerder single-disc DVD-releases gekregen met daarna 2-disc Special Editions met veel extra's erbij. De films kwamen daarna op Blu-ray Disc, met afwisselende kwaliteit in zowel beeld als audio. Warner heeft dat rechtgezet bij deze UHD+BD-releases. Alle vier de films krijgen volledig nieuwe 4K-remasters mee en die worden zowel in 1080p op BD gezet als in 4K op UHD. Ook de audiotracks gaan allemaal naar Dolby Atmos. Ook zijn alle extra's meegenomen bij deze release. De titels zijn afzonderlijk verkrijgbaar en in een verzamelbox met vier keepaces in een kartonnen hoes, met een coverafbeelding die erg veel lijkt op die van Batman Begins

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Science fiction, Superhelden
Regio: A, B, C
Jaar: 1989-1997
Speelduur: 495 min
Verpakking: UHD 4x Duo keepcases in kartonnen hoes
Resolutie: 3840 x 2160
Beeldverhouding: 1.85:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby Digital 2.0 - Duits
 • Dolby Digital 2.0 - Frans
 • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
 • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888249468

Extra's

 • Audiocommentaar
 • Theatrical trailer
 • Music Videos
 • Deleted Scenes
 • On The Set with Bob Kane
 • Legends of the Dark Knight: The History of Batman
 • Shadows of the Bat: The Cinematic Saga of the Dark Knight
 • Beyond Batman
 • Batman: The Villains
 • Batman: The Heroes
 • The Bat, The Cat and The Penguin
 • Batman: The Complete Robin Storyboard Sequence
 • Riddle Me This: Why is Batman Forever

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Batman
Batman krijgt op zowel Blu-ray Disc als UHD een geremasterde transfer mee die heel er gmooi is. Weg is de telecine wobble van de eerdere BD-uitgave en alles staat strak en scherp. Zeker de UHD is een aanrader.

Lees hier meer

Batman Returns
Ook Batman Returns krijgt een geremasterde beeldtransfer mee op Blu-ray Disc en UHD. En ook deze transfer is een voltreffer met mooie scherpte, zwartniveau en contrast. De UHD is ook hier weer de uitschieter.

Lees hier meer

Batman Forever
Batman Forever is de eerste kleurrijke verfilming van regisseur Joel Schumacher en dat is ook zeker te zien aan de beeldtransfer. Ook uitgevoerd via een 4K-remastering geven zowel de Blu-ray Disc als de UHD een geweldige presentatie.

Lees hier meer

Batman & Robin
De kwalitatief minste film van de vier krijgt de beste transfer. Batman & Robin ziet er het mooiste uit op Blu-ray Disc en UHD, ook wel omdat de eerdere BD-release zoveel tegenviel.

Lees hier meer

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de verschillende Blu-ray Discs.

Geluidskwaliteit

Batman
Batman krijgt op zowel Blu-ray Disc als UHD een Dolby Atmos-track mee die geweldig is. De film zelf heeft soms wat rustige momenten, maar de audiotrack is altijd actief.

Lees hier meer

Batman Returns
Ook Batman Returns krijgt een Dolby Atmos-track mee op Blu-ray Disc en UHD en die klinkt geweldig. Spreiding en dynamiek zijn zeer goed gedaan.

Lees hier meer

Batman Forever
Batman Forever krijgt ook een Dolby Atmos-track mee op Blu-ray Disc en UHD en net zoals de voorgaande delen is deze ook geweldig.

Lees hier meer

Batman & Robin
Ook de laatste film krijgt een Dolby Atmos-track op zowel Blu-ray Disc en UHD. En hierover verder ook geen op- of aanmerkingen: deze track is geweldig.

Lees hier meer

Extra's

Alle vier de Batman-films krijgen alle extra's mee van de oorspronkelijke Blu-ray Disc-releases. In de recensies kan je de opsomming van de extra's vinden en de bespreking ervan nog eens nalezen.

Batman

Batman Returns

Batman Forever

Batman & Robin

Conclusie

De vier Batman-films zijn ware klassiekers, elk zo op hun eigen manier. Tim Burton heeft de donkere en grauwe sfeer en aard van de comic en de karakters goed weergegeven in de eerste twee films. Vooral Batman Returns springt hierbij uit. Regisseur Joel Schumacher heeft er zo zijn eigen "feestje" van gemaakt met de laatste twee delen en het cartooneske komt hierbij veel meer naar voren. Batman Forever is zeker geslaagd, ook door de sterke bijrollen. Helaas is deel vier Batman & Robin de klassieke uitglijer die zo slecht is dat het wel weer interessant is. De films blijven zo'n 30 jaar na dato nog steeds boeien en blijven zeker leuk om nog eens terug te zien. De films hebben meerdere releases op Home Entertainment gekregen, maar de laatste is de voltreffer. Alle vier de films via een 4K-remaster op Blu-ray Disc en UHD. Ook het geluid heeft een upgrade gekregen en alle extra's zitten erbij. Qua uiterlijk zijn de uitgaven niet erg spannend, maar de inhoud maakt alles meer dan goed. De geremasterde Blu-ray Discs worden niet los uitgegeven, alleen in combinatie met de UHD. Desalniettemin is de Batman Collection een hele grote aanrader en een must-have voor alle Batman-fans.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Dolby Atmos Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:9
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots