Night Hunter

Recensent:
Rogier Burghout
29-12-2023

Totaalbeoordeling:

8
Streaming

Night Hunter (Streaming)
Samenvatting

Een rechercheur en een voormalig rechter raken verwikkeld in een gevaarlijke zaak van een serieverkrachter en -moordenaar. De verdachte blijkt een man met een verstandelijke beperking te zijn. Maar ook na zijn arrestatie gaan de moorden door.

Commentaar

Night Hunter is het regiedebuut van David Raymond, die nog niet heel veel films op zijn CV heeft staan. De enige andere speelfilm waarbij hij mee heeft gewerkt is de romantische komedie Heroes and Villains, als schrijver. In Night Hunter worden er best veel rollen gespeeld door bekende acteurs, zoals Henry Cavill (Man of Steel, Zack Snyder's Justice LeagueMission: Impossible - Fallout), Ben Kingsley (Schindler's List), Stanley Tucci (Citadel, Inside Man) en Alexandra Daddario (The White Lotus). Night Hunter is een typische politiethriller die verschillende seriemoorden onderzoekt vanuit verschillende oogpunten. Als kijker wordt je perspectief gecentreerd vanuit het oogpunt van de politieagent (gespeeld door Henry Cavill) die de verschillende dadersporen onderzoekt en opvolgt. Daarbij heeft hij (uiteraard) een getroebleerd privéleven met een scheiding en een tienerdochter die af en toe bij hem woont. Night Hunter zit dus vol met clichés, want ook de maniakale ogenschijnlijke dader met meerdere persoonlijkheden die ze arresteren laat steeds warrige hints los en de agente die hem ondervraagt gelooft zonder enige logische reden in zijn goedheid en geloofwaardigheid. Dan is er ook nog een verhaallijn van een opstandige oud-rechter die door een persoonlijk drama zelf het recht in eigen hand neemt door pedofielen te ontmaskeren tezamen met een opstandig tienermeisje als lokaas en er zo voor zorgt dat de daders die ze snappen niet meer hun gang kunnen gaan. Het maakt Night Hunter vol, maar dankzij de korte speelduur van 1,5 uur sleept de film zich niet voortdurend voort. Night Hunter is opvallend onderhoudend, en dat komt mede door het script maar vooral door de vertolkingen van de acteurs. Iedereen speelt ontspannen, maar niet op de automatische piloot. Ze dragen ook de film en zorgen ervoor dat nieuwkomer Raymond niet uitglijdt over zijn ambities. Night Hunter is een leuke wegkijk-film voor een ontspannen winterse avond. Niets meer, niets minder.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Thriller
Jaar: 2018
Speelduur: 98 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Een rechercheur en een voormalig rechter raken verwikkeld in een gevaarlijke zaak van een serieverkrachter en -moordenaar. De verdachte blijkt een man met een verstandelijke beperking te zijn. Maar ook na zijn arrestatie gaan de moorden door. Night Hunter is opvallend onderhoudend, en dat komt mede door het script maar vooral door de vertolkingen van de acteurs. Iedereen speelt ontspannen, maar niet op de automatische piloot. Ze dragen ook de film en zorgen ervoor dat nieuwkomer Raymond niet uitglijdt over zijn ambities. Night Hunter is een leuke wegkijk-film voor een ontspannen winterse avond. Niets meer, niets minder.

Laatste reacties

Gerco Stuivenberg  |  30-01-2024

Was gisteren ook al op TV te zien, is ook gratis. ;)
Lees meer >

Rogier Burghout  |  29-12-2023

Nee, ik in elk geval niet. Ik heb deze gratis bekeken, maar dat is al 2 weken geleden ongeveer. Misschien is die intussen vervallen uit het aanbod dat is inbegr...
Lees meer >

rogue  |  29-12-2023

Blijkbaar moet je voor deze betalen? Dat ga ik helaas niet doen . Misschien vermelden in de recensie?
Lees meer >

rogue  |  29-12-2023

Bedankt voor de recensie. Deze ga ik well kijken, alleen al voor de cast
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.