Rebel Moon - Part One: A Child of Fire

Recensent:
Rogier Burghout
10-01-2024

Totaalbeoordeling:

6
Streaming

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (Streaming)
Samenvatting

Wanneer een kolonie aan de rand van de Melkweg wordt bedreigd door de tirannieke regent Balisarius, sturen ze een jonge vrouw met een mysterieus verleden op zoek naar krijgers van naburige planeten om hen te helpen een standpunt in te nemen.

Commentaar

Zack Snyder is intussen een gevestigde naam in Hollywood. Hij gooide hoge ogen met zijn debuutfilm, een sterke remake van Dawn of the Dead. Daarna maakte hij furore met 300 en Watchmen. Met Sucker Punch had hij helaas wat minder succes, maar in de tussentijd had Warner Bros hem al gestrikt om een aantal films te maken binnen hun DC Universum. Zo maakte hij Man of Steel, Batman V Superman: Dawn of Justice en zijn befaamde verlengde versie van Justice League. Met de overname van DC Films door oa James Gunn werd Snyder niet meer genoemd als regisseur voor toekomstige films, want zijn films binnen het DCEU waren niet de meest succesvolle. Snyder maakte nog wel een vervolg op zijn debuutfilm, namelijk de remake Army of the Dead, maar daarna bleef het stil. Netflix heeft vervolgens Snyder gestrikt voor twee films, namelijk twee delen van Rebel Moon. Snyder had deze films als Star Wars-films gepitched bij de producenten van Star Wars, maar die hadden geen interesse. En als je dit eerste deel van Rebel Moon bekijkt (met de subtiel A Child of Fire), dan herken je meteen diverse elementen uit de bekende Star Wars-reeks. En dat is meteen ook een beetje het mankement aan deze film, niks voelt vernieuwend of spannend. Alles heb je wel eens eerder gezien en de verhaallijn is erg voorspelbaar. De film ziet er qua effecten en aankleding erg gelikt uit, en ook de actiescènes zien er goed uit, compleet met slow motion. Maar dit kan de film helaas niet redden en wat overblijft is een onderhoudende sc-fi-film, die erg binnen de lijntjes kleurt. De eerste film is duidelijk een aanzet tot een ultieme confrontatie in de tweede film. Wellicht als tweetal is dit complete project geslaagd, maar als op zichzelf staande film is dit eerste deel van Rebel Moon een grijze muis.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Avontuur, Science fiction
Jaar: 2023
Speelduur: 133 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Wanneer een kolonie aan de rand van de Melkweg wordt bedreigd door de tirannieke regent Balisarius, sturen ze een jonge vrouw met een mysterieus verleden op zoek naar krijgers van naburige planeten om hen te helpen een standpunt in te nemen. Rebel Moon - Part One: A Child of Fire is duidelijk een aanzet tot een ultieme confrontatie in de tweede film. Wellicht als tweetal is dit complete project geslaagd, maar als op zichzelf staande film is dit eerste deel van Rebel Moon een grijze muis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Drugs Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.