Hijack - Seizoen 1

Recensent:
Rogier Burghout
15-04-2024

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Hijack - Seizoen 1 (Streaming)
Samenvatting

Tijdens zijn zeven uur durende reis van Dubai naar Londen wordt vlucht KA29 plotseling gekaapt. Terwijl de autoriteiten op de grond naar antwoorden zoeken, tracht Sam Nelson, een ervaren onderhandelaar in de zakenwereld, iedereen aan boord te redden. Daarvoor gebruikt hij zijn sluwheid en professionele vaardigheden. Zal deze risicovolle strategie zijn ondergang worden?

Commentaar

Acteur Idris Elba is de laatste jaren gegroeid in interesse bij film- en TV makers. Hij is begonnen in Tv-series met een (gast)rolletje zo hier en daar, maar had zijn grote doorbraak als de nietsontziende crimineel Stringer Bell in de serie The Wire. Die doorbraak duurde wel even, omdat The Wire pas echt zijn succes kende toen de serie werd uitgebracht op DVD. In de tussentijd kreeg Elba wel wat meer grotere rollen en ook rollen in films, zoals bijvoorbeeld als Heimdall in Thor en Thor: The Dark World. Ook in films als Prometheus en Pacific Rim speelde hij een best grote rol. Maar de plek waar hij opnieuw naam en faam maakte was op TV in de serie Luther. Tijdens en na Luther kreeg hij opnieuw filmrollen aangeboden in bijvoorbeeld The Mountain Between Us, Hobbs & Shaw, The Suicide Squad en Thor: Love and Thunder. Zijn laatste bekende rollen waren in de afsluitende TV-film Luther: The Fallen Sun, Beast en Extraction II. Hijack is een miniserie van acht afleveringen op Apple tv+ en hierin speelt hij een voor hem bekende rol: namelijk die van zelfverzekerde en welbespraakte protagonist die door zijn charme en (fysieke) overtuigingskracht de overhand krijgt op de vijanden in het verhaal. Hier doet hij dat voornamelijk zonder wapen, want zijn karakter is een zogenaamde "fixer", iemand die bij het afsluiten van zeer grote contracten en lucratieve deals wordt ingevlogen om de deal rond te maken. En in het verhaal van Hijack zijn de belangen nogal groot, want hij moet ervoor zorgen dat hij de kapers van een vliegtuig overtuigt om het vliegtuig te landen in plaats van deze te pletter te laten vliegen. Voor Hijack heeft Apple tv een best groot budget uitgetrokken want er is een levensgrote replica van een Airbus A330 nagemaakt om in te kunnen filmen. Dit werk goed en draagt bij aan de geloofwaardigheid. Het verhaal van de kaping en de dreiging zijn erg spannend en meeslepend, maar het karakter van Elba komt niet helemaal uit de verf. Zo komen zijn kwaliteiten als fixer nou niet heel overtuigend naar voren, en is de extra verhaallijn over zijn relatie thuis wel wat verwarrend. Het voelt ook alsof dit helpt om de acht afleveringen vol te maken, ondanks dat het wellicht het karakter van Elba zou helpen om een doel te hebben om voor te strijden. Het hoofdverhaal van Hijack is in elk geval genoeg om de serie interessant te maken en uit te zitten. Hijack is dus best een leuke serie om te streamen, maar kent wel wat minpuntjes in de karakters.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Thriller
Jaar: 2023
Speelduur: 50 min

Conclusie

Tijdens zijn zeven uur durende reis van Dubai naar Londen wordt vlucht KA29 plotseling gekaapt. Terwijl de autoriteiten op de grond naar antwoorden zoeken, tracht Sam Nelson, een ervaren onderhandelaar in de zakenwereld, iedereen aan boord te redden. Daarvoor gebruikt hij zijn sluwheid en professionele vaardigheden. Zal deze risicovolle strategie zijn ondergang worden? Het hoofdverhaal van Hijack is op zich genoeg om de serie interessant te maken en uit te zitten. Hijack is best een leuke serie om te streamen, maar kent wel wat minpuntjes in de karakters.

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  15-04-2024

Kwam ook op een 7 uit. Leuke serie om een keer te zien, maar miste wel wat spanning. Het verhaal had ook makkelijk in de helft van de tijd verteld kunnen worden...
Lees meer >

rogue  |  15-04-2024

Kwam ook op een 7 uit. Leuke serie om een keer te zien, maar miste wel wat spanning. Het verhaal had ook makkelijk in de helft van de tijd verteld kunnen worden...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.