Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Recensent:
Rogier Burghout
03-06-2020

Totaalbeoordeling:

8
UHD

Fast & Furious: Hobbs & Shaw (UHD)
Samenvatting

Hattie Shaw (Vanessa Kirby) is de leidster van een zwaar bewapend MI6-team die de meest gevaarlijke operaties uitvoert. De laatste operatie gaat echter faliekant fout en om te zorgen dat een levensgevaarlijk virus genaamd Snowflake niet in de handen valt van de vijand injecteert Hattie het in haar zelf. De niets ontziende terrorist Brixton (Idris Elba) wil echter dat virus in handen krijgen en gaat naar haar op jacht. Brixton gebruikt geavanceerde technologie om zijn lichaam sterk en onverwoestbaar te maken om zo alle vijanden te kunnen weerstaan. Echter wordt ook agent Hobbs (Dwayne ‘The Rock’ Johnson) ingezet om Hattie op te sporen, maar hij krijgt hij wel een heel opvallende teamgenoot: Deckard Shaw (Jason Statham), de broer van Hattie en uiterste tegenpool van Hobbs. Nu zullen ze toch samen moeten werken om Hattie op te sporen en Brixton tegen te houden. En dat terwijl ze continue proberen elkaar het leven zuur te maken. Als dat maar goed gaat.

Commentaar

Fast & Furious (presents): Hobbs & Shaw (hierna te noemen Hobbs & Shaw) is officieel gezien niet de eerste spin-off-film van de Fast and the Furious-franchise, dat is The Fast and the Furious: Tokyo Drift geweest in 2006. Toch maakt Hobbs & Shaw meer gebruik van originele karakters van de franchise en wordt deze film duidelijk prominenter in de markt gezet als Tokyo Drift toentertijd. De totstandkoming van Hobbs & Shaw heeft nogal wat stof doen opwaaien. Tijdens de productie van The Fate of the Furious  (deel 8 van de franchise) werd duidelijk dat de komische chemie tussen Dwayne Johnson en Jason Statham wel erg goed werkte in de film. Het idee van een spin-off werd al snel geboren door de producenten en dit werd in gang gezet. Dit zorgde voor veel discussie en uiteindelijke vijandigheid tussen Vin Diesel en Dwayne Johnson omdat de eerstgenoemde vond dat de spin-off teveel in de weg zou gaan zitten van de originele franchise. En dat zou wel gaan kloppen, want deel 9 is vanwege Hobbs & Shaw een jaar uitgesteld. Ook wilden de producenten al wat hints en scènes in deel 8 stoppen om te hinten naar deze spin-off. Hier heeft Vin Diesel in zijn rol als producent een stokje voor gestoken en heeft deze scènes, tot groot ongenoegen van Dwayne Johnson, laten schrappen. Daarna wilden de twee niks meer met elkaar te maken hebben en speelt Johnson niet mee in het negende deel van The Fast and the Furious. Wellicht wel in het laatste deel maar dat moet nog gaan blijken. Terug naar Hobbs & Shaw. Deze film is geregisseerd door David Leitch (Deadpool 2Atomic Blonde) en hij heeft wel ervaring met over-de-top-actiefilms. En dat is ook duidelijk te zien, het verhaal is ondergeschikt aan de actie. De introductie van de karakters is kort en krachtig en de setup van het verhaal duidelijk en snel. De chemie tussen Johnson en Statham is overduidelijk aanwezig en de kemphanen kibbelen in de film heel wat af, en dat is vaak best grappig om te zien. Wie ook overduidelijk erg veel lol heeft in zijn rol is Idris Elba, die de rol van Brixton op het lijf lijkt geschreven. Vanessa Kirby is ook een feest om naar te kijken en geeft de heren goed tegengas. De actie is van de bovenste plank en alle technologie die in de film en het verhaal is gestopt geeft de film bijna een sci-fi-element. Het is allemaal wel erg over-de-top en dat moet je als kijker wel liggen. De connectie naar de Fast and the Furious-franchise wordt beperkt tot auto’s, de karakters en de naam van de film. En dat is prima, want zo kunnen voor Hobbs & Shaw alle remmen losgegooid worden. En dat wordt ook zeker gedaan en dat levert een spectaculaire, maar wel oppervlakkige,  actiefilm op. Maar wel prima voor een avondje vol vermaak.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw wordt op Bluray Disc uitgebracht (recensie vind je hier) en op 4K krijgt de film een opvallende UHD-uitgave. Niet alleen wordt de 4K UHD en de reguliere BD toegevoegd, maar ook de film in 3D op Blu-ray Disc. Deze UHD+2BD-uitgave wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2019
Speelduur: 134 min
Verpakking: UHD triple keepcase
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 2.39:1 Ultra HD niet anamorf
3D: Ja
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Frans
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Italiaans
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Spaans
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Frans, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083189990

Extra's

 • Feature Commentary with Director David Leitch
 • Alternate Opening
 • Deleted/Extended/Alternate Scenes
 • Johnson & Statham: Hobbs & Shaw
 • Progress of a Fight Scene with Director David Leitch
 • Practical Action
 • The Bad Guy
 • The Sister
 • Hobbs' Family Tree
 • The Matriarch
 • New Friends
 • Elevator Action
 • Stunt Show and Tell
 • Keeping it in the Family: A Conversation with Roman and Dwayne
 • Blind Fury
 • Dwayne and Hobbs: Love at First Bite

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Blu-ray Disc
Hobbs & Shaw krijgt op Blu-ray Disc een beeldtransfer mee in de oorspronkelijke beeldverhouding van 2.39:1. De film is een recente productie en is digitaal opgenomen en heeft een 2.8K-output gekregen die is gebruikt voor de Blu-ray Disc. De transfer is simpelweg perfect van kwaliteit. De scherpte is optimaal en zorgt ervoor dat alle details tot in de puntjes zichtbaar zijn. Kleuren komen strak en fel over. Donkere scènes en schaduwdetail zijn mooi gedefinieerd en lopen goed in elkaar over. De visuele- en CGI-effecten passen naadloos in het beeld en zien er zeer natuurlijk uit. Een perfecte transfer die het maximale laat zien wat op een Blu-ray Disc getoond kan worden.

UHD
Hobbs & Shaw krijgt op UHD een 2160p-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat en met HDR10+- en Dolby Vison-beeldbverbetering. De film is digitaal opgenomen en de 4K-transfer profiteert daar zeker van. De verhoogde resolutie zorgt voor net even die extra scherpte. Ook staat het beeeld wat strakker en zijn kleuren meer helder en sprekender. Dolby Vison zorgt ook voor meer detaillering in de donkere scènes.

3D
Hobbs & Shaw krijgt op een aparte Blu-rtay Disc een 3D-transfer in het oorpsorbkelijke beeldformaat. De 3D-transfer is een resultaat van post-conversie en deze is erg netjes gedaan. er is voldoende diepte te zien en ook voldoende scheiding tussen objecten en karakters. De film zelf is niet gefilmd met 3D in het achterhoofd dus je moet zeker geen Avatar-praktijken verwachten, maar deze 3D-versie van Hobbs & Shaw is zeker geinig om een keer te bekijken.

N.B. screenshots zijn afkomstig van de 2D-Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

2D Blu-ray Disc + 3D-Blu-ray Disc + UHD
Hobbs & Shaw krijgt op maar liefst alledrie de discs een Dolby Digital TrueHD 7.1-audiotrack mee die een Atmos-extensie heeft meegekregen. Mooi dat Universal ook Atmos-tracks blijft toevoegen op alle drie de formaten en deze niet alleen voorbehoudt aan de UHD. Je receiver kan zich alvast warmdraaien want deze track zorgt ervoor dat alle stoppen eruit gaan. De track knalt als geen ander uit alle hoeken van je kamer waar een speaker staat. Spraak is helder uit de centerspeaker en de rest van al het audiogeweld komt uit alle verschillende speakers, inclusief de hoogtespeakers. Spreiding en dynamiek is optimaal. De detaillering van het geluid is vlekkeloos. Een perfecte audiotrack.

Extra's

Hobbs & Shaw krijgt op Blu-ray Disc een uitgebreid pakket aan extra’s mee. Deze staan allemaal op de 2D-BD, op de UHD en de 3D-BD staan geen extra's. Hoewel de speelduur van sommige extra's erg kort zijn, zijn ze toch leuk om een keer te bekijken.  Alles is in 1080p HD en is Nederlands ondertiteld.

Feature Commentary with Director David Leitch
Audiocommentaar met regisseur David Leitch die uitgebreid vertelt over de totstandkoming van de productie. Redelijk basismateriaal, maar allemaal wel interessant.

Alternate Opening (10 min)
Een andere opening van de film.

Deleted/Extended/Alternate Scenes (34 min)
Aardig wat verwijderde en verlengde scènes die overduidelijk zijn verwijderd of verkort om het tempo erin te houden.

Johnson & Statham: Hobbs & Shaw (4 min)
Een korte blik naar de twee karakters en de totstandkoming van de spin-off. De chemie tussen elkaar wordt duidelijk besproken.

Progress of a Fight Scene with Director David Leitch (5 min)
Meer informatie over het maken van de vele en uitgebreide vechtscènes in de film.

Practical Action (4 min)
Een featurette over de vele actiescènes in de film.

The Bad Guy (2 min)
Wie is Brixton? Hier volgt kort het antwoord.

The Sister (4 min)
Een korte featurette over Hattie Shaw, de zus van Deckard.

Hobbs' Family Tree (3 min)
Familie is belangrijk in de Fast and the Furious-franchise en dat wordt overdreven vaak benadrukt, en ook de familie van Hobbs ontkomt hieraan niet.

The Matriarch (2 min)
Een korte blik naar een cameo in de film.

New Friends (2 min)
Acteurs Ryan Reynolds en Kevin Hart lopen ook even kort rond in de film. Hier wat meer informatie over hun rol.

Elevator Action (2 min)
Een korte blik naar een belangrijke actiescène in de film.

Stunt Show and Tell (4 min)
Regisseur David Leitch bespreekt kort het maken van een aantal stunts in een paar actiescènes in de film.

Keeping it in the Family: A Conversation with Roman and Dwayne (5 min)
Twee ex-worstelaars aan het woord over hoe hun carrière wordt beïnvloed door hun ervaring in het worstelen.

Blind Fury (2 min)
Er zit een korte “in-memoriam” in de film voor de vader van Dwayne Johnson en zijn moeder reageert hierop.

Dwayne and Hobbs: Love at First Bite (2 min)
Een korte blik naar het karakter van Hobbs.

Conclusie

Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en Deckard Shaw (Jason Statham) worden tegen wil en dank met elkaar opgezadeld en moeten als team de zus van Deckard, Hattie, opsporen omdat zij een dodelijk virus in haar draagt en dit moet worden veilig gesteld. Ook Brixton (Irdis Elba) is op jacht en zijn kunstmatig versterkte lichaam zorgt ervoor dat hij haast onverslaanbaar is. Een dikke kluif voor Hobbs & Shaw die ze best aankunnen, als ze tenminste stoppen met kibbelen. Hobbs & Shaw is een over-de-top actiefilm met spektakel tot-en-met, maar je moet niet teveel waarde hechten aan het verhaal. Alles wordt snel geïntroduceerd om maximale tijd aan de actie te spenderen. En dat is prima gelukt, want Hobbs & Shaw is ruim twee uur dik genieten van de grootste actiescènes. De 4K-uitgave van Hobbs & Shaw is een opvallende met naast de UHD en reguliere 2D-Blu-ray disc ook een extra BD met de film erop in 3D. En dit terwijl 3D toch erg tanende is en voor sommigen zelfs niet meer levensvatbaar. Toch een erg leuke toevoeging. Alle drie de discs bevatten prima beeld en zelfs ook alle drie een Dolby Atmos-audiotrack. Erg netjes van Universal. Een interessant pakket aan extra's maakt het plaatje af. Een aanrader.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof 3D Dolby Atmos Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots