the Little Comrade winactie

Winactie: win 2 bioscoopkaartjes voor

THE LITTLE COMRADE

The Little Comrade poster

Beleef het ontroerende verhaal van de jonge Leelo in de tijd van de Sovjet-Unie

Op 11 juli aanstaande presenteert Just Film Distribution de aangrijpende film THE LITTLE COMRADE. In de film zie je de bezetting door de Sovjet Unie in de jaren vijftig door de ogen van de 6-jarige Leelo. Door dit ontroerende perspectief worden de worsteling tussen onschuld, juist willen handelen en liefde op indringende wijze vastgelegd. Jij kunt naar de bioscoop om deze film te zien als je meedoet met onze winactie. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is antwoord geven op de vraag hieronder en bij een goed antwoord ding je automatisch mee naar 1 van de 2 setjes vrijkaarten!

Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal. De film ontving meerdere nominaties, waaronder Best Feature Film tijdens het Molodist International Film Festival, en wordt gewaardeerd met een 7.8 op IMDB. The Little Comrade draait vanaf 11 juli in de bioscopen.

Synopsis:
Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: “als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn.” Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt voor dit kleine meisje steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis? Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is…

Just Film Distribution logo

 

 

 

De actie loopt tot en met 14 juli.
De winnaars krijgen automatisch bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Crewleden van AllesOverFilm zijn van deelname uitgesloten.

Om kans te maken op de 2 kaartjes moet je het juiste antwoord geven op de volgende vraag:

In welke (voormalige) Sovjet-republiek speelt het verhaal van THE LITTLE COMRADE zich af?