Aquaman and the Lost Kingdom

Recensent:
Rogier Burghout
12-04-2024

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Aquaman and the Lost Kingdom (Streaming)
Samenvatting

Nadat het Black Manta eerder niet is gelukt om Aquaman te verslaan, is hij nog steeds vastbesloten om zijn vaders dood te wreken en Aquaman voorgoed uit te schakelen. Dit keer is Black Manta sterker dan ooit tevoren, want hij heeft de mythische Zwarte Drietand, waarin een oude, kwaadaardige kracht schuilt. Om hem te verslaan keert Aquaman zich tot zijn broer Orm, de voormalige koning van Atlantis die opgesloten zit. Ze moeten zich over hun meningsverschillen heen zetten om samen hun koninkrijk, Aquamans familie en de wereld te redden die ten onder dreigt te gaan.

Commentaar

Aquaman and the Lost Kingdom is de 15e en laatste film in het DC Extended Universum, gecreeërd door producent Walter Hamada, en is het directe vervolg op Aquaman uit 2018. Ook dit vervolg is geregisseerd door James Wan, bekend van o.a. SawThe Conjuring en Furious Seven. Ook in dit vervolg wordt Aquaman gespeeld door Jason Momoa, en diverse andere acteurs keren terug in hun oorspronkelijke karakters. Ook Amber Heard was gecast als Mera, de echtgenote van Aquaman. Echter speelde tijdens de productie diverse openbare gebeurtenissen, die van invloed waren op haar populariteit als actrice. De diverse rechtszaken met ex-echtgenote Johnny Depp rondom vermeend grensoverschrijdend gedrag waren uiteindelijk schadelijk voor Heard en dus kwamen de producenten van dit vervolg in een lastig pakket. Depp werd al geweerd van diverse nieuwe producties, o.a. een nieuw deel van The Pirates of the Caribbean-filmserie. Toen Depp in het gelijk werd gesteld, konden de producenten van Aquaman 2 niets anders dan toch iets te doen tegen de oorspronkelijk grotere rol van Mera, gespeeld door Heard. En dat is ook gebeurd, want Heard is in veel minder scènes te zien met ook veel minder dialoog. Regisseur Wan heeft bewezen dat hij films boven het middelmatige uit kan doen laten stijgen, en ook met geforceerde productionele problemen goed uit de voeten kan. Zijn voorgaande films, en voor wat betreft de perikelen met Aquaman 2 is Furious Seven natuurlijk het beste voorbeeld dat Wan nog een goede film kan maken, ondanks dat hij door verschillende en onfortuinlijke redenen niet gebruik kan maken van de inzet van een acteur/actrice. Dit is ook gelukt bij Aquaman 2, maar de film kan helaas niet helemaal boven zichzelf uitstijgen. Het verhaal is generiek en bevat niet veel verassingen. Ook door het ontbreken van verdere vervolgfilms binnen het DCEU is er geen reden om het karakter van Aquaman verder uit te diepen. Ook zijn cameo's van bijvoorbeeld Batman, gespeeld door Ben Affleck, eruit geknipt, dus ook voor die fans valt er niets extra's te genieten. Het enige wat werkt en amusant is, is de team-up tussen Aquaman en zijn broer Ocean Master, gespeeld door Patrick Wilson. Het gekibbel tussen hun werkt wonderwel goed en weet nog een glimlach op je gezicht te toveren. De rest van de film werkt als een redelijk standaard actiefilm, met alle ups en down die daarbij horen voor de hoofdpersoon. Aquaman and the Lost Kingdom is een amusant vervolg en vooral Jason Momoa en Patrick Wilson dragen de film, maar dit is verder helaas genoeg een nogal anonieme film en al helemaal een jammerlijke afsluiter van het DCEU.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Jaar: 2023
Speelduur: 124 min
Uitgever: HBO Max

Conclusie

Nadat het Black Manta eerder niet is gelukt om Aquaman te verslaan, is hij nog steeds vastbesloten om zijn vaders dood te wreken en Aquaman voorgoed uit te schakelen. Dit keer is Black Manta sterker dan ooit tevoren, want hij heeft de mythische Zwarte Drietand, waarin een oude, kwaadaardige kracht schuilt. Om hem te verslaan keert Aquaman zich tot zijn broer Orm, de voormalige koning van Atlantis die opgesloten zit. Ze moeten zich over hun meningsverschillen heen zetten om samen hun koninkrijk, Aquamans familie en de wereld te redden die ten onder dreigt te gaan. Aquaman and the Lost Kingdom werkt als een redelijk standaard actiefilm, met alle ups en down die daarbij horen voor de hoofdpersoon. Aquaman 2 is een amusant vervolg en vooral Jason Momoa en Patrick Wilson dragen de film, maar dit is verder helaas genoeg een nogal anonieme film en al helemaal een jammerlijke afsluiter van het DCEU.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
7.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.