Finns Heel verkozen tot beste korte film op Filmfestival Tegenstroom 2024

Persbericht
13 mei 2024

Finn’s Heel verkozen tot beste korte film tijdens Filmfestival Tegenstroom

Tijdens Internationaal kortfilmfestival Tegenstroom (8 t/m 11 mei in CineCity Terneuzen) zijn er diverse prijzen uitgereikt aan een selectie van Nederlandse en Vlaamse filmmakers. De prijs voor beste film ging naar Finn’s Heel van Cato Kusters.

Uit het juryrapport: “Er wordt een hele visuele wereld geëvoceerd met een slimme montage van een doordachte maker, nota bene een student, wat op zich al van een bijzonder talent getuigt.” De jury bestaande uit Jean Paul van Bendegem, Christina Vandekerckhove, Xavier Rombaut, Signe Zeilich Jensen en Joy Verberk kende in totaal acht prijzen toe. De organisatie van het festival kende de Tegenstroom Muze Award toe aan De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield van Nyk Alidor Dekeyser en Evelien M.A. Declercq. De Publieksprijs ging naar Is heaven blue?#2 van Menno de Nooijer en Paul de Nooijer.

Winnende films Tegenstroom 2024
Beste film: Finn’s Heel van Cato Kusters
Tegenstroom Muze Award: De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield van Nyk Alidor Dekeyser en Evelien M.A. DeclercqBeste opstromer: Thank you for your patience van Simon van der Zande
Beste debuut: Portrait of a disappearing woman van Nelson Polfliet
Beste Nederlandse Taal en Cultuur: Het pratende schilderij van Fifi Visser
Beste Animatie: Beautiful Men van Nicolas Keppens
Beste Documentaire: Chelsea’s Blues van Danny Keuppens
Beste Fictie: Klette van Michael Abay
Beste Zeeuwse film: Is heaven blue?#2 van Menno de Nooijer en Paul de Nooijer
Publieksprijs: Is heaven blue?#2 van Menno de Nooijer en Paul de Nooijer.

Tegenstroom
Tijdens tegenstroom 2024 waren 39 korte films te zien – een selectie van het beste op dat vlak in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast waren er inspirerende masterclasses en een scriptresidentie. Het festival richtte zich met dit aanbod zowel op filmprofessionals als filmliefhebbers. De volgende editie van tegenstroom vindt plaats van 7 t/m 10 mei 2025.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina