Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Blu-ray speler komt naar Europa - Update

Eerder dit jaar hebben we al wat van de UDP-LX500 Ultra HD Blu-ray speler van Pioneer voorbij zien komen. Deze week heeft het Japanse merk, zoals we al verwachtten, aangekondigd de speler ook naar Europa te brengen. In september verschijnt de speler als eerste in de UK, waar het model een behoorlijk prijskaartje van 999 Britse ponden zal hebben.

Pioneer UDP-LX500

De behuizing is van hoogwaardige materialen gebouwd en dankzij onder andere een 3mm dikke stalen plaat weegt de speler maarliefst 10,3 kilo. Het zwaartepunt van het apparaat is zo laag mogelijk gehouden voor een extra stabiele plaatsing, evenals een dubbelwandige constructie om op die manier zo weinig mogelijk vibraties te veroorzaken. Hij zal alleen in zwart verkrijgbaar zijn.

Op het gebied van beeldverwerking is een ruisreductie-feature aanwezig die moet zorgen voor de optimale beeldkwaliteit. Er zijn ook speciale modi aanwezig voor SDR- en HDR-weergave. Er is ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10.

De Pioneer UDP-LX500 beschikt verder over het PQLS system (Precision Quartz Locking System) van het merk, waarmee de signaaloverdracht naar een compatible Pioneer A/V-receiver geoptimaliseerd wordt. Verder is een tweetal HDMI-uitgangen aanwezig waarvan eentje alleen is bedoeld voor het geluid. Daarnaast zijn er twee digitale audio-uitgangen (coax en toslink), een stereo analoge audio-uitgang, een RS232-aansluiting, een USB-poort, WiFi en een LAN-poort aanwezig.

De speler speelt nagenoeg alle gangbare optische media, zoals Ultra HD Blu-ray Discs, (3D) Blu-ray Discs, DVD's, CD's, SACD's en DVD-Audio Discs.

Pioneer UDP-LX500 - Concurrentie

Nu OPPO een tijdje geleden heeft aangekondigd te stoppen met het maken van nieuwe hardware, was de hoop van veel enthousiastelingen gevestigd op andere merken om te blijven voorzien in high-end spelers. Zoals het er nu uit ziet is er in het najaar genoeg keuze zijn. 

  • Pioneer UDP-LX500
  • Pioneer UDP-LX800 (verwacht)
  • Cambridge Audio CXUHD (€799)
  • OPPO UDP-203 (€899)
  • OPPO UDP-205 (€1.899)
  • Sony UBP-X1000ES (€849)
  • Panasonic DP-UB9000 (€999,00, verwacht)

Pioneer UDP-LX500 - Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd moet de UDP-LX500 dus vanaf dit najaar op diverse Europese markten verschijnen en in de loop van september al in de UK voor 999 Britse ponden.  In Duitsland zou de speler €999,00 gaan kosten en vanaf oktober leverbaar zijn. De kans is groot dat in Nederland de adviesprijs ook €999,00 gaat zijn. Of en wanneer de speler precies in Nederland verkocht zal worden is op dit moment nog onduidelijk.

Update: Pioneer heeft intussen een Nederlandse pagina online gezet: https://www.pioneer-audiovisual.eu/nl/producten/udp-lx500 (met dank aan rvvnr1 voor de tip)

Update prijs en beschikbaarheid

De LX500 is intussen verkrijgbaar en op voorraad bij JVB Digital voor €999,00. Een multizone variant is beschikbaar voor €1.099,00 en is voorzien van de nieuwste modificatie die on-the-fly wijzigen van de regio mogelijk maakt.

Recente artikelen

Laatste reacties

Michael Hamers  |  15-10-2018

Het ontloopt elkaar niet veel met alles op automatisch en beeldverbeteraars uitgeschakeld. Enige wat ik bij de Pioneer en Panasonic heb gedaan is instellen dat ...
Lees meer >

rvvnr1  |  15-10-2018

Wanneer ontloopt het elkaar niet veel? Bij een out-of-the-box ervaring of na het optimaal instellen. En tja wat is optimaal? ;-) Die HDR optimizer van Panasoni...
Lees meer >

Michael Hamers  |  13-10-2018

Ik heb alle drie de spelers tegelijk aangesloten via de receiver en gebruik op elke speler dezelfde films. Ik kan zo snel switchen tussen de speler. Er zit alti...
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  12-10-2018

Ben trouwens benieuwd hoe je dat allemaal gaat doen. Dan moet je wel een enorm visueel geheugen (of hoe noem je zoiets) hebben om bijv. te kunnen bepalen welke ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina