Filmopnamen Iedereen is van de wereld gestart

PERSBERICHT
6 mei 2024

IEDEREEN IS VAN DE WERELD
Het waargebeurde verhaal dat heel Nederland ontroerde

Setbezoek is mogelijk op diverse data in mei

Deze maand zijn de filmopnamen gestart van de hartveroverende Nederlandse jeugdfilm Iedereen is van de wereld onder regie van Mark de Cloe (Rabarber, Mannenharten, Nieuwe Buren), naar een scenario van Barbara Jurgens (Vechtmeisje). De productie is in handen van Rinkel Film (Lucia de B., Achtste Groepers huilen niet, Strijder). Iedereen is van de wereld wordt begin 2025 in de bioscoop uitgebracht door In The Air.

Het hoopgevende verhaal van Iedereen is van de wereld is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de tieners Derakshan Beekzada en Maartje van Winkel. Zij veroverden in 2004 de harten van de Nederlandse bevolking toen minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) besloot Derakshan en haar familie terug te sturen naar Afghanistan. Een reportage in het Jeugdjournaal sloeg destijds in als een bom en zorgde voor massale media-aandacht waardoor Nederland intensief mee ging leven met de 14-jarige hartsvriendinnen. Het leidde in 2006 uiteindelijk tot een generaal pardon van 26.000 statushouders.

In Iedereen is van de wereld worden de jonge BFF’s gespeeld door nieuwkomers Sophie Lindner als Arianne en Maryam Akbari als Zahra. Andere rollen worden onder meer vertolkt door Soy Kroon (Hoogvliegers, Liefde zonder grenzen), Quinty Misjedjan (bekend van haar komische YouTube-kanaal Quinsding, De Dikke Data Show), Rifka Lodeizen (Judas, Sleepers), Lineke Rijxman (Oogappels, Sleepers) en Leopold Witte (Gooise Vrouwen, Bodem).

Ari (14) komt na een langdurig ziekbed terug in haar klas, waarin een nieuw meisje zit; de Afghaanse Zahra. Ze worden hartsvriendinnen en delen alles met elkaar, zoals Ari’s verliefdheid op Renzo, die ze kent uit het ziekenhuis. Als Arianne te horen krijgt dat de kanker terug is en zij niet meer beter wordt, zijn de vriendinnen in shock. Terwijl hun vriendschap bloeit, krijgt Zahra te horen dat zij met haar gezin het land wordt uitgezet. Ari start een onverschrokken campagne onder het motto ‘niet huilen maar ruilen’. Zij is vastbesloten om haar plekje in Nederland weg te geven aan Zahra. De hele school helpt de vriendinnen actie te voeren in Den Haag tegen het besluit van de minister. Kunnen twee tieners echt het verschil maken? Het waargebeurde verhaal van Ari en Zahra is van alle tijden en gaat over onvoorwaardelijke vriendschap, moed en solidariteit.

Volg Iedereen is van de wereld via Instagram.

Credits:
Regie: Mark de Cloe | Scenario: Barbara Jurgens | Camera: Josje van Erkel | Productie: Rinkel Film - Reinier Selen & Rinskje Raap | Coproducent: KRO-NCRV; Tarantula Luxembourg - Donato Rotunno | Distributie: In The Air | International sales: Attraction Canada | Releasedatum: begin 2025

De speelfilm wordt gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, KRO-NCRV, CoBO-Fonds, de Netherlands Film Production Incentive, het Filmfund Luxembourg, Tarantula en Rinkel Film.

In The Air
In The Air richt zich op kwalitatieve entertainment voor kinderen onder de noemer ‘family entertainment that matters’. Al meer dan tien jaar zet In The Air zich met passie in om de mooiste content beschikbaar te maken en te houden voor families in Nederland en België. Met prachtige klassiekers is de unieke catalogus tijdloos, maar ook vooruitstrevend door het continu verrijken van het aanbod met nieuwe pareltjes van films

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina