Remain In Light DVD & BLU-RAY juni releases

REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY JUNI RELEASES

Even eerst meegeven dat de release van Ferrari twee dagen later gaat zijn namelijk 17 mei ipv 15 mei.

In juni gaan we verder op ons ellan en komen we met drie grote releases namelijk het magistrale Dream Scenario, het mooie oorlogsdrama One Life en het uitstekende Asphalt City. Arthouse-gewijs hebben we weer twee mooie releases met twee liefdesverhalen Banel & Adama en Bonnard, Pierre et Marthe en voor genre-films liefhebbers hebben we het maatschappij-kritische Hunted.

 

BANEL & ADAMA
DVD RELEASE: 12 JUNI

Een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt in een afgelegen dorp in Noord-Senegal. Het noodlot slaat toe wanneer de echtgenoot van Banel in een put valt en overlijdt. Volgens de tradities moet diens broer, Adama, zijn plaats innemen. Voor Banel is dit een welkome wending, want van jongs af aan is zij verliefd op Adama. Naarmate de twee steeds onafscheidelijker worden, begint Adama zijn plichten als dorpshoofd te verzaken. De geliefden dromen ervan om hun leven in het dorp achter zich te laten en zich in een verlaten huis buiten het dorp te vestigen. Maar wanneer een periode van extreme droogte aanbreekt, slaat de stemming onder de dorpsbewoners om en worden hun plannen gedwarsboomd. Met de verwoestende droogte slaat bij Banel de waanzin toe. Haar voortdurend verliefde gefluisterde mantra “Banel en Adama” krijgt meer en meer de klank van een vloek.
 
BANEL & ADAMA is een tijdloos en betoverend liefdesverhaal. Een moderne vertelling waarin het klassieke Romeo en Julia verhaal doorklinkt. De Frans-Senegalese regisseur Ramata-Toulaye Sy maakt als enige debutant haar succesvolle opwachting in de competitie van Cannes in 2023. De prachtige beelden en aangrijpende momenten staan traditie van de Afrikaanse cinema. De film biedt belangrijke inzichten over gemeenschap, de rol van vrouwen en de klimaatcrisis.
 
Regie: Ramata-Toulaye Sy
Cast: Khady Mane, Mamadou Diallo, Binta Racine Sy

BEKIJK DE TRAILER
HUNTED
DVD & BLU-RAY RELEASE: 12 JUNI

Een bende wordt ingehuurd om een herenhuis te beroven, wanneer de groep vrienden door de huiseigenaren zijn betrapt, wordt er beslist om hun op te jagen. Om het ziekelijke entertainment van de huiseigenaren te overleven, moet de groep samenwerken en vechten voor hun voortbestaan.
 
Regie: Tommy Boulding
Cast: Samantha Bond, James Lance, Malachi Pullar-Latchman, Hannah Traylen

BEKIJK DE TRAILER
BONNARD, PIERRE ET MARTHE
DVD, BD RELEASE: 19 JUNI

Als de schilder Pierre Bonnard op een dag de raadselachtige Marthe ontmoet, is hij op slag verliefd. Onafscheidelijk vanaf de eerste minuut verruilt het stel al snel de kleine Parijse studio voor een groot, afgelegen huis langs de Seine waar Pierre volop kan schilderen. Zijn kunstzinnige vriendengroep heeft echter zijn bedenkingen bij deze nieuwe muze, die de carrière van Pierre weleens in de weg kan zitten. Ondertussen blijft Bonnard in contact met het leven in de stad en zijn vrienden zoals schilder Monet en de rijke kunstliefhebster Misia Godebska. Het idyllische leven verandert wanneer hij de jonge kunststudente Renée ontmoet; een ontmoeting die Marthe ertoe drijft haar lot in eigen handen te nemen. Bonnard, Pierre et Marthe is een romantisch drama over de Franse schilder Pierre Bonnard en zijn grote muze Marthe, die op meer dan een derde van zijn werken staat afgebeeld. De film van regisseur Martin Provost (Séraphine) ging in première op het Filmfestival van Cannes en ontving internationaal veel lof voor het schilderachtige kleurgebruik en de sterke vertolkingen van Cécile de France en Vincent Macaigne.

Regie: Martin Provost
Cast: Vincent Macaigne, Cécile de France, Stacy Martin

BEKIJK DE TRAILER
DREAM SCENARIO
DVD & BD RELEASE: 19 JUNI

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een virale celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

‘Dream Scenario’ is een hilarische dark comedy, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli (‘Sick of Myself’) en producent Ari Aster (‘Beau Is Afraid’, ‘Midsommar’, ‘Hereditary’). Andere bekende gezichten in de film zijn Julianne Nicholson (‘I, Tonya’) en Michael Cera (‘Gloria Bell’, ‘Superbad’).

 
Regie: Kristoffer Borgli
Cast: Nicolas Cage, Michael Cera, Julianne Nicholson

BEKIJK DE TRAILER
ONE LIFE
DVD & BLU-RAY RELEASE: 26 JUNI

‘One Life’ vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.
Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (‘The Two Popes’, ’The Father’) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (‘Emma’, ‘Beast’) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter (‘Alice in Wonderland’, ‘The King’s Speech’, ‘Sweeney Todd’) en Sir Jonathan Pryce (‘The Two Popes’, ‘The Wife’).
 
Regie: Molly Manning Walker
Cast: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis, Laura Ambler

BEKIJK DE TRAILER
ASPHALT CITY
DVD & BLU-RAY RELEASE: 26 JUNI

De jonge, idealistische verpleger Ollie Cross (Tye Sheridan) loopt mee met de cynische, doorgewinterde ambulanceveteraan Gene Rutkovsky (Sean Penn). Hij wordt geconfronteerd met de genadeloos harde realiteit van het werk van het ambulancepersoneel en de tol die deze zware baan mentaal en fysiek van hen vergt. Oog in oog met het drugsgebruik en de criminaliteit die straten van New York eigen zijn, begint Ollie’s perspectief op leven en dood langzaam te veranderen…
‘Asphalt City’ is een rauwe thriller van Jean-Stéphane Sauvaire (‘A Prayer Before Dawn’), met Sean Penn, Tye Sheridan, Mike Tyson, Katherine Waterston en Michael Pitt in de hoofdrollen.
 
Regie: Jean-Stéphane Sauvaire
Cast: Sean Penn, Tye Sheridan

TIJDELIJK ARTWORK
BEKIJK DE TRAILER

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina