Nu in de bioscoop: MARIA MONTESSORI

 

 
 

Wie is Maria Montessori, de vrouw die haar tijd ver vooruit was? In de film MARIA MONTESSORI volg je haar zoektocht naar een nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen.

Haar verhaal en haar worstelingen voelen relevanter dan ooit. Ook de Nederlands media zien de urgentie van de film. Zo schrijft het Parool: ‘MARIA MONTESSORI is een oproep voor een betere representatie en ondersteuning van kinderen met beperkingen’.

★★★★ - ‘Een portret van Montessori als voorvechter van vrouwen- en kinderemancipatie’ - de Volkskrant
★★★★ - ‘Todorov geeft alle ruimte aan haar twee uitstekende hoofdrolspelers' - Trouw
★★★★ - ‘Het is knap hoe MARIA MONTESSORI de worsteling van beide vrouwen in beeld brengt’ - Nederlands Dagblad 
★★★★ - ‘Geslaagd eerbetoon aan de onderwijsvernieuwer, van begin tot eind meeslepend' - FilmTotaal

Bekijk nu tijden & tickets
 
Regisseur Léa Todorov over Maria Montessori

Waarom was het zo belangrijk voor regisseur Léa Todorov om juist de vroege periode uit het leven van Maria Montessori te laten zien in de film? Over de verschillende facetten van Maria Montessori en het leven van vrouwen in de 19e eeuw zegt Léa Todorov het volgende:

In France, the title of the film is “La Nouvelle Femme”. It’s an expression commonly used by historians to designate those feminist, educated and independent women of 1900 who had succeeded in gaining access to professional positions and academic careers, and who asserted their place in society through knowledge. So that would rather refer to Maria Montessori.

 
Winactie boek & vrijkaarten

Met 155 basisscholen zijn Montessorischolen in Nederland onverminderd populair. In het boek "Het Montessori Kind" worden de Montessoriprincipes uitgelegd om de ontwikkeling van het kind te stimuleren, en een gezinsleven te creëren met minder afleiding, apparaten en schermen.

Benieuwd naar het boek? Dat komt goed uit! Wij geven in samenwerking met Uitgeverij Brandt een exemplaar weg. Daarnaast ontvangt de winnaar ook nog eens 2 vrijkaarten voor de film. Laat ons weten waarom jij wilt winnen en maak kans!

Ja, ik doe mee
 

Nu online beschikbaar

 

Nu in de bioscoop

 
 

VOLG ONS
Facebook Facebook Instagram TikTok LinkedIn YouTube TikTok

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina