Opnamen Nederlandse actiethriller Full Moon afgerond in Thailand

PERSBERICHT
17 april 2024

Seks, drugs en doodslag in Thailand

NIEUWE NEDERLANDSE ACTIETHRILLER ‘FULL MOON’ OPGENOMEN IN THAILAND

Begin 2025 in de bioscoop verwacht

Onlangs zijn in Thailand de filmopnamen afgerond van de Nederlandse actiethriller Full Moon, de allereerste Nederlandse film die in z’n geheel in Thailand is opgenomen. Searchers brengt Full Moon van producent NL Film begin 2025 uit in de Nederlandse bioscopen.

In Full Moon gaan vier vrienden van in de dertig nog één keer los tijdens een Thaise vakantie vol seks, drugs en feesten. Als na een wilde ‘Full Moon Party’ het lichaam van een jonge vrouw aanspoelt zijn de vier beste vrienden de hoofdverdachten. Wat een onbezorgde feestvakantie had moeten zijn, verandert al snel in een gruwelijke nachtmerrie… De vier hoofdrollen worden vertolkt door Yannick Jozefzoon (Femi, Santos), Kay Greidanus (Net als in de film, Commandos), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (De stamhouder, Billy the Kid) en Joep Paddenburg (Tegendraads, Jippie No More!).

Brian De Vore (SpangaS, Misfit: The Series, Costa!! de serie) schreef het scenario. De regie van Full Moon is in handen van David Cocheret (De slet van 6VWO, SpangaS).

David Cocheret, regisseur Full Moon: “Niet alleen de film wordt een spannende actiethriller. Voor de cast en crew was het filmen in Thailand ook een groot avontuur; van het draaien tussen de giftige spinnen en wurgslangen in de jungle, tot het zwemmen in een zee omringd door kwallen. En dat allemaal in een uitdagend klimaat waar de gevoelstemperatuur vaak rond de 40 graden lag. “I have a feeling we’re not in Kansas anymore’’, deze filmquote voelde vaak van toepassing tijdens het draaien van Full Moon. Het was een heel bijzondere ervaring om deze bioscoopfilm te maken met een grotendeels Thaise crew. Hoe verschillend de Nederlandse en Thaise cultuur ook is - op de eerste draaidag werd de set gezegend door een monnik, een must voor de Thaise crew om te kunnen werken - spraken we qua film dezelfde taal. Het was een te gekke ervaring die ik niet had willen missen.”

Full Moon wordt geproduceerd door NL Film en is mede mogelijk gemaakt door de Netherlands Film Production Incentive, Searchers en Prime Video. De film zit nu in de postproductiefase en zal in 2025 in de Nederlandse bioscoop uitgebracht worden.

Productie: NL Film | Distributie: Searchers

Over Searchers
Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeur Searchers internationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases als Everything, Everywhere, Past Lives, Hardcore Never Dies, The Beekeeper en Dream Scenario. In 2024 staan onder meer de films Love Lies Bleeding, Treasure en Lee gepland voor distributie. Voor meer informatie: www.thesearchers.be | Facebook | Instagram

Over NL Film
Het Amsterdamse productiebedrijf NL Film is gespecialiseerd in het produceren van kwaliteitsdrama voor alle platforms. Sinds de oprichting in 2001 heeft het bedrijf een veelzijdig portfolio opgebouwd voor diverse doelgroepen. Van NPO series Het Gouden Uur, Jos, Anoniem, Commando's, Doodstil en jeugdseries als SpangaS en De regels van Floor tot dramaseries Modern Love en Costa!! voor streamers. Tevens produceert NL Film dramaseries voor YouTube, zoals de hitserie Vakkenvullers en de high school-paranoia-thriller Locked Out. Dankzij uiteenlopende speelfilms, waaronder Bankier van het Verzet, Tonio, Weg van Jou, Penoza: The Final Chapter en telefilm De Kuthoer behoort NL Film tevens tot de meest actieve en spraakmakende Nederlandse filmproducenten van dit moment. 

Fotocredits: 
Yannick Jozefzoon – Fotograaf: Romy Treebusch
Matthijs van de Sande Bakhuyzen – Fotograaf: Romy Treebusch
Joep Paddenburg – Fotograaf: Isabel Sanchez Olid

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina