Remain In Light DVD, BLU-RAY & UHD mei releases

REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & UHD MEI RELEASES

Mei kondigt zich mooi aan met een aantal toptitels, waaronder FerrariIron Claw en May December. Arthouse-gewijs is het wederom uitkijken naar sterke releases als How To Have Sex en Rapito. Vervolledigen doen we met Dear David en The Resurrection Of Charles Manson.

DEAR DAVID
DVD & BD RELEASE: 15 MEI

Vlak nadat striptekenaar Adam reageert op internet ‘trolls’ op zijn Twitter-pagina lijkt hij geesten te zien. Als hij zijn bovennatuurlijk ervaringen deelt in een Twitter-thread, begint Adam te geloven dat hij achtervolgd wordt door de geest van een overleden kind met de naam David. Terwijl zijn baas hem aanmoedigt dit onderwerp verder te onderzoeken en er een stuk over te schrijven, begint Adam steeds verder grip te verliezen op wat zich online en wat zich in de realiteit afspeelt.
 
Regie: John McPhail
Cast: Justin Long, Augustus Prew, Rachel Wilson
USP's: Social media-horror, Justin Long

BEKIJK DE TRAILER
FERRARI
DVD, BD & UHD+BD RELEASE: 15 MEI

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf gaat failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) gaat niet over een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de Mille Miglia doorheen Italië.
‘Ferrari’ is de langverwachte film van regisseur Michael Mann (‘Heat’, ‘Collateral’) met Adam Driver (‘Marriage Story’, ‘House of Gucci’), Penélope Cruz (‘Parallel Mothers’) en Shailene Woodley (‘Dumb Money’, ‘To Catch a Killer’) in de hoofdrollen.

De DVD uitgave bevat 5 featurettes, de Blu-ray uitgave met O-Card bevat 5 featurettes en Dolby Atmos en New Auro 3D geluid en de UDH+BD uitgave met O-Card bevat 5 featurettes, Dolby Atmos & New Auro 3D audio en Dolby Vision (HDR).
 
Regie: Michael Mann
Cast: Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley
Pers: "The best car movie ever made" - The Wall Street Journal
"Flat-Out Thrilling" - The New York Times
"It's like Grand Prix fusedd with Godfather" - Variety
"In het wonderlijke ‘Ferrari’ lijkt actieregisseur Michael Mann tegen zijn gewoonte in, meer geïnteresseerd in de diepte van de karakters dan in de look van zijn film." - HUMO
USP's: Blockbuster release, Michael Mann (Heat - Miami Vice), Grote cast, uitstekend beoordeeld.
Vergelijkbare titels: Grand Prix, Le Mans 66, Lamborgini

BEKIJK DE TRAILER
THE RESURRECTION OF CHARLES MANSON
DVD & BD RELEASE: 15 MEI

Een stel gaat naar de woestijn voor een romantisch weekend en doet auditie voor een rol in een aankomende film. Hun vakantie neemt een dodelijke wending als ze het doelwit worden van een sekte die de kwade overtuigingen en moorddadige praktijken van de familie Manson voortzet. Deze sekte gelooft dat zij het ultieme object van hun obsessie - Charles Manson zelf - kan doen herrijzen door middel van een schokkend ritueel van menselijke offers.
 
Regie: Remy Grillo
Cast: Will Peltz, Sarah Dumont, Katerine Hughes, Josh Plasse
USP's: Charles Manson

BEKIJK DE TRAILER
HOW TO HAVE SEX
DVD RELEASE: 22 MEI

Drie Britse tienermeiden gaan op vakantie naar Griekenland. Ze drinken, dansen en flirten. Het moet de vakantie van hun leven worden, maar groepsdruk om het voor het eerst te doen zet de verhoudingen tussen de meiden op scherp.
 
Regie: Molly Manning Walker
Cast: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis, Laura Ambler
USP's: Uitstekend beoordeelde drama. De film ‘How to Have Sex’ laat zien dat instemming meer is dan ‘ja’ zeggen. ‘Onze voorlichting is erbarmelijk’ - De Volkskrant
★★★★ Britse feestfilm ‘How to Have Sex’ schuurt als zandkorrels op intieme plekken - De Morgen
★★★ 1/2"‘How to Have Sex’ legt heel knap bloot dat het begrip ‘wederzijdse toestemming’ in de wervelingen van de nacht soms behoorlijk relatief is" - HUMO
Vergelijkbare titels: Passages

BEKIJK DE TRAILER
RAPITO
DVD RELEASE: 22 MEI

Met Rapito vertelt Marco Bellocchio (IL TRADITORE, VINCERE) het roemruchte waargebeurde verhaal van Edgardo Mortara, wiens leven onlosmakelijk verbonden is met de Italiaanse eenwording. Zijn laatste jaren bracht hij door in België, bij het klooster Bouhay, waarna hij in 1940 stief en werd begraven in Luik. Bellocchio brengt het controversiële verhaal prachtig in beeld en mocht al meerdere prijzen voor de film in ontvangst nemen. RAPITO ging in 2023 in première op het Filmfestival van Cannes.
 
Regie: Marco Bellocchio
Cast: Paolo Pierobon, Fausto Russo Alesi, Barbara Ronchi
Pers: ★★★★ “Rapito is een film vol ingehouden woede over antisemitisme, intolerantie en de arrogantie van een instituut dat zich onaantastbaar waant. Wie wil, kan parallellen trekken met het heden.(…)” - NRC
★★★★ “RAPITO is een thriller die moeiteloos het politieke met het persoonlijke verbindt." - Trouw
★★★★ “Een vaardig vertelde, sociaal bevlogen, historische moraalvertelling van de Italiaanse filmveteraan Marco Bellocchio in stemmige tinten zwart, sepia en blauw, in een epische cinemastijl die je niet vaak meer ziet.” - VPRO Cinema
★★★ “Het venijn spat eraf als de cineast het diepgewortelde katholieke antisemitisme aansnijdt.” - Volkskrant
USP's: Unaniem lovend ontvangen in de pers, Marco Bellocchio

BEKIJK DE TRAILER
IRON CLAW
DVD & BD RELEASE: 29 MEI

‘The Iron Claw’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Onder leiding van het bewind van vader Fritz bestormen de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David de wereldtop van het show-worstelen in de jaren tachtig. Hoewel het hen in de ring voor de wind gaat, lijkt er buiten de ring een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen, en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies.
 
Regie: Sean Durkin
Cast: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney
Pers: ★★★★ Een fantastische Zac Efron schittert met zijn opgepompte lijf in het tragische worsteldrama ‘The Iron Claw’
★★★★ Zonder enige ironie brengt het intens droevige drama ‘The Iron Claw’ de Amerikaanse showworstelwereld in beeld - De Volkskrant
★★★★ "zijn koninkrijk voor een prijs in ‘The Iron Claw’ - Trouw
USP's: Zac Efron & cast, thema, regisseur van The Nest, unaniem uitstekend beoordeeld.

BEKIJK DE TRAILER
MAY DECEMBER
DVD, BD RELEASE: 29 MEI

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te analyseren voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien. 

Regie: Todd Haynes
Cast: Natalie Portman, Charles Melton, Julianne Moore
Pers: ★★★★ "May December’ legt de leugens die we onszelf vertellen bloot" - De Morgen
★★★★ "May December’ is een intelligent, gelaagd en van sociaal ongemak doortrokken drama" - De Volkskrant
★★★★ "Ongrijpbare film ‘May December’ heeft geweldige actrices in ontregelende rollen" - Trouw
USP's: Topcast met Natalie Portman en Julianne Moore, Todd Haynes (Carol, Far From Heaven), Uitstekende beoordelingen
Vergelijkbare titels: Carol, Far From Heaven

BEKIJK DE TRAILER

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina