Yamaha presenteert de A/V-receiver RX-V385

Perfecte home cinema-instap met 4K UltraHD en Dolby Vision - Met de RX-V385 presenteert Yamaha het eerste model van de nieuwe generatie AV-receivers. Reeds het instapmodel biedt omvangrijke functies voor perfect home cinema-genot met 4K-Ultra-HD-beeld en 5.1-kanaals-geluid. Door de innovatieve Yamaha-technologieën is de AV-receiver de ideale basis voor home entertainment.

Pakkend geluid dankzij Direct Mode en bi-amping

De RX-V385 is het instapmodel van de nieuwe generatie AV-receivers, maar ook hier sluit Yamaha geen compromissen op het gebied van geluid. Een nieuwe 384kHz/32bit-DAC garandeert een pakkende luisterervaring in 5.1-kanaals-surround. Eventueel kan de RX-V385 ook optimaal met slechts twee luidsprekers worden gebruikt: in de eveneens nieuwe bi-amping-modus sturen twee eindtrappen een luidspreker aan en zorgen deze voor het hogetonen- of het lagetonenbereik. Het basbereik krijgt zo meer contour, de hoge tonen klinken zuiverder.

Klaar voor iedere bron: DIRECT Mode en Music Enhancer

De voordelen van bi-amping komen ook tot uitdrukking in de DIRECT Mode, die vroeger uitsluitend was voorbehouden aan de grotere AV-receivers en die nu voor het eerst is geïntegreerd in het instapmodel. Hierbij worden niet benodigde schakelingen gedeactiveerd, zodat de muziek exact wordt weergegeven zoals die door de artiest is bedacht. Daarnaast beschikt de Yamaha RX-V385 over een Music Enhancer voor lossless materiaal (44.1kHz/16Bit). Dit concept zet zich voort tot in de luidsprekeruitgangen die alle zijn voorzien van hoogwaardige schroefaansluitingen.

Perfect verbonden: Bluetooth zenden en ontvangen

Voor een flexibel home entertainment kan de RX-V385 Bluetooth® zowel zenden als ontvangen. Zo is een volledig ongecompliceerde draadloze weergave van mobiele apparaten zoals smartphone of tablet mogelijk. Dankzij de geïntegreerde Bluetooth-zender kan bijvoorbeeld een koptelefoon draadloos worden verbonden. De  HDMI-aansluitingen van de nieuwste generatie bieden zowel standby-passthrough als ingangomschakeling.

Beeldschoon in 4K UltraHD met Dolby Vision en HDR

De Yamaha RX-V385 brengt naast meeslepend geluid ook levendige beelden in de home cinema-woonkamer. Dankzij ondersteuning van 4K UltraHD is de receiver compatibel met actuele en toekomstige content met hoge resolutie. Dolby Vision biedt dynamisch gerealiseerd een geweldig contrastbereik en een uitgebreidere kleurruimte. Zo spatten beelden in een nooit eerder vertoonde levendigheid van het beeldscherm. Alsof u er zelf bij bent. Als alternatief zijn de Yamaha meerkanaals receivers ook compatibel met de HDR-standaard.

YPAO zorgt met één druk op de knop voor de juiste afstemming.

De automatische inmeting YPAO maakt het perfect configureren van de home cinema-installatie zeer eenvoudig: met slechts één druk op de knop van de meegeleverde inmeetmicrofoon worden de perfecte instellingen voor de betreffende ruimte bepaald. Grootte en afstand van de luidsprekers, individuele geluidsterkte – YPAO stelt automatisch alles optimaal in. Cinema DSP perfectioneert het geluid van TV, films en games nog verder met de keuze uit 17 klankveldprogramma's.

Prijzen en beschikbaarheid

De AV-receiver Yamaha RX-V385 is vanaf mei 2018 in de kleuren titanium en zwart verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt €369,00 inclusief de btw.

 

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina