Tineke Schouten - S-Miles Kado

Recensent:
Arnold van Oostrum
18-04-2005

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

Tineke Schouten - S-Miles Kado (DVD)
Samenvatting

21 maart jongstleden vierde de Utrechtse cabaretière Tineke Schouten haar zilveren jubileum. Al jaren trekt ze met haar one-woman shows volle zalen. Ze is vooral bekend om haar uitbeelding van de vele typetjes, haar feilloze humor voor de meest alledaagse situaties en de snelste verkledingen ter wereld.

Sinds 1995 met de show Lach Vegas heeft Tineke Schouten haar shows een grootser en revueachtige opzet gegeven. Dat geldt ook voor de daarop volgende show S-Miles Kado, waarmee Tineke twee seizoenen, van 1997 tot en met 1999, in de Nederlandse theaters stond. Ten tijde van de tweede tournee van deze show, vierde Tineke Schouten in Koninklijk Theater Carré haar 2000ste gespeelde voorstelling.

Van deze show is een televisieregistratie gemaakt in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam die eerder door RTL4 is uitgezonden en nu op DVD is verschenen. De tracklisting hiervan is als volgt:

1. S-Miles Kado
2. Sjaggerijnig Volkje
3. Snipperdag Pretpark
4. Soeppan
5. Scheidingen / Strijd voor elkaar
6. Simpele ziel / Alleen jij / Sometimes
7. Stoor ik? / Ouvreuselied
8. Snollenbuurt
9. Sexuele Voorlichting / Kind met krullen
10. Schoonzoons, hou op schei uit
11. Stokoude Dame (artiestenparade)
12. Swingend slot / S-Miles Kado slotlied

Commentaar

Gelijk de andere shows van Tineke Schouten heeft ook deze show een opzet waarmee zij dolkomische scènes afwisselt met leuke of gevoelige liedjes. Bekend zijn natuurlijk haar gespeelde typetjes, zoals ‘Lenie uit de Takkestraat’ en ‘Bep Lachebek’. Nu speelt zij deze typetjes niet in S-Miles Kado, maar wel een leuke conference over een dag pretpark, waarin zij een gestresste moeder speelt die met complete familie en kroost ontspanning zoekt in een pretpark. Of de ‘simpele ziel’ Corrie de Wit die een carrière in de showbusiness wel ziet zitten.
Natuurlijk ook weer scherpzinnige observaties van alledaagse zaken, die net even anders worden gebracht. Zo krijgen we ‘sexuele voorlichting’ of zijn we een ‘sjaggerijnig volkje’ en moeten we niets hebben van ‘schoonzoons’. Ook in deze show haar persiflages op andere artiesten in de ‘artiestenpararade’, waarbij je Sugar Lee Hooper, Jantje en Celine Dion langs ziet komen.

Tineke Schouten biedt met haar programma relativerend vermaak met bekende situatie van alledag, die zij vanuit een ander perspectief beziet. Ze schrijft al haar teksten zelf en componeert ook haar eigen muziek. Tineke wordt bij de uitvoering muzikaal en vocaal ondersteund door een groep muzikanten met onder andere een vrouwelijke blazerssectie.
- Peter van Kempen (orkestleider, toetsen)
- Yolanda Lievers (saxofoon)
- Yanaica Doesburg (saxofoon)
- Nicole de Rooyr (trombone)
- Patrick Kerger (gitaar, banjo)
- Marc van der Schoot (basgitaar, contrabas)
- Fred van Opzeland (slagwerk, percussie)

Dit theaterseizoen staat Tineke Schouten met haar nieuwe voorstelling Spiksplinternieuw in de theaters. De voorstellingen van deze show duren nog tot en met mei 2005.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Cabaret
Regio: 2
Jaar: 1999
Speelduur: 119 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: CNR Entertainment
EAN: 8714221017236

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het concert is een videoregistratie gemaakt voor televisie, waarbij het beeld standaard 1.33:1 formaat is. De beeldkwaliteit is prima. Het beeld is afkomstig van een interlaced bron, wat bij niet-interlaced weergave bronnen het zichtbare kameffect zal geven. Het concert is in een rustige, traditioneel vormgegeven registratie vastgelegd. De verschillende kleuren van de belichting komen op deze DVD goed tot hun recht. Scherpte van het beeld is redelijk goed, evenals de detaillering. In het beeld zitten verder geen ongerechtigheden. Een lichte beeldruis is vrij constant aanwezig. Het contrast is in het algemeen goed. Aliasing is incidenteel te zien. Een prima registratie.
Elke shownummer is uiteraard een aparte tracknummer. De laagwisseling valt midden in een scène, waardoor deze duidelijk merkbaar is. Er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

De DVD is alleen voorzien van een Nederlandstalige Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) geluidstrack. De registratie is met een prima breed stereobeeld gemixt. De muziek concentreert zich op de voorspeakers waarbij de centerspeaker mooi in het geluidsbeeld is geïntegreerd. De centerspeaker wordt gebruikt voor de stem van Tineke Schouten. De achterkanalen geven de muziek heel subtiel een licht ruimtelijk karakter. Het geluid van het aanwezige publiek komt ook voornamelijk uit de frontspeakers, waarbij ook de surrounds subtiel worden gebruikt. Het LFE kanaal ondersteund het extra laag van de bas.

Extra's

De DVD start met reclame voor de DVD’s Top Tien 1 en 2 van Tineke Schouten. Je kunt de reclame overslaan door op de menutoets van de afstandsbediening te drukken.
De menuschermen zijn statische beelden met publiekgeroezemoes als achtergrondgeluid. De DVD heeft geen extra’s. Op de binnenzijde van de cover staat de tracklisting.

Conclusie

S-Miles Kado is de theatershow van de Utrechtse cabaretière Tineke Schouten, waarmee ze twee seizoenen van 1997 tot en met 1999 in de Nederlandse theaters stond. De show die zij in het Luxortheater in Rotterdam gaf, is door RTL4 als televisieregistratie vastgelegd.
Tineke Schouten is vooral bekend om de uitbeelding van haar typetjes, de wijze waarop zij met scherpzinnige observaties alledaagse bekende situaties in een komische sketch weet uit te beelden en haar snelle verkledingen. Haar conferences wisselt ze af met komische of gevoelige liedjes.
De beeldkwaliteit van deze voor televisie gemaakte registratie is goed, evenals de geluidskwaliteit. De DVD heeft verder geen extra’s.

Laatste reacties

Henk Heideveld  |  19-04-2005

Aj, aj, caramba, Tineke Schouten voor de zoveelste keer uit de mottenballen gehaald. Platte humor langs platgetreden paden, niet meer dan 1 keer om te zien en/o...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  18-04-2005

Ik heb zowel S-Miles Kado als Showiesjoo live gezien en ook ik heb me ook prima vermaakt. Nu scheelt het ongetwijfeld voor het gevoel bij een groot aantal typet...
Lees meer >

rkrijger  |  18-04-2005

Heb haar 1x live gezien en me prima vermaakt. Bij Andre van Duin een paar maandjes geleden overigens ook!
Lees meer >

patmoos  |  18-04-2005

Ja je hebt gevoel voor humor of je hebt het niet ! het is maar goed dat smaken verschillen he' anders zou de wereld er zo saai uitzien . We hebben het hier ove...
Lees meer >

Marc1978  |  18-04-2005

Eerlijk gezegd snap ik de humor van Tineke Schouten ook niet, maarja ieder zijn smaak he :wink:
Lees meer >

jeanreno  |  18-04-2005

Lompe lach-of-ik-schiet humor (..?..) met de botte bijl. Hier zit toch niemand op te wachten....of? Ik kan het me niet voorstellen. Wat vind ik dat mens verschr...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 17
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.