Summit Fever

Recensent:
Rogier Burghout
30-11-2022

Totaalbeoordeling:

6
DVD

Summit Fever (DVD)
Samenvatting

Na de dood van zijn zus bij een vreselijk ongeluk, heeft Michael zijn vader beloofd om geen grote risico's meer te nemen. Daarmee staat zijn grote passie bergbeklimmen geparkeerd. Als zijn beste vriend hem uitdaagt de grote drie: de Matterhorn, de Eiger en de Mont Blanc te veroveren, wint de verleiding het toch. De adrenaline maakt dat Michael weer voelt dat hij leeft. De bergen zijn niet ongevaarlijk en de eerste twee tochten eisen hun slachtoffers. Toch is Michael vastberaden ook de derde top te beklimmen; zich niet bewust van het feit dat er aan de andere kant van de berg een dodelijke storm raast.

Commentaar

Koude en besneeuwde rotsen, hoge bergen met angstaanjagende hoogtes en de niets ontziende menselijke motivatie om deze dodelijke hoogtes te bestrijden zijn al vele jaren gewilde decors voor thrillers en overlevingsdrama's, zelfs voor romantische films. Films als Vertical LimitAliveEverest, maar ook Cliffhanger en The Mountain Between Us spelen zich af in deze mooi wit besneeuwde maar tegelijkertijd verraderlijke omgevingen. Het maken van deze films in besneeuwde en erg koude omgevingen kost vaak veel geld, en vraagt veel van de cast en crew. Voor Summit Fever was er niet heel veel budget beschikbaar en dat hebben de makers onder leiding van regisseur Julian Gilbey (Rise of the Footsoldier) erg inventief opgelost. Aan de ene kant hebben ze wijde shots gemaakt met een drone, dat betrekkelijk goedkoop is. Voor de scènes dichterbij de acteurs hebben ze slim gekozen voor bepaalde hoeken en close-ups. Resultaat is dat de klimscènes er erg overtuigend en realistisch uitzien, en dat is best knap gedaan. Wat wel meegeholpen kan hebben is dat regisseur Gilbey zelf een fervent klimmer is en dus als geen ander weet hoe hij deze technieken overtuigend in beeld moet brengen. De film heeft verder heeft een dun verhaal maar de acteurs, o.a. "oude" bekende Ryan Philippe, proberen er wel echt iets van te maken. Summit Fever is een aardige thriller in de sneeuw, die door de goede klimscènes wel een stuk beter gemaakt wordt. Zeker de moeite waard voor een onderhoudende filmavond.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 2022
Speelduur: 115 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372015988

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Summit Fever staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.78:1 op DVD. De beeldkwaliteit is redelijk, maar dat is wel te wijten aan het bronmateriaal. De wijde shots lijken wel met andere camera's gefilmd te zijn dan de close-ups. De wijde shots hebben een matig detail en zijn wat onscherp, maar de close-ups zien er wel beter uit.  Kleuren, scherpte en contrast zijn dan prima in orde. Wel is erg een aardige mate aan grain aanwezig. De transfer op DVD is dus wel natuurgetrouw aan het bronmateriaal, dat helaas dus erg onevenwichtig is.

Geluidskwaliteit

Summit Fever krijgt op DVD een Dolby Digital 5.1-track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De track klinkt prima, maar mist uiteraard een "punch" omdat dit een lossy track betreft. Dialogen zijn netjes en duidelijk, met daarbij wat surroundactiviteit uit de daarvoor bestemde kanalen. De subwoofer ondersteunt de track ook in het laag. Een prima track op DVD.

Extra's

Er staan geen extra's op de DVD van Summit Fever.

Conclusie

Na de dood van zijn zus bij een vreselijk ongeluk, heeft Michael zijn vader beloofd om geen grote risico's meer te nemen. Daarmee staat zijn grote passie bergbeklimmen geparkeerd. Als zijn beste vriend hem uitdaagt de grote drie: de Matterhorn, de Eiger en de Mont Blanc te veroveren, wint de verleiding het toch. De adrenaline maakt dat Michael weer voelt dat hij leeft. De bergen zijn niet ongevaarlijk en de eerste twee tochten eisen hun slachtoffers. Toch is Michael vastberaden ook de derde top te beklimmen; zich niet bewust van het feit dat er aan de andere kant van de berg een dodelijke storm raast. Summit Fever is een aardige thriller in de sneeuw, die door de goede klimscènes wel een stuk beter gemaakt wordt. Zeker de moeite waard voor een onderhoudende filmavond. De DVD van Summit Fever heeft oké beeld en geluid voor een DVD, met daarbij verder geen extra's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Drugs Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots