Raised by Wolves - Seizoen 2

Recensent:
Rogier Burghout
20-01-2023

Totaalbeoordeling:

5
Blu-ray

Raised by Wolves - Seizoen 2 (Blu-ray)
Samenvatting

In seizoen twee van Raised By Wolves voegen Android partners Moeder en Vader, samen met hun kroost van zes menselijke kinderen, zich bij een nieuw gevormde atheïstische kolonie in de mysterieuze tropische zone van Kepler-22b. Maar het navigeren door deze vreemde nieuwe samenleving is slechts het begin van hun problemen, want Moeders "natuurlijke kind" dreigt de kleine overblijfselen van het menselijke ras uit te roeien.

Commentaar

Raised by Wolves heeft na een uitstekende eerste seizoen nu ook een tweede seizoen gekregen. En dat begint direct na het einde van het eerste seizoen dus als kijker ga je meteen verder met het verhaal. Het tweede seizoen is eerlijk gezegd niet zo goed als het eerste. Het overkoepelende verhaal zwabbert een beetje en er zijn veel lange conversaties die wel nergens lijken te eindigen. De twee hoofdrolspelers Amanda Collin en Abubakar Salim spelen fantastisch, maar het spel van Travis Frimmel is een beetje een gimmick. Het lijkt soms wel alsof hij zijn rol uit Vikings speelt, maar dan op een andere planeet. Er komen genoeg hints en plotwendingen naar voren die in toekomstige seizoenen kunnen worden uitgewerkt, maar helaas is de serie nu na twee seizoenen geannuleerd. Of dat echt jammer is valt te bezien, want dit tweede seizoen is helaas erg matig en staat niet in verhouding tot het eerste. Het is echt doorkauwen door sommige afleveringen die tergend traag gaan. En dat is erg jammer, want gezien het eerste seizoen had er veel meer in gezeten. Raised by Wolves is dus als serie helaas onevenwichtig, het start goed en veelbelovend, maar glijdt onderuit onder de eigen pretenties.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Science fiction
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 400 min
Verpakking: Blu-ray Duo Keepcase in Slipcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888262825

Extra's

  • Inside the Tropical Zone
  • Enter the Tropical Zone
  • Creating Kepler-22b

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het tweede seizoen van Raised by Wolves krijgt ook 8 afleveringen en deze staan verdeeld op twee Blu-ray Discs. De afleveringen krijgen het oorspronkelijke beeldformaat mee van 1.78:1. De beeldkwaliteit is erg goed te noemen. Scherpte is erg goed, maar ook contrast en zwartniveau. De gebruikte kleuren komen erg goed over en de zeldzame felle kleuren die voorbij komen worden goed weergegeven. Een erg goede beeldtransfer.

Geluidskwaliteit

Raised by Wolves krijgt ook in het tweede seizoen DTS-HD MA 5.1-tracks mee in de oorspronkelijke Engelse taal. En deze tracks klinken ook gewoon prima. Dialogen zijn netjes en helder, en er is genoeg surrounadactiviteit door muziek, ambiance-geluiden en actie. Alles wordt netjes verdeeld en geprioriteerd. Prima audiotracks.

Extra's

Raised by Wolves Seizoen twee krijgt op BD een aantal featurettes mee, die verdeeld staan over de twee Blu-ray Discs. Alle extra's zijn in HD en Nederlands ondertiteld.

Disc 1

Inside the Tropical Zone (20 min)
4 featurettes (Episodes genaamd, met een Play All-optie) waarin meer wordt ingegaan op het maken van elke aflevering.

Disc 2

Inside the Tropical Zone (22 min)
4 featurettes (Episodes genaamd, met een Play All-optie) waarin meer wordt ingegaan op het maken van elke aflevering.

Enter the Tropical Zone (3 min)
Een korte kijk achter de schermen van een andere locatie.

Creating Kepler-22b (21 min)
Een wat langere en best interessante kijk achter de schemen hoe de planeet is ontworpen waar men in de serie leeft.

Conclusie

In seizoen twee van Raised By Wolves voegen Android partners Moeder en Vader, samen met hun kroost van zes menselijke kinderen, zich bij een nieuw gevormde atheïstische kolonie in de mysterieuze tropische zone van Kepler-22b. Maar het navigeren door deze vreemde nieuwe samenleving is slechts het begin van hun problemen, want Moeders "natuurlijke kind" dreigt de kleine overblijfselen van het menselijke ras uit te roeien. Raised by Wolves seizoen twee is helaas minder dan het eerste seizoen en dat maakt de serie ook wat onevenwichtig, het start goed en veelbelovend, maar glijdt onderuit onder de eigen pretenties. Het is dan ook misschien logisch dat de serie is gecanceled. De uitgave op Blu-ray Disc bevat prima beeld en geluid, en een paar extra's die soms nog best interessant zijn.

Laatste reacties

drTree  |  21-01-2023

...niet dat ik het een tweede kans ga geven. Sorry, Ridley. Eh dat had ik ook. Startte veelbelovend en toen kwam er opeens een viking tevoorschijn. Helaas, Rid...
Lees meer >

Werner  |  20-01-2023

Ik ben eerlijk gezegd door het eerste seizoen niet doorgeraakt, en ik denk niet dat ik het een tweede kans ga geven. Sorry, Ridley.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5.5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
4.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots