Beraber geselecteerd voor Cinekid

 

 

PERSBERICHT
7 september 2023

EERSTE TURKS-NEDERLANDSE FILM
BERABER geselecteerd voor Cinekid
Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie
 Jeugdjury Competitie

Beraber, de allereerste Turks-Nederlandse speelfilm, is geselecteerd voor Cinekid 2023. Op Cinekid – het filmfestival voor kinderen dat plaatsvindt van 15 tot 29 oktober - draait de film in twee competities: Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie en de Jeugdjury Competitie. Beraber beleefde z’n wereldpremière op het internationale filmfestival van Sarajevo op 15 augustus en gaat op 24 september feestelijk in première op het Nederlands Film Festival. Gusto Entertainment brengt Beraber vanaf 26 oktober uit in de bioscoop.

De 14-jarige freerunner Zeki lijkt zorgeloos, maar worstelt in werkelijkheid met het verlies van zijn moeder, niet lang geleden. Wanneer zijn vader Rotterdam wil verruilen voor Istanbul wordt Zeki’s leven opnieuw ondersteboven gehaald. Het nieuwe huis in Istanbul is van alle gemakken voorzien, maar ligt in een compound en de portier heeft de opdracht gekregen de kinderen die daar wonen niet zonder begeleiding naar buiten te laten gaan. Tot Zeki een manier vindt om over de muur heen te klimmen en Istanbul voor hem openligt. Al freerunnend ontdekt hij de stad, en raakt hij bevriend met Kemal, een jongen uit de 'varos' (arme buurt). Wordt het dan toch nog een leuke zomer?

Beraber is geregisseerd door Mete Gümürhan, die eerder verantwoordelijk was voor de telefilm Good Bad Girl, nog steeds een van de beste bekeken titels op NPO Start. Beraber is gebaseerd op een scenario van Chris Westendorp die eerder scenario’s schreef voor onder meer Penoza, Vechterhart en Smeris

Debutant Alihan Sahin (14, uit Schiedam), Sinan Eroglu (The Passion of Christ) en de Turkse acteurs Hayat van Eck, Mina Demirtas en Lorin Merhart spelen de hoofdrollen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina