DVD.nl gaat veranderen. En daarbij hoort ook een nieuwe naam.

DVD.nl gaat veranderen. En komt met een nieuwe naam.


We hebben het in het recente verleden al een beetje aangekondigd, maar op donderdag 1 juni is het dan eindelijk zo ver; DVD.nl gaat veranderen! En niet zo’n beetje ook. De grootste verandering is de naamswijziging die we op deze donderdag 1 juni gaan doorvoeren. Wat deze is houden we nog even geheim. Het is ook aan jullie om daar naar te raden. Je kunt er een geweldig mooie prijs mee winnen, namelijk de door DVD.nl gereviewde Bluesound Pulse soundbar ter waarde van bijna 1200 euro. We kunnen alvast verklappen dat de nieuwe naam niet Bluray.nl zal worden, zoals sommigen misschien verwachten.

Waarom veranderen?

DVD.nl bestaat inmiddels ruim 15 jaar, net als de DVD zelf. Redacteur Michael Hamers heeft daar onlangs nog een leuke blog over geschreven. We zijn als DVD.nl inmiddels een van de Laatste der Mohikanen van websites waar nog regelmatig en uitgebreid over DVD en aanverwante zaken wordt gesproken. En om jullie alvast gerust te stellen. Dat zal ook zeker niet gaan verdwijnen! Maar hoewel we de DVD als medium nog een zeer warm hart toedragen, beseffen we ook maar al te goed dat de tijden veranderd zijn. DVD is bijna nostalgie geworden. Er zijn inmiddels de Blu-ray Disc, UHD-BD en vooral ook On Demand-diensten als Netflix, Pathé Thuis en Film1. We willen onze blik verbreden, meer met de tijd meegaan.

DVD.nl in 2002
DVD.nl in 2002

De fysieke drager blijft belangrijk

Wie de site een beetje kent weet al dat we inmiddels al meer bioscooprecensies zijn gaan schrijven en ook al iets meer hardware-besprekingen hebben gepubliceerd. Dat willen we nog meer gaan doen, zonder de kern van de site én de wensen van haar bezoekers uit het oog te verliezen. De fysieke schijf als drager van het medium film blijft een belangrijke positie innemen op de nieuwe site. Dat zal niet minder worden dan voorheen. Sterker nog, we hopen deze sectie nog verder uit te bereiden en nieuwe recensenten zijn dan ook een welkome aanvulling. Ben je geïnteresseerd, laat het ons dan weten! Het leuke is dat je het niet helemaal voor niets hoeft te doen. Je kunt vanaf nu sparen voor nieuwe apparatuur voor je home cinema-set.

Een bredere opzet

Maar we gaan ons blikveld vanaf 1 juni ook meer richten op datgene wat met film en het bekijken daarvan te maken heeft. Dus naast de bekende DVD- en Blu-ray Disc-recensies ook meer filmnieuws, meer bioscooprecensies en meer hardware-reviews en –artikelen. Daarnaast is er ruimte voor blogs en achtergrondartikelen, items die nu nog niet bestaan of te veel op de ehm… ‘achtergrond’ staan. Dit alles zal hopelijk leiden tot een nog boeiendere website waar iedereen die van film houdt wat van zijn of haar gading kan vinden. Of het nu de nieuwste UHD-BD-releases zijn of achtergrondinformatie over de nieuwste geluidsformaten, de beste receiver voor je home-cinema of dat het toch de aloude DVD-recensie is. We zijn er voor iedereen die geïnteresseerd is in over alles wat met film te maken heeft.

Nieuw, maar toch vertrouwd

En dat alles in een vertrouwde, doch iets aangepaste omgeving middels een nieuwe website. Belangrijk ook is dat de nieuwe website geheel responsive is, dus dat het er ook in een mobiele omgeving goed en overzichtelijk uit blijft zien. Daarnaast is er op de nieuwe site meer ruimte voor de nieuwe rubrieken en zijn er ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Het vertrouwde forum blijft natuurlijk een prominente plaats innemen op de nieuwe website. Want ook wij weten hoe belangrijk dit forum is voor jullie. Want waar anders vind je nog alle informatie over de nieuwe releases op DVD’s, Blu-ray Disc en UHD-BD-schijfjes? Wij zelf zijn heel blij met de nieuwe website en de nieuwe richting die we in zullen slaan. Het zal voor velen misschien even wennen zijn, maar we zijn er van overtuigd dat jullie uiteindelijk niet meer terugverlangen naar het oude DVD.nl.

En wat de nieuwe naam wordt? Jullie mogen het raden!

Recente artikelen

Laatste reacties

Claudio Santulli  |  15-06-2017

Dank je wel Wim (y)
Lees meer >

Wim S.  |  15-06-2017

Allesoverfilm.nl wat mij betreft een uitstekende keuze geworden, gefeliciteerd met de nieuwe naam en layout! De winnaar ook van harte gefeliciteerd, ik, weet ik...
Lees meer >

Michael Hamers  |  12-06-2017

Is er al iets bekend over de prijswinnaar van de pulse soundbar? #pietjeongeduld ;-) We komen echt zeer binnenkort met een bericht hierover. De prijswinnaar on...
Lees meer >

Don  |  12-06-2017

Is er al iets bekend over de prijswinnaar van de pulse soundbar? #pietjeongeduld ;-)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina