Hot Seat

Recensent:
Rogier Burghout
24-10-2022

Totaalbeoordeling:

5.5
Blu-ray

Hot Seat (Blu-ray)
Samenvatting

Voormalig crimineel hacker Orlando (Kevin Dillon) wordt gedwongen om digitaal in te breken bij een aantal belangrijke banken. Doet hij dat niet dan zal de drukgevoelige bom onder de stoel waarop hij zit ontploffen en de halve stad in puin leggen. Terwijl Orlando zwaar op de proef wordt gesteld, proberen bommenexpert Wallace (Mel Gibson) en zijn team het gebouw binnen te dringen. Daarbij moeten ze door een doolhof van bommen navigeren om Orlando van zijn 'hot seat' af te krijgen.

Commentaar

Hot Seat is een erg genierke actiethriller van regisseur James Cullen Bressack, die een uitgebreid CV heeft met diverse B-films met voornamelijk Bruce Willis in de hoofdrol. Hot Seat is erg simpel opgezet met Kevin Dillon voornamelijk achter een bureau en Mel Gibson samen met een partner in het veld die bommen onschadelijk maakt. Hot Seat biedt anderhalf uur oppervlakkig vermaak, en voor fans van de twee hoofdrolspelers is de film wel aardig. Voorderest is Hot Seat niets bijzonders geworden, helaas.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 95 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372015711

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Hot Seat staat in het oorpsronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Blu-ray Disc. De transfer is prima, bevat een natuurgetrouw kleurenpalet maar is verder soms een beetje onscherp en soft. Verder valt er niet veel aan te merken op deze transfer.

Geluidskwaliteit

Hot Seat krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1-track in de oorspronkelijke Engelse taal. De track klinkt prima en heeft een stadaard directioneel karakter. Dialogen klinken netjes en helder uit het centergedeelte en de voornaamste geluiden uit de voorste kanalen. Bij actiescènes doen de surroundkanalen en de subwoofer goed mee. Verder een prima track.

Extra's

Er staat geen extra's op de Blu-ray Disc van Hot Seat.

Conclusie

Voormalig crimineel hacker Orlando (Kevin Dillon) wordt gedwongen om digitaal in te breken bij een aantal belangrijke banken. Doet hij dat niet dan zal de drukgevoelige bom onder de stoel waarop hij zit ontploffen en de halve stad in puin leggen. Terwijl Orlando zwaar op de proef wordt gesteld, proberen bommenexpert Wallace (Mel Gibson) en zijn team het gebouw binnen te dringen. Daarbij moeten ze door een doolhof van bommen navigeren om Orlando van zijn 'hot seat' af te krijgen. Hot Seat biedt anderhalf uur oppervlakkig vermaak, en voor fans van de twee hoofdrolspelers is de film wel aardig. Voorderest is Hot Seat niets bijzonders geworden, helaas. De Blu-ray Disc van Hot Seat is prima in orde met degelijk beeld en geluid, maar verder zonder extra's.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Werner  |  09-12-2023

Net gezien. Verrassend wel dat Shannen Doherty meespeelt, ondanks haar precaire gezondheidstoestand.
Lees meer >

smooth Ron  |  24-10-2022

Als action freak laat ik me regelmatig verleiden door de B movies die DFW regelmatig uitbrengt. Ik koop ze dan meestal in Boekenvoordeel voor €9,99 en kan me da...
Lees meer >

Werner  |  24-10-2022

Ziet er geinig uit. Misschien in de Boekenvoordeel eens meepakken...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5.5
Beeldkwaliteit:7.5
Geluidskwaliteit:7.5
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots