3 x topfilms waarin je wooninspiratie opdoet

Er zijn soms van die films waarin superieure interieurs voorbijkomen. Precies zoals je het thuis ook wel zou willen hebben. Wooninspiratie kun je natuurlijk overal opdoen, dit geldt dus ook voor films. Wij zochten onze 3 favorieten voor je uit, met 3 totaal verschillende sferen en interieurs, de een wat toegankelijker dan de ander, maar stuk voor stuk even bijzonder.

Must see films met hoog interieur design gehalte

Niet alleen kennen de onderstaande films een geweldig designgehalte, het zijn ook nog eens films die van het publiek een goede waardering krijgen, dus kijken!

The Intern

The Intern speelt zich af binnen de redactie van de modewereld. Met de 2 hoofdrolspelers Anne Hathaway en Robert de Niro zit je sowieso goed in deze onderhoudende en vermakelijke film. Maar nu het belangrijkste wat ons betreft op interieurgebied: de film kent een ruwe industriële achtergrond doordat de locatie zich in een oud fabriekspand lijkt af te spelen. Geen aangebrachte industriële sfeer dus, maar het echte werk. We zien een robuuste ruwe industriële gietvloer, in de stijl van eenArturo Gietvloer. Vergeet ook de keukenvloer niet uit deze film. Ooit zo'n prachtig houten vloer gezien in zo'n waanzinnig patroon?! Doe er absoluut je inspiratie op!

Redactionele tip!

Vanuit dit licht is ook de thriller 'Nocturnal Animals' een aanrader. Niet alleen ontvangt 'ie een dikke voldoende van het publiek, de locatie is fantastisch. Deze stunning beton/ glaswanden villa is in een woord ge-wel-dig! Hoogwaardiger industrieel design in een nieuw jasje krijg je niet snel te zien.

The Great Gatsby

We gaan er vanuit dat je deze film wel eens gezien zult hebben, dit is immers een meesterwerkje met hoofdrolspeler Leonardo di Caprio - alhoewel er ook een eerdere gelijknamige film uit 1974 van bestaat. De film met Leo is dus een remake, maar dat doet er niet toe; deze in wezen zeer romantische film toont een geweldig Art Deco/ eclectische interieur van rond de jaren 20. De hele luxe villa toont een ultra luxe Art Deco interieur, met geweldige vloeren in de meest fabuleuze vormgeving, fantastisch sanitair waarvoor vast producten zoalsI drain zijn gebruikt en de prachtige aankleding van de villa, vormen het neusje van de zalm.

The Grand Budapest hotel

In de sfeervolle film The Grand Budapest hotel waan je jezelf in een klassieke wereld van oud grandeur. In de film is hoofdrolspeler Ralph Fiennes (je weet wel, 'The Dark Lord/ Voldemort' uit 'Harry Potter' - en bovenal 'The English Patient' uit de gelijknamige film) hotelmanager van een fabuleus gebouw. Droom weg binnen het overweldigende interieur, waarin tapijten 'een mooie bijrol' vormen, in geweldige vormgeving en ongelooflijk strak gelegd -waarschijnlijk met behulp van een middel alsKE 2000 S- het hotel laat zien dat ook tapijtvloeren een waar kleur- en patroon spektakel an sich kunnen vormen.

Genoeg inspiratie opgedaan en zin in een goede film? Dan zijn de bovenstaande films ware aanraders; films met niet alleen pakkende verhaallijnen, maar ook een visueel genot voor het oog en een inspiratiebron voor je eigen interieur!

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina