De 5 populairste James Bond-films aller tijden

Bond… James Bond”, een uitspraak waar zowat iedereen al van gehoord heeft. En dat is slechts een van de vele oneliners die zijn voortgekomen uit de James Bond-filmreeks. Met sterren als Sean Connery, Roger More en recenter Daniel Craig weten deze films elke keer weer voor een spektakel op het witte doek te zorgen. Maar wat zijn de populairste James Bond-films aller tijden?

De 5 populairste James Bond-films ooit

Door de jaren heen zijn er erg veel James Bond-films uitgebracht, wat kiezen lastig maakt. Op de lijst staan er een aantal echte klassiekers, maar ook recenter werk.

1. Goldfinger (1964)

  • James Bond: Sean Connery

In Goldfinger is James Bond (Sean Connery) belast met het onderzoeken van de praktijken van Auric Goldfinger (Gert Fröbe). Bond komt erachter dat de smokkelaar de goudreserves in het Amerikaanse Fort Knox wil stelen. Als hij daarin zou slagen, zou dat grote consequenties hebben voor de economie. Samen met Bondgirl Pussy Galore (Honor Blackman) probeert hij Goldfinger te stoppen.

De James Bond-film Goldfinger is al jaren favoriet bij velen. Dit heeft onder andere met de vele actiescenes te maken. Op de lijst met beste James Bond-films prijkt hij daarom bovenaan.

2. Diamonds Are Forever (1971)

Deze film is onmiskenbaar de meest flitsende van alle James Bond-films dankzij de enorme hoeveelheid schermtijd die Las Vegas krijgt, met het Club Tropicana hotel. Deze film heeft waarschijnlijk in grote mate bijgedragen aan de inmiddels opmerkelijke reputatie van Las Vegas, iets wat op veel plekken terug te zien is. Martin Scorsese's 'Casino' gebruikt al die glitter en luxe om een wereld te bouwen die nog steeds op de reislijsten van veel mensen staat, terwijl het Bellagio te zien is in Soderbergh's Ocean's Eleven en Hudlin's The Great White Hype het MGM Grand bevat, naamgever van het wereldwijde merk BetMGM.

3. From Russia With Love (1963)

  • James Bond: Sean Connery

Op de derde plek staat From Russia With Love. Het grappige is dat dit ook de tweede Bond-film is. Sean Connery speelt nogmaals de rol van de charmante geheim agent. Hij raakt verstrikt in een spel van verraad en spionage. Het apparaat zou te vinden zijn in Istanbul, maar ter plaatse komt hij erachter dat er iets niet klopt.

De film heeft een vechtscène die veel mensen is bijgebleven. De scène tussen Red Grant (Robert Show, een beruchte moordenaar en James Bond is legendarisch. De scene vindt plaats in een wagon van de beroemde Orient Express.

4. Dr. No (1962)

  • James Bond: Sean Connery

Sean Connery vertolkte maar liefst zeven keer de rol van James Bond. In Dr. No kroop hij voor het eerst in de huid van deze Britse geheim agent. Een collega van James Bond verdwijnt en het is aan Bond om zijn collega te vinden. Hierdoor belandt hij op Jamaica en moet hij het opnemen tegen Dr. Julius No (Joseph Wiseman).

Het doel van Dr. No is om het raketprogramma van de Amerikaanse overheid te blokkeren. Van aantrekkelijke Bondgirls tot handige gadgets en spectaculaire actiescenes die later kenmerkend werden voor deze filmreeks, deze film zette de toon voor de James Bond-films die nog zouden volgen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina