De films van 2020 - Waar kijken we naar uit?

De films van 2020 - Waar kijken we naar uit?

2019 is ten einde en 2020 gaat van start. Ook in dit jaar staan er weer een aantal bijzondere, interessante, spannende of enerverende films op het programma. Waar kijken we het meest naar uit? Hieronder een lijstje van films die voor 2020 op de rol staan, met tussen haakjes de verwachte releasedatum. Naar welke film kijk jij uit? Laat het weten op het forum.

1917 (9 januari)

Van Oscarwinnende regisseur Sam Mendes (American Beauty) komt 1917, een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dode544lijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer. Voor 1917 heeft Mendes het 1-shot principe toegepast, zoals ook de Oscarwinnende film Birdman. De film is genomineerd voor 3 Golden Globes en wordt gezien als kanshebber voor de Oscars.

Films in 2020 - 1917
1917 (Sam Mendes)

Dolittle (16 januari)

Robert Downey Jr. is voor het eerst te zien in een non-Iron Man-rol sinds 2014 in DOLITTLE, een variant op het origineel uit 1967. Na het verliezen van zijn vrouw zeven jaar eerder, kluistert de excentrieke Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.), beroemde arts en dierenarts van koningin Victoria in Engeland, zich weg achter de hoge muren van Dolittle Manor met alleen zijn menagerie van exotische dieren als gezelschap. Maar wanneer de jonge koningin (Jessie Buckley) ernstig ziek wordt, wordt Dolittle gedwongen af te reizen naar een mythisch eiland op zoek naar een remedie. Tijdens zijn zoektocht wordt hij vergezeld door een jonge leerling en een gezelschap aan dieren.

Bad Boys for Life (23 januari)

Will Smith en Martin Lawrence zijn terug als Mike Lowrey en Marcus Burnett in BAD BOYS FOR LIFE, het langverwachte vervolg op Bad Boys uit 1995 en Bad Boys II uit 2003. Geregisseerd door het Belgische regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah (Patser). In Bad Boys for Life belooft een Albanese huurling, wiens broer vermoord werd, een belangrijke bonus aan Lowrey en Burnett voor een opdracht. Het leven van Lowrey en Burnett is de afgelopen jaren echter compleet veranderd. Burnett is inspecteur bij de politie en Lowrey zit in zijn midlifecrisis.

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (6 februari)

BIRDS OF PREY: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, (kortweg Birds of Prey), is een Amerikaanse superheldenfilm, onder regie van Cathy Yan. De film is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van DC Comics. De hoofdrollen worden vertolkt door Margot Robbie, Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez, Ella Jay Basco en Ewan McGregor. Na weg te zijn gegaan bij de Joker voegt Harley Quinn zich bij drie vrouwelijke superhelden - Black Canary, Huntress en Renee Montoya - om het leven van een klein meisje te redden.

Little Women (6 februari)

LITTLE WOMEN is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott, dat in 1995 al eens verfilmd werd onder dezelfde titel. Little Women volgt de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March die opgroeien in Noord-Amerika, in de nasleep van de Amerikaanse burgeroorlog. Jo ontwikkelt een diepe vriendschapsband met hun buurjongen Laurie. De film is genomineerd voor twee Golden Globes.

Films in 2020 - Little Women
Little Women (Greta Gerwig)

The Gentlemen (20 februari)

Na het Disney-uitstapje met Aladdin is Guy Ritchie weer terug op het vertrouwde pad met THE GENTLEMEN. In de film wordt de Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey) gevolgd, die een zeer winstgevend marihuana-imperium opbouwde in Londen. Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen leidt dit tot complotten, intriges, omkoping en chantage in een verwoede poging alles van hem af te nemen.

Onward (4 maart)

De nieuwe Disney en Pixar film ONWARD gaat over twee tiener elvenbroers die een bijzondere en avontuurlijke zoektocht beginnen om te ontdekken of er nog ergens in de wereld magie te vinden is. Deze nieuwe animatiefilm van Pixar Animation Studios is geregisseerd door Dan Scanlon en geproduceerd door Kori Rae - het team achter Monsters University.

Richard Jewell (5 maart)

Clint Eastwood blijft, ondanks zijn hoge leeftijd, films maken. Ook nu weer maakt hij een politiek geëngageerde - op ware gebeurtenissen gebaseerde - film; RICHARD JEWELL. Richard Jewell (Sam Rockwell) wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel pers als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten.

Mulan (26 maart)

Disney blijft live-action remakes maken van hun klassieke animatiefilms. Nu is het de beurt aan MULAN, met Liu Yifei in de rol van Mulan. Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, in het geheim de plaats van haar zieke vader in. Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen.

No Time To Die (2 april)

Daniel Craig heeft aangegeven nog een keer in de rol van James Bond te kruipen en dat is in de 25e bondfilm NO TIME TO DIE. In No Time To Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden.

Barn (16 april)

De Zweedse film BARN gaat over de dramatische nasleep van een tragisch ongeval in een gegoede buitenwijk van Oslo. Tijdens de schoolpauze veroorzaakt de 12-jarige Lykke, dochter van een parlementslid, tijdens een ruzie de dood van haar klasgenoot Jamie, zoon van een populaire populistische politicus. De schoolleiding en ouders moeten de oorzaak achterhalen en handelen met de gevolgen van deze dramatische gebeurtenis. Dit wordt bemoeilijkt door beschuldigingen, speculaties, geheimen en tegengestelde versies van wat er precies is gebeurd.

Films in 2020 - Barn
Barn (Dag Johan Haugerud)

Black Widow (29 april)

De 24e film uit het Marvel cinematic universe (MCU) komt op 29 april in de bioscoop. BLACK WIDOW gaat over Natasha Romanoff, de Black Widow, die sinds haar geboorte is toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente. Inmiddels leeft ze in New York waar ze als freelancer leeft en is het jaren geleden dat de Sovjet-Unie ten val kwam. Met Scarlett Johansson in de titelrol

Corpus Christi (14 mei)

De Poolse film COPRUS CHRISTIE is geregisseerd door Jan Komasa. Daarin heeft de 20-jarige Daniel in een jeugdinstelling gezeten waar hij erg gelovig werd. Zijn misdaad verbiedt hem om naar het seminarie te gaan, maar wanneer hij de inrichting verlaat, komt hij terecht in een dorpje waar hij bevriend wordt met de lokale predikant. Wanneer de predikant onverwachts afwezig is, neemt hij de rol van priester over.

Marionette (21 mei)

Regisseur Elbert van Strien heeft jarenlang gewerkt aan zijn film MARIONETTE, gebaseerd op zijn eindexamenfilm van de Filmacademie uit 1993. Marionette vertelt het verhaal van een therapeute, die haar grip op de realiteit verliest wanneer een tienjarige jongen beweert dat hij haar toekomst kan beheersen. Met Thekla Reuten, Peter Mullan en Bill Paterson.

Wonder Woman 1984 (4 juni)

Met wederom Patty Jenkins als regisseur en Gal Gadot in de hoofdrol is WONDER WOMAN 1984 het vervolg op de eerste film met deze DC-superheld uit 2017. We maken een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur op het witte doek waarin ze tegenover twee geheel nieuwe vijanden staat: Max Lord en The Cheetah.

Films in 2020 - Wonder Woman 1984
Wonder Woman 1984 (Patty Jenkins)

Tenet (16 juli)

De nieuwe film van Christopher Nolan, TENET, verschijnt op 16 juli in de bioscoop. Volgens Nolan is het zijn meest ambitieuze filmproject tot nu toe. Tenet is een aktievolle spionagefilm over de evolutie en tijdreizen. Met John David Washington en Robert Pattinson.

Top Gun: Maverick (16 juli)

Wie had dat ooit gedacht? Top Gun uit 1986 betekende de grote doorbraak van Tom Cruise. Ruim dertig jaar later is er het vervolg: TOP GUN: MAVERICK. Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten.

The Witches (7 oktober)

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Back to the Future) heeft voor 2020 de remake van THE WITCHES in de planning staan. Het beroemde boek van Roals Dahl uit 1983, waarin een zevenjarige jongen een paar echte heksen tegen het lijf loopt, werd in 1990 al eens verfilmd door Nicolas Roeg. De man kennende zal Zemeckis zeker z'n eigen draai aan deze verfilming geven.

Death on the Nile (8 oktober)

Kenneth Branagh maakt met DEATH ON THE NILE het vervolg op zijn succesvolle Hercule Poirot-film Murder on the Oriënt Express. Death On The Nile is gebaseerd op het boek van Agatha Christie uit 1937 en al eerder verfilmd in 1978 met Peter Ustinov in de rol van Hercule Poirot. In de nieuwe versie neemt Kenneth Branagh zelf weer de rol van de Belgische speurneus op zich. Ook met Gal Gadot, Tom Bateman en Annette Benning.

Godzilla vs. Kong (19 november)

De twee grootste monsters die op Aarde rondlopen ontmoeten elkaar in de blockbuster GODZILLA vs. KONG. Terwijl de gigantische Kong de niet te stoppen Godzilla ontmoet, kijkt de wereld toe om te zien welke van hen de Koning van de Monsters wordt.

De Slag om de Schelde (26 november)

De opnames van DE SLAG OM DE SCHELDE zijn nog in volle gang, maar de nieuwe film van Matthijs van Heijningen Jr. (The Thing) staat gepland om op 26 november in première te gaan. In De Slag om de Schelde bevinden zich drie jonge mensen midden in een oorlog. Hun keuzes verschillen, hun doel is hetzelfde: vrijheid. Met Tom Felton (Harry Potter-reeks) en Scott Reid (Carnival Row-serie)

Films in 2020 - De Slag om de Schelde
De Slag om de Schelde (Matthijs van Heijningen Jr.)

Recente artikelen

Laatste reacties

BigLebowski  |  07-01-2020

Ik begrijp natuurlijk dat er met enorm veel ongeduld en enthousiasme wordt uitgekeken naar vernieuwende, potentiële meesterwerken als Bad Boys for Life, Black W...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina