Nieuw bij DVD.nl - De Streefbedrag Veiling

Nieuw bij DVD.nl - De Streefbedrag Veiling

Wat is een streefbedrag veiling?

DVD.nl heeft een nieuwe manier van veilen geintroduceerd, de streefbedrag veiling, maar wat is een streefbedrag veiling en waarom is het anders dat de conventionele manier van veilen? Een veilingstarter plaatst in dit geval een lijst met titels die hij ter veiling aanbiedt. De veilingstarter vraagt één bedrag voor alle titels bij elkaar en het streefbedrag betreft de totale opbrengst. Het is voor alle leden mogelijk om een bod uit te brengen op één of meerdere titels in plaats van op de hele lijst, zoals je voorheen gewend was bij veilingen op DVD.nl. Deze manier van veilen kan erg succesvol zijn voor mensen die bijvoorbeeld van hun collectie af willen, omdat de kans groter is dat meerdere mensen samen het hele pakket wel willen kopen in plaats van één persoon. Daarnaast kan het overbieden best leuk en soms zelfs verslavend werken. Zo kun je voor een relatief klein bedrag één of meerdere titels kopen en kan de veilingstarter makkelijker zijn hele aanbod ineens verkopen.

Hoe werkt het?

Zie je een item of items die je wel interessant vindt, dan kun je daar een bod op uitbrengen. Dat doe je door middel van een reactie met de titel en jouw bod in het topic te plaatsen. Elke titel begint met een minimaal startbedrag, Elke eerste bieder mag dus beginnen met dit bedrag. Er kan dan telkens met een minimaal (te bepalen) bedrag worden opgeboden. Maar dat mag ook met een hoger bod doen als je een statement wilt maken. Er kan net zo lang geboden worden totdat het streefbedrag is behaald. Goed en soms slim bieden is belangrijk en maakt het ook leuk. Bij het halen van het streefbedrag is de veiling klaar en wordt hij beëindigt.

Algemene regels streefbedrag veiling

(Deze vind je ook terug in de veiling- en handels-subforums)
 
Eerste bericht

 • De veilingstarter dient bij een veiling direct twee berichten vast te leggen. Dit lijkt ingewikkeld, maar zie het als één bericht wat je over twee berichten uitspreidt.
 • In het eerste bericht dienen alle (persoonlijke) voorwaarden van de veiling, maar ook het streefbedrag, het startbedrag en het minimale bedrag van opbod te worden vermeldt.
 • De veilingstarter vermeldt tevens in het eerste bericht of de verzendkosten inclusief of exclusief zijn.
 • De veilingstarter mag de eerste post niet meer aanpassen na plaatsing. Indien strikt noodzakelijk dien je eerst contact op te nemen met een moderator.

Wordt het eerste bericht toch zonder toestemming aangepast, dan zal het topic (tijdelijk) worden gesloten tot nader overleg. Wees dus heel zorgvuldig met het opstellen van je veiling. Maak je bericht eventueel eerst met bijvoorbeeld Microsoft Word en lees het eerst nog eens goed na. Zo voorkom je foutjes en onnodige wijzingen van het eerste bericht.

Tweede bericht

 • De veilingstarter plaats de lijst in het tweede bericht.
 • De veilingstarter zorgt in het tweede bericht voor duidelijke informatie over het complete pakket, inclusief de staat van het product. Bij voorkeur met foto's.
 • De veilingstarter houdt alle biedingen bij in de tweede post.
 • De veilingstarter mag informatie toevoegen of aanpassen in de tweede post, maar mag geen titels verwijderen, aanpassen voor andere titels of veranderen naar 'mindere' uitgaves van een titel zoals in eerste instantie is vermeldt.

Algemene voorwaarden

 • Het streefbedrag mag alleen naar beneden bijgesteld worden om bijvoorbeeld de afronding te bespoedigen of de veiling weer nieuw leven in te blazen.
 • Alle verlagingen van het streefbedrag en noodzakelijke wijzigingen op de eerste post, dienen duidelijk (bovenin) het tweede bericht te worden vermeldt en vervangt daarmee de voorwaarden van het eerste bericht (indien conform het beleid van DVD.nl).
 • De veilingstarter dient het veiling-topic met regelmaat - minimaal dagelijks - bij te houden met de recentste biedingen, zodat het geheel overzichtelijk, up-to-date en duidelijk blijft (Let wel: het regelmatig bijhouden kan best veel werk zijn. Bezint eer gij begint!).
 • Bij het behalen van het streefbedrag eindigt de veiling. Er kan niet worden verlengd. Het bod wat er voor zorgt dat het streefbedrag gehaald wordt, zorgt er dus automatisch voor dat alle artikelen waarop geboden is ook verkocht zijn voor de geboden prijs.
 • Is je streefbedrag behaald of gepasseerd, dan ben je vanaf dat moment verplicht alles te verkopen voor de prijzen die op dat moment geboden zijn.
 • Voortijdig beëindigen van de veiling mag alleen indien er aantoonbaar geen vooruitzicht bestaat dat het streefbedrag gehaald kan worden en het verschil aanzienlijk is.
 • In geval van voortijdige beëindiging komen de gedane biedingen te vervallen. De veilingstarter behoudt het recht om titels waarop geboden is alsnog te verkopen voor die geboden prijs.
 • De veilingstarter dient alle biedende partijen (via PM) te informeren over de afhandeling van de goederen.
 • De veilingaanbieder dient bij het einde van de veiling of als alle communicatie afgerond is de term 'slotje' in de titel te vermelden, waarna het topic door de crew definitief gesloten zal worden.
 • Bij het niet houden aan deze regels wordt de veiling direct gesloten en worden alle biedingen ongeldig verklaard
 • DVD.nl is op geen enkele verdere wijze betrokken bij het tot stand komen dan wel van de afhandeling van de veiling, anders dan naleving van de hiervoor genoemde regels.
 • Zoals altijd vragen wij van DVD.nl om elkaar met respect de behandelen, zodat het voor iedereen een prettige en leuke veiling wordt.

Voorwaarden kopers

 • Gedane biedingen staan vast en mogen niet terug getrokken worden. Denk daarom goed na wanneer je een bod uitbrengt.
 • Bij het sluiten van de veiling is diegene met het hoogste bod verplicht tot aankoop van het item.
 • Discussiëren over prijzen en regels is niet toegestaan in het topic, gebruik hiervoor, indien echt noodzakelijk, de PM-functie en voel je echt de noodzaak om er over te discussiëren, doe dat dan alleen in het speciale discussie-topic omtrent de veilingen. Of topic-berichten en persoonlijke aanvallen zullen zonder overleg direct worden verwijderd.

Natuurlijk zijn er wel een paar tips om de veiling zo goed mogelijk te maken, maar het allerbelangrijkste is een realistisch streefbedrag. Pas als bieders denken dat het wellicht een goede deal is kan de veiling een succes worden.

Ben je ook geïnteresseerd om een streefbedrag veiling te starten, doe dat dan voor DVD's hier en voor Blu-ray Disc's hier. Wil je beide aanbieden dan kan dat natuurlijk ook in één veiling. Kies dan het subforum waarvan je de meeste in je veilinglijst hebt. Zo kun je toch één veiling beginnen en hoef je niet meerdere topics in de gaten te houden.


Veel succes en veel veilingplezier!

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  06-10-2014

Die had ik al bedankt ;).
Lees meer >

Claudio Santulli  |  06-10-2014

Dank, maar het was een team effort. En uiteraard Dan die al veel denkwerk had verricht en ten uitvoering heeft gebracht. :-)
Lees meer >

rogue  |  06-10-2014

Mooi stukje Claudio! Volgens mij zijn alle onduidelijkheden nu weggewerkt; het lijkt mij ook een goed besluit om de veiling meteen te sluiten als het streefbedr...
Lees meer >

Dan G.  |  06-10-2014

Wil je beide aanbieden in één veiling dan kan dat natuurlijk ook in één veiling. Kies dan het subforum waarvan je de meeste in je veilinglijst hebt. Zo kun je...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina