Wij stellen aan u voor... Polk Audio

Het Amerikaans Polk Audio volg ik persoonlijk al een tijdje op Instagram. Het Amerikaanse merk heeft een aantal hele interessante speakerseries en ze willen de grote plas nu echt over. Op naar Europa!

Polk Audio - Al 45 jaar een begrip in Amerika

Waar het merk voor ons Europeanen nog best onbekend is, zo geliefd is het in Amerika. Al in 1972 timmerde het Amerikaanse audiomerk aan de weg. Letterlijk begonnen vanuit een garage en intussen uitgegroeid tot een van de groten op de Amerikaanse audiomarkt. 45 jaar geleden wilde het merk vooral de ervaringen van een live-concert in de huiskamer brengen, maar tegenwoordig richt het merk zich naast muziek op homecinema, soundbars, slimme speakers, car audio, koptelefoons en nog veel meer. Ik licht even drie series uit in dit artikel. Met deze drie productlijnen bedient Polk Audio diverse film- en muziekliefhebbers. Van de beginners tot aan de audiofielen.

Polk Audio - T Series

Polk Audio zet de T-serie vooral in als 'beginners' serie. Voor hen die hun eerste voorzichtige stapjes zetten in het serieuzere werk van de homecinema. Met een complete set van vloerstaanders, een boekenplankmodel, een centerspeaker en een subwoofer, is het een erg aantrekkelijke instapper voor de thuisbioscoop.

Polk Audio - Signature Series

Met de Signature-serie richt Polk Audio zich op het middensegment. Met drie verschillende vloerstaanders, twee verschillende centerspeakers en drie verschillende boekenplankmodellen om uit te kiezen, is er voor de consument een mooie set samen te stellen. Met hun interessante bassreflex oplossing brengen de vloerstaanders een behoorlijk laag ten gehore. De S60, de grootste vloerstaander in deze serie, heeft bijvoorbeeld een frequentiebereik van 26Hz tot 40kHz. Dat is erg goed. Voor een speaker van slechts €549,00 per stuk is dat heel goed zelfs! De Signature Series is, net als de T-serie, overigens al wel in ons land verkrijgbaar.

Polk Audio - LSiM Series

Met de LSiM-serie biedt Polk Audio audiofiele kwaliteit voor een hele schappelijke prijs. Het topmodel vloerstaander in deze serie is de LSiM707. Deze kost in Amerika ongeveer $2000,00. Als je daar een euro-teken van maakt, is het nog veel speaker voor dat geld. Met een frequentiebereik van 20Hz tot 40kHz is het een echte fullrange speaker. De LSiM-serie bestaat in totaal uit twee vloerstaanders, twee centerspeakers, een boekenplankmodel en een surroundspeaker. Verder zijn in de LS-serie ook een vijftal inbouwmodellen te vinden. 

Toekomst zal het leren

Wij hopen dat Polk Audio net zo'n grote naam wordt in Europa als in Amerika. Wellicht vereist het een meer op de Europese markt gerichte productlijn. Wie zal het zeggen. Feit is echter dat wij speakers van dergelijke kwaliteit voor een scherpe prijs altijd leuk vinden. Dus laat maar komen!

Meer over Polk Audio: www.polkaudio.com
Voor wat foto's, bekijk Polk Audio op Instagram: instagram.com/polkaudio/

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina